Progresul Spartac merge după puncte la Concordia Chiajna. Andrei Erimia vrea surpriza și victoria: ”Suntem motivați și într-un moment bun”. Cum l-a catalogat pe Eugen Trică și detaliul la care ”a încetat să se mai gândească”

Andrei PASCU 07 Oct. 2022, 13:02 Liga 2
Progresul Spartac merge după puncte la Concordia Chiajna. Andrei Erimia vrea surpriza și victoria: ”Suntem motivați și într-un moment bun”. Cum l-a catalogat pe Eugen Trică și detaliul la care ”a încetat să se mai gândească”

Progresul Spartac are trei meciuri la rând fără victorie în Liga 2, timp în care a înregistrat două remize și o înfrângere. În etapa a 9-a, nou-promovata va avea un duel complicat, cu Concordia Chiajna, în deplasare, formație care e imediat sub ea în clasament, la numai un punct.

Concordia Chiajna are un moral bun ținând cont că vine după o victorie, 3-1 cu Politehnica Timișoara, în deplasare, motiv pentru care antrenorul Progresului Spartac, Andrei Erimia, a atras atenția înaintea confruntării. El a declarat că tinerii săi jucători trebuie să forțeze pentru primul succes în campionat după trei rezultate cu două egaluri și o înfrângere.

Progresul Spartac vrea victoria în partida cu Concordia Chiajna, din etapa a 9-a din Liga 2

În plus, duelul e unul interesant pentru Erimia și din perspectivă individuală. Va sta în față cu unul dintre cei mai buni antrenori ai campionatului de Liga 2 în ultimii ani, Eugen Trică, deși acesta nu a avut cel mai bun start de sezon, cu Metaloglobus.

Un meci cu o echipă care vrea promovarea în Liga 1, o echipă care vine după o victorie categorică, 4-1 la Timișoara, pe un teren dificil, o echipă care a schimbat antrenorul. Va fi un meci dificil! Din punct de vedere tactic, rămâne de văzut cum va fi. Acolo e un antrenor nou, dar experimentat la nivelul acesta.

A antrenat la Metaloglobus până să vină la Chiajna, e încă de la începutul acestui sezon în Liga 2, e activ. Concordia vrea să continue momentul bun, are nevoie de puncte, mai ales că până acum nu a adunat prea multe puncte.

E pe un loc mai jos decât și-ar fi dorit, dar va fi un meci dificil și pentru Concordia, pentru că suntem destul de motivați și suntem într-o perioadă în care jocul a arătat și părți pozitive în meciurile trecute”, a spus Andrei Erimia înaintea partidei de sâmbătă, de la ora 11:00.

Andrei Erimia, analiza partidei Concordia Chiajna – Progresul Spartac din perspectiva bugetului: ”Am încetat să mă mai gândesc la asta”

Andrei Erimia a analizat duelul și din perspectiva bugetelor celor două echipe, precizând că, dacă ar judeca lucrurile din punctul de vedere al banilor, atunci Concordia Chiajna ar câștiga detașat disputa.

Însă, nu vrea să se mai gândească la aceste detalii și să încerce să facă din nou o surpriză cu Progresul Spartac, așa cum a mai făcut în acest campionat.

Am încetat să mă mai gândesc la asta, în fiecare etapă întâlnim echipe care, după cum bine se știe, au bugete mai mari, iar dacă ne raportăm la adversarul de sâmbătă, comparația aproape că nici nu își are rostul. Concordia are un lot cu jucători cu experiență și un buget de nu știu câte ori mai mare decât al nostru.

Însă, avem atuurile noastre, au trecut opt etape din competiție și am arătat că suntem capabili să facem față campionatului, chiar dacă, în mare, avem același lot ca anul trecut. Sunt sigur că echipa va fi conectată, implicată să facă o surpriză.

Ar fi o surpriză dacă am reuși să câștigăm la Chiajna”, a mai spus antrenorul echipei promovate în Liga 2 vara trecută.

Nicolae Leafu a prefațat și el duelul Concordia Chiajna – Progresul Spartac

Nicolae Leafu a oferit și el o reacție în privința partidei cu Concordia Chiajna. Jucătorul speră ca el și colegii săi să se detașeze de cele întâmplate în jocul trecut, cu Unirea Dej, scor 2-2, în care Progresul Spartac s-a considerat dezavantajată de arbitraj.

O să fie un meci dificil, jucăm contra unei echipe foarte bune, o cunoaștem, dar va fi greu. Mergem acolo montați și sper să luăm cele trei puncte. Cu siguranță suntem pregătiți pentru acest meci.

(N.r. – Despre partida cu Unirea Dej) Suntem puțin frustrați după jocul trecut, dar trebuie să trecem peste. Puteam obține victoria cu Dej, dar urmează acest meci și trebuie să dăm tot ce putem. Nu pot să zic sută la sută că a fost gol la ei. La noi, din câte am înțeles, nu a fost offside, dar trebuie să trecem peste și să ne pregătim pentru jocul cu Chiajna”, a spus jucătorul Progresului Spartac.

Progresul Spartac și Concordia Chiajna, despărțite de un punct în clasamentul de Liga 2

Progresul Spartac este la mijlocul clasamentului în Liga 2, pe locul 11, cu 11 puncte. De partea cealaltă, ilfovenii sunt pe poziția a 12-a, cu un punct mai puțin, 10.

Dacă Progresul Spartac are două puncte în ultimele trei meciuri, Concordia Chiajna a adunat șase puncte, după 3-0 cu Unirea Constanța, 0-1 cu CS Comunal Șelimbăr și 4-1 cu Poli Timișoara.

Formația lui Eugen Trică a avut în acest interval și partida din Cupa României, din play-off, cu Universitatea Cluj, de pe teren propriu, pe care a pierdut-o cu 0-2.

Foto și video: Progresul Spartac

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-9-a-a-ligii-2-se-joaca-aproape-in-intregime-intr-o-zi-doar-meciurile-de-la-baia-mare-unde-merge-dinamo-si-buzau-sunt-stabilite-in-alte-zile-19248115

https://liga2.prosport.ro/seria-1/foto-progresul-spartac-face-memoriu-dupa-jocul-cu-unirea-dej-catalogheaza-arbitrajul-drept-penibil-si-cere-sanctiuni-si-pentru-adversari-brigada-a-fost-luata-cu-as-19247919

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-si-a-aflat-verdictul-dupa-ce-a-contestat-sanctiunea-primita-in-urma-derby-ului-cu-dinamo-cate-meciuri-va-trebui-sa-joace-acasa-departe-de-ghencea-19248412

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-are-infirmeria-plina-inaintea-meciului-cu-steaua-octavian-benga-sper-sa-nu-mai-facem-aceleasi-greseli-sa-dam-cadouri-19248405

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-adrian-mihalcea-prima-reactie-dupa-ce-a-semnat-cu-gloria-buzau-poate-a-fost-semn-de-la-dumnezeu-si-lucrurile-se-pot-indrepta-in-cariera-mea-a-discutat-cu-cristi-pustai-19248383

Andrei PASCU 07 Oct. 2022, 13:02 Liga 2
Pe aceeași temă