Remiză între Turris și UTA și liderul din Liga 2 pierde primele puncte în acest sezon pe teren propriu. Echipa lui Florin Bratu a egalat după ce arădenii au rămas în 10

Marius ANGHEL 16 Oct. 2019, 21:28 Campionat
Remiză între Turris și UTA și liderul din Liga 2 pierde primele puncte în acest sezon pe teren propriu.** Echipa lui Florin Bratu a egalat după ce arădenii au rămas în 10

Turris-Oltul și UTA au încheiat la egalitate meciul care a încheiat etapa a 12-a a Ligii 2, prima intermediară din acest sezon. 1-1 a fost la Turnu Măgurele, după ce arădenii au deschis scorul, iar teleormănenii au egalat după ce adversarii au rămas în inferioritate numerică. Cele două echipe se menține în urma acestui rezultat pe pozițiile pe care le-au ocupat și înaintea rundei, adică pe 1, respectiv 3.

După o primă repriză în care UTA a arătat mai puternică și a ratat câteva situații de gol, doar două prin Buhăcianu, după ce scăpase singur cu portarul, arădenii au reușit în cele din urmă să deschidă scorul în minutul 54, prin Ciprian Rus, după o centrare a lui Andrei Rus și o ieșire pe sub minge a lui Ionuț Rus.

Eliminarea directă a lui Andrei Rus (65) a schimbat total raportul de forțe pe teren. Turris a forțat egalarea și a reușit-o în cele din urmă prin Sergiu Negruț (78), după o greșeală și a portarului Florin Iacob. Negruț a înscris la colțul scurt, luându-i fața lui Iacob. Minutele de final au găsit-o pe UTA apărându-se eroi și rezistând atacurilor teleormănenilor, care cedează însă primele puncte în acest sezon pe teren propriu, după ce până acum câștigase tot și marcase cel puțin câte două goluri în fiecare joc.

Cu 26 de puncte, Turris rămâne pe locul 1, însă acum e la egalitate cu CS Mioveni, care e pe 2, iar UTA se menține pe locul 3, cu 20 de puncte, însă și cu trei meciuri mai puțin disputate decât primele două clasate.

––––––––––––––-

Ultimul meci al etapei a 12-a a Ligii 2, prima intermediară din acest sezon, are loc la Turnu Măgurele, astăzi, de la ora 19:30, între liderul clasamentului, Turris-Oltul, și ocupanta locului 3, UTA. Cele două echipe sunt despărțite de șase puncte înaintea jocului direct, însă arădenii au trei restanțe.

Turris-Oltul și UTA au cele mai bune atacuri în acest moment în Liga 2. Teleormănenii au înscris 22 de goluri în 11 meciuri, în timp ce arădenii stau cel mai bine, cu 26 de reușite în doar opt partide. Și în defensivă, cele două formații sunt în top. UTA are cinci goluri încasate, la fel ca CS Mioveni, în timp ce Turris are șapte goluri primite.

Florin Bratu: „UTA impune respect prin numele și istoria ei, vrea să scoată maximum din fiecare meci. Dar, același lucru vrem și noi”

Turris-Oltul are o victorie și o înfrângere cu Florin Bratu ca antrenor. Liderul Ligii 2 a trecut cu 2-1 pe teren propriu de SCM Gloria Buzău, iar în ultima etapă, weekendul trecut, a pierdut cu 0-1 în deplasare la Metaloglobus. Formația din Teleorman și-a mai pierdut din avansul de puncte pe care îl avea în fruntea clasamentului, iar în această intermediară are parte de un nou meci dificil. O întâlnește pe UTA, echipă care e pe locul 3.

Florin Bratu cunoaște punctele forte ale arădenilor, cât și pe cele slabe și spune că e o armă cu două tăișuri faptul că UTA nu a jucat în ultimele două etape.

„Am prins o zi foarte proastă sâmbăta trecută, dar i-am văzut pe băieți motivați, dornici să aibă o reacție. Antrenez un lot valoros, receptiv și ambițios, care nu concepe să nu-și îndeplinească obiectivul la finalul stagiunii, locurile 1-8. Așadar, nu cred că are rost să vorbim despre un derby de promovare cu UTA, cu atât mai mult cu cât mai sunt multe etape până la final și se mai pot întâmpla multe. Într-adevăr, e un meci între două echipe bune, aflate pe podium, cu jucători peste nivelul Ligii a 2-a, care vor dori să demonstreze mâine că sunt mai buni decât adversarii din fața lor. UTA impune respect prin numele și istoria ei, e Campioana Provinciei până la urmă și vrea să scoată maximum din fiecare meci. Dar, același lucru vrem și noi, conștienți că avem în față o echipă formată cu multă atenție de Gyuszi Balint, un antrenor pe care-l cunosc bine și-l apreciez și cu care sunt coleg la Licența PRO. Într-adevăr, UTA are destule puncte forte, cum ar fi atacul care a înscris multe goluri în acest sezon, inclusiv prin fostul meu elev de la Aerostar, Vali Buhăcianu. Dar, fără îndoială, are și puncte slabe, pe care băieții mei le cunosc și de care vor încerca să profite mâine. Mai rămâne de văzut dacă e un avantaj că UTA nu a mai jucat un meci oficial de 18 zile, e o armă cu două tăișuri aici. O să descoperim mâine dacă e mai bine sau mai rău pentru ei că au stat atâta timp”, a spus, pentru Sport Arad, Florin Bratu.

Laszlo Balint: „Să fim echipa ce întrerupe parcursul fără greșeală al lui Turris pe teren propriu”

De partea cealaltă, UTA își pune punct, la Turnu Măgurele, pauzei fără meciuri oficiale, cauzată de convocările lui Damian Isac și David Miculescu la lotul național Under 19. De pe 28 septembrie până pe 16 octombrie, echipa arădeană a încercat să nu-și iasă din ritm prin antrenamente specifice, dar și amicalul și jumătate cu Păulișana Păuliș și Elore Bekescsaba.

UTA merge pe terenul unei echipe care în acest sezon, pe teren propriu, în ciuda faptului că este o nou-promovată, a câștigat tot și a marcat cel puțin câte două goluri pe meci. Laszlo Balint a vorbit și despre schimbarea la nivelul băncii tehnice survenită la Turnu Măgurele înaintea partidei de astăzi seară.

„Suntem conștienți că ne deplasăm la o echipă foarte puternică, a cărei poziție în clasament nu este deloc întâmplătoare. E o echipă care a avut un parcurs extraordinar în acest debut de sezon. Nu știu câtă lume ar fi mizat pe parcursul pe care l-a avut Turris din postura de nou-promovată în Liga a II-a, dar au în componență jucători cu experiență, jucători de calitate. Până acum două săptămâni a avut și continuitate la nivelul băncii tehnice, dar acum au trecut prin niște schimbări. Doar ei știu de ce, nu este treaba noastră. Până la urmă, atât Erik Lincar, cât și Florin Bratu sunt doi antrenori de valoare. Am sesizat o schimbare de abordare a meciurilor din partea celor de la Turris, pentru că fiecare antrenor are propria filozofie și e normal să se întâmple așa. Altfel, e greu într-un interval scurt să faci schimbări radicale, dar Florin va încerca să își impună propria filozofie. În ultimele două meciuri, se pare că au cunoscut un recul. Meciul cu Buzău l-au câștigat în minutul 92, la Metaloglobus au pierdut, în condițiile în care gazdele au controlat multe minute jocul. Dar tocmai poate datorită acestui recul, vor fi mai motivați împotriva noastră. Dar, asta ne bucură pentru că vrem să jucăm împotriva unei echipe bune și motivate, să ne ridicăm și noi la cei mai înalți parametri. Au jucători de calitate, cu experiență, de al Silviu Pană, Bud, Voicu, plus acel copil, Haită, care este extrem de talentat. Apoi, chiar dacă joacă cu portar Under 20, acesta este familiarizat cu nivelul, iar fundașii centrali îl ajută cu experiența lor”, consideră antrenorul utist, citat de Sport Arad.

