Debut cu stângul pe noul stadion din Târgu Jiu pentru Viitorul Pandurii. Cristian Lupuț: „Am făcut greșeli inexplicabile. Le-am spus să avem grijă cu «aerul de sus»”

La debutul pe noul stadion Municipal din Târgu Jiu, Viitorul Pandurii a fost învinsă, cu 3-1, sâmbătă, de Dunărea Călărași, în meciul care a contrat pentru etapa a 16-a a Ligii 2.

Încujarați de peste 1.000 de suporteri, mulți dintre ei angajați la diverse firme ale omului de afaceri Nicolae Sarcină, al cărui ginere este președinte la echipa gorjeană, elevii antrenați de Cristian Lupuț s-au speriat parcă de numărul mare de spectatori și n-au știut să gestioneze situația din teren.

Astfel, în minutul 10, Yabre a pasat, neinspirat și prea încep, spre portar, Bogdan Rusu a interceptat, portarul Anca-Trip a ieșit la 17 metri și a atins mingea cu mâna.  Arbitrul Adrian Illyes a scos repede cartonașul roșu, eliminându-l astfel pe goalkeeper pentru henț în postură de ultim apărător. Lovitura libera rezultată a fost transformată în gol de același Rusu, care a trimis balonul, în forță, prin zidul format.

Având superioritate numerică, oaspeții au mărit rapid avantajul prin același Bogdan Rusu, care, în minutul 22, a fructificat, cu un șut plasat, din 9 metri, „un-doi”-ul cu  Gaston Mendy. În minutul 79, nou-intratul Darius Buia a combinat cu Alexandru Bădăuță, iar, cel din urmă, a redus din handicap, cu un șut plasat, la firul ierbii, din 12 metri.

Echilibrul numeric s-a restabilit în minutul 84, când Gaston Mendy a fost eliminat pentru cumul de cartonașe galbene.

Deși au alergat după egalare, gazdele au mai primit un gol, în prelungiri, de la Mediop, care, pe contraatac, l-a driblat și pe portarul Moga, înainte să trimită balonul în poartă. S-a încheiat 1-3, iar Viitorul Pandurii a ajuns la cea de-a doua înfrângere consecutivă, după ce, etapa trecută, pierduse și la UTA, scor 2-0.

Cristian Lupuț: „Cert e că echipa și-a dorit”

„Din păcate, nu a fost debutul pe care îl doream, dar mă bucur că am adus multă lume la stadion (n.r. – la Severin, Viitorul Pandurii juca cu maximum 50 de spectatori). Am început jocul de la 2-0, am făcut două greșeli inexplicabile, apoi am operat două schimbări și am reintrat în joc. Am avut ocazii mari, dar nu am reușit să marcăm mai devreme. Cert e că echipa și-a dorit. Am declarat după cele cinci meciuri consecutive fără înfrângere, să avem grijă cu >. Din păcate, nu am fost realiști, dar sunt convins că lucrurile se vor remedia. Ne așteaptă un joc foarte dificil la Petrolul. Încercăm să ne revenim fizic și să  scoatem maximum din meciul de la Ploiești”, a declarat Cristian Lupuț, antrenorul de la Viitorul Pandurii.

S-au mutat definitiv la Târgu Jiu

Odata cu debutul pe Municipalul din Târgu Jiu, Viitorul Pandurii și-a mutat și „cartierul general” în orașul lui Brâncuși. Echipa se va antrena pe stadionul din comuna Bălești, limitrofă orașului, însă condițiile de pregătire sunt modeste, comparativ cu cele de la Sânmartin, în județul Bihor. 

„Considerăm că merităm să jucăm și noi aici, alături de Pandurii, dar asta ne obligă să avem rezulate și un joc frumos. Ne-am mutat definitiv la Târgu Jiu. Nu vom veni doar la meciuri, ci ne și antrenăm aici. Nu mai pleacăm la Oradea, după meciuri, ca până acum. Condițiile nu sunt chiar cele mai bune, așa cum erau la Sânmartin, dar sper ca de anul viitor să găsim soluții mai bune de pregătire, fiindcă astfel va fi foarte greu”, a conchis Lupuț.

Cu 21 de puncte stârnse în 15 meciuri jucate în 16 etape, Viitorul Pandurii Târgu Jiu ocupă locul 9. În etapa următoare, intermediată, echipa lui Cristian Lupuț joacă marți, de la ora 19:30, în deplasare la Ploiești, cu Petrolul.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă