Băieții lui Pustai au transpirat serios pentru un loc în grupele Cupei României. Gloria Buzău a trecut de Șoimii Lipova abia după prelungiri

Călin MNERIE 27 Sep. 2022, 19:51 Cupa României

Interes mare la Lipova pentru meciul din cadrul play-off-ului Cupei României dintre formația locală Șoimii (locul 4 în Seria a 8-a a Ligii 3) și divizionara secundă Gloria Buzău (locul 7 în Liga 2).

În fața a aproximativ 1200 de spectatori, echipa lui Cristian Pustai a transpirat din greu pentru accesul în grupele Cupei, având nevoie de prelungiri și căderea fizică a gazdelor ce au luptat eroic în primele 90 de minute.

2-2 a fost după 90 de minute și 4-2 pentru Gloria după reprizele de prelungiri.

Buzăul s-a jucat cu ocaziile după 1-0 și a fost egalată înainte de pauză

Formația din Crâng și-a demonstrat din start calitatea superioară cu toate că a avut ceva dificultăți la construcție din pricina suprafeței de joc foarte moale. Oricum, primul gol nu s-a lăsat prea mult așteptat. După exact un sfert de oră, Oțeliță a centrat din dreapta, portarul Buta a ieșit tărziu și Alexandru Boiciuc a trimis cu capul în plasă din 12 metri.

Gazdele au reacționat timid, iar buzoienii au forțat și golul doi, doar că Boiciuc și Neicuțescu au finalizat previzibil din interiorul careulu careului. Buta și-a ținut echipa în joc cu o intervenție la șutul lui Boiciuc, care mai putea – totuși – înainta în postură de unu la unu cu goal-keeperul „șoimilor”.

A fost nevoie de o greșeală pe axul central al divizionarei secunde pentru ca Lipova să și marcheze la prima sa fază de poartă. Gaitan s-a complicat la 17 metri de proprie poartă, juniorul Ovidiu Bulza a recuperat și a trimis un șut pe jos ce l-a prins pe traseu pe portarul Albert Popa. Era minutul 40, iar până la ultimul fluier al reprizei duelul dintre Boiciuc și Buta s-a repetat din nou, cu portarul gazdelor resingând „capul” atacantului advers. 1-1, scor la pauză.

Mihai Neicuțescu a anulat ”perla” lui Sebastian Susan

Gloria a început furioasă actul secund, iar Buta a fost la câțiva centimetri să comită un penalty asupra lui Boiciuc, dar a scăpat doar cu lovitură liberă și „galben”. Apoi, apărătorul buturilor lipovane s-a remarcat și la șutul de pe 16 al lui Gaitan.

A urmat o perioadă confuză a jocului, cu câteva intervenții pedepsite cu „galben” de „central”, iar golul ce a ridicat tribunele în aer a căzut de nciunde. În minutul 73, Sebastian Susan a executat magistral o lovitură liberă de la 35 de metri, ce s-a dus la „paianjenul” din stânga lui Albert Popa.

„Alb-albaștrii” nu s-au bucurat prea mult, căci după alte trei minute scorul era din nou egal: 2-2. Gaitan a bătut o lovitură liberă din dreapta, iar Mihai Neicuțescu și-a plasat lovitura de cap lângă bara din dreapta lui Buta.

Divizionara secundă a insistat mai mult, dar șuturile de la semidistanță ale lui Honciu și Oteliță nu au fost cadrate pe poartă, iar Buta a salvat la lovitura de cap a lui Matiș chiar în ultimul dintre cele 4 minute de prelungire din cele 90 regulamentare.

Câte un gol pe repriză de prelungiri pentru calificarea Buzăului

Așadar, a fost nevoie de cel puțin o altă jumătate de oră pentru afla echipa ce ajunge în grupele Cupei României, iar Vali Alexandru a avut pe cap golul de 2-3 la două minute de la reluare, dar a trimis neverosimil pe lângă din numai 5 metri. A fost nevoie de urcarea în atac a fundașului central Ariel Lopez pentru ca Buzăul să pună lucrurile în ordine. Uruguaianul a marcat cu o lovitură de cap puternică ce s-a dus sub transversală după centrarea lui Honciu.

Era minutul 104, iar lipovanii mai aveau la dispoziție un sfert de oră să ducă meciul la penalty-uri. Dar, cei care au fost mai aproape de golul ce ar fi încheiat defintiv conturile au fost băieții lui Pustai, care au irosit multe atacuri în superioritate numerică. Și totuși, în minutul 119, când gazdele erau în zece oameni după eliminarea lui Abel Popa, a căzut și golul patru al vizitatorilor, autor Rareș Uțiu, care a înscris cu un șut în cros de la 23 de metri ușor lateral dreapta.

ȘOIMII LIPOVA – GLORIA BUZĂU 2-2, 2-4 după prelungiri

Ovidiu Bulza 40′, Sebastian Susan 72′ / Alexandru Boiciuc 15′, Mihai Neicuțescu 76′, Ariel Lopez 104′, Rareș Uțiu 119′

Șoimii Lipova: Buta – Criștiu, Dav. Pop, Abel Popa, Pamfile – Andr. Gavrilă (Clej 57′), Susan, Salhi (P. Sabău 101′), Bulza (Mare 87′) – Bădăuță (Modan 79′), Filimon (cpt.)(Românu 106′)
Rezerve neutilizate: Jianu – Nagy, Giosu, Hațegan
Antrenor: Adrian Abrudean
Eliminat: Abel Popa 116 (cumul de cartonașe galbene)

Gloria Buzău: Alb. Popa – Oteliță, Vîrtej, A. Lopez, Uțiu – Gaitan, Dr. Lazăr (Sălceanu 46′) – Neicuțescu (A. Manea 106′), Honciu (cpt.)(Cârstocea 111′), Al. Munteanu (Rz. Matiș 65′, Wiktorski 111′) – Boiciuc (Val. Alexandru 73′)
Rezerve neutilizate: R. Stoian – Cr. Ciobanu, Mih. Bucur
Antrenor: Cristian Pustai

Stadion: Comunal (Lipova – Arad). Arbitru central: Norbert Kemenes (Baia Mare). Arbitri asistenți: Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) și Ioan Daniel Humita (Armeniş – Caraş Severin). Arbitru de rezervă: Alexandru Nicolae Suvar (Sibiu). Observator arbitri: Cornel Pantea (Oradea). Delegat joc: Raluca Elena Şerban (Bucureşti).

Foto: Sport Arad

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/play-off-cupa-romaniei-19246621-19246621

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/marin-magiun-barbu-64-fotbalul-brasovean-ceva-nu-e-in-regula-la-brasov-daca-asa-a-decis-primarul-19246657

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/soda-draga-cel-mai-important-meci-din-ultimele-trei-decenii-amintiri-din-anii-90-partidele-cu-uta-arad-si-armatura-zalau-ale-echipei-din-ocna-mures-19246642

Călin MNERIE 27 Sep. 2022, 19:51 Cupa României
Pe aceeași temă