Turris ocupă locul 1 în Liga 1, cu 25 de puncte acumulate în 11 meciuri, iar UTA e pe 3, cu 19 puncte strânse în 8 jocuri. Jocul direct are loc miercuri, de la ora 19:30, pe stadionul Municipal din Turnu Măgurele, în cadrul etapei a 12-a a Ligii 2.

Meciul de la Turnu Măgurel, de pe stadionul Municipal, care are loc de la ora 19:30, va fi arbitrat de centralul Marian Barbu (Făgăraș) și de asistenții Stelian Slabu (Brașov) și Vlad Bârleanu (București). Rezervă este Sergiu Anton (București), în timp ce observatori au fost delegați Andrei Ioniță (București) și Florentin Barbu (Giurgiu).

VEZI CLASAMENTUL LIGII 2 și GOLGHETERII

VEZI celelalte REZULTATE înregistrate în ETAPA 12

COMENTARIUL LIVE:

â–ºTurris-Oltul: I. Rus – Buleică (Juncănaru 66′), Ct. Pîrvulescu, Ispas, Fl. Mitrea – Sil. Pană, Savin (cpt.), Haită Cr. Ciobanu (Bud 61′), Sg. Negruț, Ad. Voicu (Fl. Radu 46′)
Rezerve neutilizate: Duțu – Sălcianu, Acolatse, Moisie
Antrenor: Florin Bratu

â–ºUTA: Fl. Iacob – And. Rus, Melinte, Fl. Ilie, Tomozei – Lorenzi, R. Moise – Oroian (Hrezdac 90+1′), Al. Ioniță (Oct. Ursu 71′), Buhăcianu – Cip. Rus (cpt.)(Șeroni 67′)
Rezerve neutilizate: Bolboașă – Vulturar, Miculescu, Dam. Isac
Antrenor: Laszlo Balint
Eliminat: Andrei Rus 65′ (roșu direct)

â–ºMin 90+4  Final de partidă. Turris-Oltul și UTA încheie meciul la egalitate, scor 1-1, și echipa din Turnu Măgurele pierde primele puncte în acest sezon pe teren propriu, după ce până acum câștigase tot și marcase cel puțin câte două goluri pe meci

â–ºMin 90+3 Portarul Florin Iacob întârzie degajarea și primește și el cartonașul galben. Spectatorii îi huiduie pe arădeni

â–ºMin 90+2 Cristian Melinte îl faultează urât, direct cu talpa pe piciorul lui Radu, și vede și el cartonașul galben

â–ºMin 90+1 Ultima schimbare la UTA. Iese Alexandru Oroian și intră Denis Hrezdac. Astfel, Miculescu și Isac, jucătorii pentru care UTA și-a amânat ultimele două meciuri nu sunt utilizați în această partidă

â–ºMin 90 Meciul e prelungit cu trei minute

â–ºMin 85 Pasă pe culoar, Șeroni ratează intervenția, Sergiu Negruț scapă singur cu portarul, însă mingea e prea tare, plonjează după ea, nu o atinge și își lasă piciorul sus. Florin Iacob simulează că este atins de Negruț, iar arbitrul înghite păcăleala și arată cartonașul galben pentru atacantul Turrisului

â–ºMin 85 Diego Lorenzi vede și el cartonașul galben pentru o ținere asupra lui Savin

â–ºMin 78 1-1 Haită pasează perfect în dreapta, lobat, Juncănaru centrează și Sergiu Negruț scapă din marcajul lui Șeroni, îi ia fața lui Iacob și împinge mingea, din plonjon, lângă prima bară

â–ºMin 76 Alexandru Oroian primește un cartonaș galben pentru o intrare cu talpa asupra lui Ispas avută mai devreme

â–ºMin 72 Bud trece pe lângă minge în 6 metri, la bara a doua, după un șut centrare din dreapta a lui Haită

â–ºMin 71 UTA face încă o schimbare. Iese Alexandru Ioniță și intră Octavian Ursu. Arădenii se pregătesc de contraatacuri

