Un jucător de la Rapid iese la atac după ce a fost dat afară: „Eu am cerut să plec. Banii intră în cont, dar nu și la fotbaliști”. Ce condiții groaznice trebuie să îndure pe Areni

Marius ANGHEL 26 Dec. 2015, 14:36 Liga 2

Numit la începutul săptămânii antrenor principal la Rapid CFR Suceava, Costel Ilie a anunțat, joi, 24 decembrie, jucătorii la care va renunța, considerând că este nevoie de remanierea lotului pentru a încerca să prindă un loc de play-off în ultimele șapte etape rămase de disputat din sezonul regulat al campionatului Ligii 2, ediția 2015-2016. Șapte fotbaliști au fost anunțați înainte de Crăciun că nu mai sunt doriți, aceștia fiind portarul Cătălin Pascal, fundașii Radu Sava, Constantin Ferariu, Paul Mateciuc, mijlocașii Cătălin Strugariu și Lucian Plăcintă și atacantul Marco Enciu.

Anunțul renunțării la acești jucători l-a determinat pe unul dintre ei, Constantin Ferariu (29 ani, foto mic, în stânga), să ceară un drept la replică. Fundașul a fost deranjat de faptul că șefii clubului pentru care a jucat în ultimele trei sezoane au spus că ei l-au dat afară. De fapt, cel care a cerut să plece a fost chiar jucător, în aceeași situație regăsindu-se și Marco Enciu. 

Ferariu dezvăluie pentru Liga2.ro cu ce promisiuni sunt atrași jucătorii la Suceava, li se spune că se va trage la promovare și că nu sunt probleme cu banii, însă în final ajuns să parcurgă kilometri pe jos pentru a ajunge la stadion, sunt neplătiți, își spală singuri echipamentele și trebuie să stea într-un vestiar cu pereți mucegăiți.

„Datorită faptului că am tot fost amânați cu salariile și primele de anul trecut, am decis, încă din timpul campionatului, să plec de la echipă. Într-o ședință ținută în vestiar, am fost puși să ridicăm mâna cine e dispus să plece de la echipă, iar printre cei care au ridicat m-am aflat și eu și Enciu. Inclusiv cu două zile înainte de Crăciun am fost chemați la stadion pentru a ni se da un salariu, însă, din nefericire, am fost anunțați că s-au blocat conturile. Domnul președinte nu a binevoit să-mi spună în față că va renunța la serviciile mele, cu toate că dumnealui știa de mult timp că îmi doresc să plec pentru că banii intră în cont, dar nu și la fotbaliști. Ca și cum nu ar fi suficient că ne spălăm singuri echipamentele, iar condițiile din vestiar sunt groaznice, mai suntem amânați și cu salariile. La fiecare sfârșit de an am primit aceleași promisiuni că se vor achita salariile și primele din anul anterior.

La venirea fiecărui jucător nou, i se promit condiții optime pentru Liga a 2-a, i se spune că se va trage la promovare, dar noi nu avem după ce bea apă. Din păcate, domnul primar Lungu nu știe ce se întâmplă la echipă, dar cu această ocazie va afla. Scuza domnului președinte de a nu ne achita primele este aceia că ultimele rezultate nu au fost pe măsură. Dar oare cum putem noi juca și pregăti corespunzător după ce mergem pe jos cât 5 km zilnic, de la hotel până la stadion??? Oare este normal ce se întâmplă la un club de Liga 2 care și-a dorit să promoveze??? Cu părere de rău, astea sunt condițiile de la Rapid Suceava”, a spus Ferariu pentru Liga2.ro.

În player-ul video puteți vedea ce condiții trebuie să îndure rapidiștii în vestiarul de la stadionul Areni.

9 apariții în acest sezon de Liga 2 a avut Constantin Ferariu în tricoul echipei Rapid CFR Suceava. Până acum, gruparea moldoveană a disputat 17 meciuri și a acumulat 21 de puncte, la finalul anului 2015 clasându-se pe locul 8 în Seria I.

