CSM Bacău a început sezonul de Liga 3 cu 12 jucători în lot, dar a făcut 11 achiziții în câteva zile! Cristian Popovici a adus patru fotbaliști de la fosta echipă

Andrei PASCU 31 Aug. 2022, 16:04 Liga 3
CSM Bacău a început sezonul de Liga 3 cu 12 jucători în lot, dar a făcut 11 achiziții în câteva zile! Cristian Popovici a adus patru fotbaliști de la fosta echipă

CSM Bacău a reușit să obțină rectificarea bugetară din partea municipalității și, după ce l-a adus în poziția de antrenor principal pe experimentatul Cristian Popovici, a făcut pe repede înainte nu mai puțin de 11 achiziții! Sezonul, care a luat startul cu o partidă în Cupa României, a fost început de băcăuani cu 12 fotbaliști.

CSM Bacău, 11 veniri înainte de prima etapă de Liga 3

Încă din turul 1 al Cupei României a fost eliminată CSM Bacău, de Dinamo Bacău, la loviturile de departajare, dar odată cu reglarea bugetului a început să facă mutări importante și, chiar înainte de prima rundă din Liga 3, a achiziționat 11 nume noi.

Deși lotul s-a conturat pe fugă, iar omogenitate e clar că nu există, în runda de debut a noului campionat CSM Bacău a făcut un rezultat de egalitate cu Dante Botoșani, 0-0, echipă care s-a bătut cu șanse reale la promovarea în Liga 2 stagiunea trecută.

Echipa lui Cristian Popovici a anunțat abia miercuri, 31 august, cele 11 nume sosite la echipă înaintea confruntării cu Dante Botoșani, care a dus numărul lotului la un total de 23.

Patru jucători veniți la CSM Bacău au evoluat la Dante Botoșani, de unde a sosit și Cristian Popovici

Cei mai mulți jucători, patru la număr, au venit chiar de la Dante Botoșani, dar au fost luați și alți fotbaliști care au activat în Liga 3 stagiunea trecută. Trebuie reamintit faptul că antrenorul Cristian Popovici a pregătit sezonul precedent chiar formația din Botoșani.

Concret, sub comanda lui Popovici la CSM Bacău au ajuns Alexandru Zaharia (22 ani, ex Dante Botoșani), Eduard Săvoaia (27 ani, ex Unirea Ungheni), Eric Grosz (19 ani, ex Gaz Metan Mediaș), Alexandru Ștefănescu (20 ani, ex CSM Ceahlăul), Alexandru Purcariu (20 ani, ex Poli Iași), Antonio Dănilă (19 ani, ex FCSB 2), Andre Jose Cozma (20 ani, ex Campionii FC Argeș), Valentin Mihăiță (19 ani, ex Hușana Huși), Constantin Cătălin Airoaie (26 ani, ex Dante Botoșani), Alexandru Sahru (25 ani, ex Dante Botoșani) și Alexandru Corban (24 ani, ex Dante Botoșani).

CSM Bacău, componentă a Seriei 1 a Ligii 3, va juca în runda a 2-a a campionatului pe teren propriu, cu Viitorul Darabani, care în primul meci a cedat cu 1-4 în fața echipei Şomuz Fălticeni, acasă.

CSM Bacău vrea play-off-ul în Seria 1 a Ligii 3, dar în sezonul următor

CSM Bacău chiar se mândrește cu performanța pe care a reușit-o în prima etapă, în urma rezultatului de egalitate cu Dante Botoșani, chiar dacă situația poate fi interpretată, din partea opusă, ca a unui club la care nu existau prea multe indicii că în acest sezon își poate propune mai mult decât salvarea de la retrogradare și unde organizarea părea că lasă de dorit.

Însă, la nivel declarativ, mai ales după numirea lui Cristian Popovici, se dorește formarea unei formații solide pentru sezonul următor, când va fi atacat play-off-ul Seriei 1.

Cei unsprezece care au schimbat datele problemei

Supriza din etapa 1 a L3 la fotbal, Dante Botoșani – CSM Bacău, s-a datorat în bună parte și transferurilor de ultim moment pe care le-a efectuat echipa noastră. După cum se știe, cu un lot redus aproape la minim (12 jucători), CSmeii au pierdut la penaltiurile de departajare partida de Cupa României cu Dinamo Bacău. În săptămâna ce a urmat, nu mai puțin de unsprezece jucători au semnat cu CSM Bacău, iar asta s-a văzut în meciul din deplasare cu Dante Botoșani, încheiat cu 0-0 și în care oaspeții au avut câteva bune ocazii de a obține victoria. Nota bene, unii dintre noii noștri fotbaliști provin… de la Dante, dar fără ca adversara noastră să știe ce traseu au apucat foștii lor jucători după ce au plecat de la Botoșani.

Așadar, cei unsprezece jucători:

  • Alexandru Zaharia (22 ani), ultima echipă – Dante Botoșani;
  • Eduard Săvoaia (27 ani), ultima echipă – Unirea Ungheni;
  • Eric Grosz (19 ani), ultima echipă – Gaz Metan Mediaș;
  • Alexandru Ștefănescu (20 ani), ultima echipă – Ceahlăul Piatra Neamț;
  • Alexandru Purcariu (20 ani), ultima echipă – CSMS Poli Iași;
  • Antonio Dănilă (19 ani), ultima echipă – FCSB;
  • Andre Jose Cozma (20 ani), ultima echipă – FC Argeș;
  • Valentin Mihăiță (19 ani), ultima echipă – Hușana Huși;
  • Constantin Cătălin Airoaie (26 ani), ultima echipă – Dante Botoșani;
  • Alexandru Sahru (25 ani), ultima echipă – Dante Botoșani;
  • Alexandru Corban (24 ani), ultima echipă – Dante Botoșani.

Campionatul este abia la început și vrem să le spunem suporterilor noștri că nu am scăpat de probleme‍ . Noul antrenor principal al formației, Cristi Popovici, a venit târziu la echipă, iar lotul băcăuan s-a conturat abia pe ultima linie dreaptă a vacanței. Va fi mult de lucru la omogenizarea și la creșterea în valoare a CSM Bacău . Reamintim, obiectivul antrenorului Cristi Popovici pentru această ediție de campionat este de a consolida o echipă care în campionatul următor, 2023-2024, să prindă un loc de play-off. Ca să glumim, deocamdată suntem în grafic. Hai Bacăul”, a anunțat CSM Bacău pe pagina de Facebook, în privința venirilor, planurilor echipei și alte detalii.

Foto: CSM Bacău

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/turul-2-cupa-romaniei-astazi-au-loc-primele-12-meciuri-din-aceasta-faza-a-competitiei-csc-dumbravita-si-cs-tunari-sunt-calificate-direct-in-turul-urmator-19243280

https://liga2.prosport.ro/liga-3/paul-batin-la-o-noua-experienta-dupa-plecarea-de-la-concordia-chiajna-atacantul-de-35-de-ani-a-semnat-cu-o-echipa-din-liga-3-19243321

https://liga2.prosport.ro/liga-3/foresta-suceava-continua-achizitiile-si-mutarile-de-la-nivelul-conducerii-moldovenii-i-au-prezentat-pe-jucatori-si-pe-noul-vicepresedinte-executiv-19243285

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cristi-branet-campion-al-romaniei-cu-otelul-face-treaba-in-liga-3-cu-soferi-electricieni-si-muncitori-in-constructii-am-avut-politisti-si-angajati-in-penitenciare-dar-au-plecat-19242470

 

 

 

 

Andrei PASCU 31 Aug. 2022, 16:04 Liga 3
Pe aceeași temă