â–ºMin 68 Silviu Pană bate mult peste poartă lovitura liberă de la 18 metri lateral stânga

â–ºMin 67 Laszlo Balint schimbă după eliminare. Iese căpitanul Ciprian Rus, care îi predă banderola lui Cristian Melinte, și intră Alin Șeroni

â–ºMin 66 Claudiu Juncănaru intră în locul lui Alin Buleică, obosit

â–ºMin 65 Andrei Rus intră prin alunecare cu piciorul pe genunchiul lui Florin Radu, la o cursă a acestuia în flancul stâng, când se pregătea să pătrundă în careu, și arbitrul îl elimină pe fundașul UTA-ei

â–ºMin 61 Iese Cristian Ciobanu și intră Cristian Bud

â–ºMin 60   Decizie halucinantă a arbitrului. Ciprian Rus primește cartonașul galben pentru că Savin îi dă un pumn în ureche din spate și apoi tot el se trântește pe jos. Rus se întorsese cu spatele după ce inițial se pusese în fața lui Savin la un aut. Rus se închină și riscă să primească al doilea galben degeaba

â–ºMin 54 0-1 Andrei Rus centrează înalt de la 25 de metri lateral dreapta către colțul lung, Ionuț Rus iese pe sub minge, iar Ciprian Rus împinge mingea cu capul în plasă din 3 metri, în poarta goală

â–ºMin 52 Romario Rus primește cartonașul galben după un fault comis asupra lui Savin. Mai devreme, spectatorii strigau „Hoții, hoții!”

â–ºMin 46 S-a reluat meciul

â–ºMin 46 La Turris, Adrian Voicu nu mai poate continua după accidentarea suferită în prima repriză și este înlocuit cu Florin Radu

â–ºMin 45+2 Pauză la Turnu Măgurele, după o primă repriză modestă într-un așa-zis derby al Ligii 2, între echipele de pe locurile 1, respectiv 3. La Rapid – Petrolul au fost ocazii mari de gol în prima repriză, dar și spectacol în tribune. La Turnu Măgrele, „galeria” scandează: „Haide, haide Turris, dă-le gol”

â–ºMin 45+1 Ioniță centrează din stânga, Mitrea respinge salvator din fața lui Oroian, aflat în 5 metri

â–ºMin 45  Prima repriză e prelungită cu două minute

â–ºMin 42 Cătălin Savin primește cartonașul galben după ce îl șube dub soate oe Rus

â–ºMin 37 Pană centrează din corner, Pîrvulescu reia cu capul mult peste poartă

â–ºMin 32  La un sprint în flancul stâng, Adrian Voicu se oprește și acuză o accidentare la coapsa stângă. Atacantul primește îngrijiri medicale

â–ºMin 22 Buhăcianu scapă din nou singur cu Rus, după ce primește o pasă ideală de la Ioniță, însă trage direct în portar din 16 metri central

â–ºMin 19 Moise centrează din corner, Lorenzi reia cu capul din 8 metri mult pe lângă poartă

â–ºMin 18 Buhăcianu pătrunde în careu pe stânga după o pasă lungă primită de la Melinte, îi fentează din corp într-un mod incredibil pe Buleică și Pîrvulescu, și rămâne singur cu Rus, însă nu-l poate învinge din 6 metri, portarul parând cu piciorul

â–ºMin 13 Iacob respinge șutul puternic al lui Ciobanu din 13 metri lateral dreapta, după ce a pătruns în care și l-a fentat ușor pe Tomozei

â–ºMin 10 Haită îl lovește cu cotul pe Melinte, însă arbitrul nu dă nici fault. Când jocul e oprit, centralul îl avertizează pe mijlocașul Turrisului că l-a iertat de cartonașul galben

â–ºMin 5 Ioniță pivotează la 18 de metri central, trage pe jos și mingea se duce destul de puțin pe lângă bara din dreapta

â–ºMin 1  A început partida de la Turnu Măgurele

Marius ANGHEL 16 Oct. 2019, 21:28 Campionat
Pe aceeași temă