Costel Ilie: „Nu vreau ca lumea să spună că a venit dictatorul la Suceava”

Iată ce declara Costel Ilie de 24 decembrie, atunci când anunța cei șapte jucători la care renunță pentru a încerca să producă o schimbare și să spere la îndeplinirea obiectivului, accederea în play-off-ul Seriei I. „Nu vreau ca lumea să spună că a venit dictatorul la Suceava, însă cel mai important este binele echipei. Doresc să precizez că nu mi-a fost ușor să iau această decizie, însă am luat-o în cunoștință de cauză. Am urmărit pe viu ultimele trei jocuri oficiale ale Rapidului, am vizionat pe DVD-uri aproape toate meciurile disputate de gruparea suceveană în sezonul de toamnă, iar pe unii dintre acești jucători îi cunosc chiar foarte bine. Am argumentele mele în privința fiecărui caz în parte, dar nu cred că se impune să detaliez acum. Consider că s-a terminat un ciclu la Rapid și în acest moment se impuneau o serie de schimbări. Am preferat să fac acest anunț din timp, ca să aibă răgaz suficient jucătorii în cauză să-și găsească un alt angajament. Ne așteaptă o perioadă grea și trebuie să ne pregătim ca atare. Obiectivul echipei este calificarea în play-off și în acest moment avem un deficit de patru puncte față de locul 6, ocupat în prezent de SC Bacău. Suntem conștienți că nu va fi ușor, dar sper să trecem peste toate problemele. Dacă Astra Ploiești, liderul autoritar al Ligii 1 se plânge de probleme financiare, ce ar trebui să mai spunem noi? Mai sunt șapte etape din sezonul regulat, iar pentru a spera la un loc în play-off avem nevoie de cinci victorii. Nu este imposibil de realizat acest lucru, dar pentru asta este nevoie de atitudine, determinare, respect pentru meseria de fotbalist și multă muncă” a precizat Costel Ilie.

„Peste tot este greu, dar noi ne bucurăm că suntem la zi cu salariile. Mai avem câteva prime restante, dar, ținând cont de ultimele jocuri, nu se justifică nici premierea jucătorilor”, spunea președintele Dumitru Moldovan.

Semeghin confirmă păcăleala conducerii, iar Moldovan dă vina pe jucători pentru că nu are bani

Marți, 22 decembrie, jucătorii Rapidului au fost chemați la stadion pentru a încasa unul dintre salariile restante, însă acolo nu au dat de urma niciunui conducător, astfel că au rămas cu buzunarele goale cel puțin de Crăciun. Declarațiile lui Ferariu, referitoare la faptul că șefii clubului din Suceava i-au păcălit din nou cu datul salariilor restante, au fost confirmate și de căpitanul echipei, Dorin Semeghin, un alt jucător la fel de nemulțumit de actuala situație financiară de la Rapid CFR. Costel Ilie anunța în momentul numirii sale că îl va avea „secund” pe Semeghin.  

„Ne-am prezentat marți după-amiază la club, dar nu era nimeni acolo, după care ni s-a spus că este blocat contul domnului clim. Mâine este Ajunul Crăciunului și noi nu avem niciun ban. Fiecare ne-am făcut socotelile pentru Sărbători și acum aflăm că nu primim nimic. Sunt banii noștri, muncim pentru ei, facem mii de kilometri prin deplasări. Am văzut că vine antrenor nou, foarte bine, dar prima dată să ni se achite datoriile”, a spus, citat de gazetasv.ro, Semeghin.

Dumitru Moldovan a dat din nou vina pe jucători, ei fiind, în privința președintelui, vinovați pentru că la club nu ajung bani. „Aveam promisiuni de la câțiva oameni de afaceri că ne vor oferi sponsorizări în luna decembrie, dar s-au răzgândit când au văzut ultimele rezultate. Tot din această cauză nu am mai primit nici de la Primărie bani de mult timp. Sper ca între Crăciun și Revelion să încasăm ultimii 50.000 de lei din tranșa a doua de la Primărie. Tranșa a treia, de 100.000 de lei, este ca și pierdută, pentru că nu mai putem aduce justifică până la finalul anului pentru banii cheltuiți din tranșa a doua. Ni s-a pus poprire pe cont pentru că nu am plătit impozitul pe salarii pentru ultima lună, dar este vorba despre o sumă mică. De altfel, asta este singura noastră datorie către Stat”, a sunat explicația conducătorului, același care cu câteva zile înainte spunea în presă că jucătorii sunt cu salariile la zi.

Foto: Sorin PANĂ‚

Marius ANGHEL 26 Dec. 2015, 14:36 Liga 2
Pe aceeași temă