Olimpia le-a reziliat contractele celor doi jucători care nu au vrut să fie rezerve cu Chindia și care au fost lăsați la Târgoviște. S-a discutat și despre demiterea lui Andone

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 24 May. 2017, 21:41 Liga 2

După ce vinerea trecută au refuzat să fie rezerve la meciul cu Chindia, pierdut de Olimpia cu 1-0, și au preferat să urce în tribună pentru a privi detașați partida, mijlocașul Octavian Ursu (22 ani) și atacantul Andrei Ludușan (21 ani) au fost lăsați la Târgoviște de coechipierii lor și stafful tehnic și apoi au fost excluși din lot. Luni s-au antrenat separat, iar marți, după ce a avut loc Comitetul Director al clubului, s-a decis ca celor doi jucători să li se rezilieze contractele.

Olimpia a ajuns astfel la patru jucători dați afară în acest an. Primii doi au fost Cristian Daminuță și George Tudoran, au urmat apoi Mihai Onicaș și Iulian Anca-Trip, iar acum Andrei Ludușan și Octavian Ursu. Ludușan nu e la prima abatere la gruparea sătmăreană, tânărul jucător adus de la CSM Râmnicu Vâlcea la recomandarea președintelui Attila Karda fiind aproape de excludere odată cu Onicaș și Anca-Trip, însă stafful tehnic l-a salvat la acea clipă.

„Nu i-am lăsat eu pe jucători la Târgoviște, a fost decizia echipei. După ședința tehnică premergătoare jocului și anunțarea echipei de start pentru meciul cu Chindia Târgoviște, jucătorii Ursu și Ludușan nu au acceptat statutul de jucători de rezervă, refuzând să vină în vestiarul echipei și să participe la acest joc. La finalul meciului, pe fondul supărării și nervozității din cadrul echipei, pentru a evita conflicte fizice și verbale, căpitanul echipei, Marius Șuta, după ce a informat stafful tehnic, le-a atras atenția celor doi jucători că nu sunt bine primiți în autocar și nu ar trebui să urce în el. Din punctul meu de vedere, cei doi jucători s-au autoexclus din grup, echipă, în momentul în care au refuzat să vină la vestiar, înainte de meci. Am făcut un referat, care a fost înmânat conducerii clubului pentru a lua măsuri disciplinare împotriva lor”, a comentat, pentru Liga2.ro, la momentul respectiv, antrenorul Olimpiei, Bogdan Andone.

Andrei Ludușan a evoluat în acest sezon în 19 meciuri pentru Olimpia, marcând două goluri (cu Academica Clinceni, 3-2, și CS Balotești, 2-1), club la care a venit în vara trecută. În timp ce Octavian Ursu, adus în iarnă, a strâns 9 jocuri și un gol (cu FC Brașov, 2-1).

Florin Fabian propus în locul lui Andone

În altă ordine de idei, tot în cadrul ședinței de marți a Comitetului Director al Olimpiei s-a adus în discuție și demiterea antrenorului Bogdan Andone, cu două etape înainte de finalul sezonului. S-a renunțat la această idee pentru moment, mai ales că Andone nu a fost lăsat să plece înaintea jocului cu UTA, atunci când a vrut să demisioneze. S-a discutat însă despre câteva variante de viitori antrenori, numele lui Florin Fabian fiind rostit de cei mai mulți, însă președintele Attila Karda nu a fost de acord. Conducătorul Olimpiei are însă deja o înțelegere cu un alt antrenor, Laszlo Balint, care ultima dată a antrenat în Liga 2, sezonul trecut, la Academica Clinceni, echipă unde a avut rezultate foarte bune.

Olimpia a stat în etapa a 36-a a Ligii 2, însă a câștigat la „masa verde”, fiindcă ar fi trebuit să joace cu CSM Râmnicu Vâlcea. Cu cele trei puncte acumulate, Olimpia a acumulat 48 de puncte și a urcat pe locul 9. În ultimele două etape, Olimpia joacă duminică, de la ora 11:00, la Suceava, cu Foresta, și apoi acasă, weekendul următor, cu Dacia Unirea Brăila.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 24 May. 2017, 21:41 Liga 2
Pe aceeași temă