CSM Reșița a avut 21 de jucători la reunirea pentru testarea împotriva SARS-CoV-2. Alexandru Pelici: ”Avem experiența și maturitatea necesară să reușim să ducem echipa din nou acolo unde ne dorim cu toții.” A fost confirmată și a treia achiziție

Marius ANGHEL 02 Jul. 2020, 00:49 Liga 2

CSM Reșița și-a convocat, miercuri, jucătorii la stadionul ”Mircea Chivu”, acolo unde i-a supus testării împotriva SARS-CoV-2. 21 de fotbaliști s-au prezentat în Valea Domanului, însă nu s-au și antrenat, ci doar au avut parte de o mică ședință cu noul antrenor Alexandru Pelici. Ședințele de pregătire în grupuri de câte maximul zece sportivi ar urma să înceapă de joi, după ce rezultatele testării vor fi confirmate ca negative.

Reșița a sunat adunarea, dar mai întâi de antrenamente și-a supus jucătorii la testul împotriva coronavirusului

21 de jucători, mulți dintre ei tineri, au fost prezenți la reunirea echipei CSM Reșița. După o scurtă ședință avută cu noul staff tehnic, condusă de fostul antrenor al Ripensiei, Alexandru Pelici, fotbaliștii au mers la cabinetul medical de la stadionul ”Mircea Chivu”, acolo unde li s-au recoltat probe pentru testarea împotriva noului coronavirus. Rezultatele urmează să vină joi, iar dacă totul va fi în regulă, atunci vor începe și ședințele de pregătire în grupuri de câte maximum zece jucători.

În plus, joi și vineri vor fi efectuate și vizitele medicale clasice înainte de startul perioadei de pregătire.

”Așteptăm rezultatele, iar dacă totul va fi în regulă, ne vom antrena pe grupe, așa cum cere acel protocol. Vom intra în cantonament pentru două săptămâni pe plan local. De asemenea, vom disputa mai multe partide amicale și ne vom da seama la ce nivel vom fi înainte de startul Ligii 2. Mai avem câteva posturi care ar trebui acoperite. Vom vedea în perioada imediat următoare care jucători vor continua și care vor dori să plece”, a spus antrenorul Alexandru Pelici.

De la reunire au absentat Laurențiu Buș, care ajunge la Reșița miercuri seară, Deivydas Matulevicius, care vine în România tocmai marți, cât și Lorenzo Acka, Călin Cristea, Alberto Cobrea, Yvan Erichot sau Arsene Luboya.

Fiindcă la gazonul stadionului ”Mircea Chivu” se lucrează în această perioadă, antrenamentele echipei vor avea loc pe terenul sintetic din Valea Doamnului, cât și la baza Gloria.

Alexandru Pelici: ”Ne dorim ca Banatul, Carașul să repete performanța de a da fotbaliști de talie națională și internațională”

Alexandru Pelici își dorește să promoveze echipa încă din acest nou sezon, dar și să promoveze la prima echipă tineri din propria pepinieră sau jucători locali, despre a căror ”mândrie de bănățean” are cunoștință din trecutul său la Reșița.

”Ne-am reunit cu gândul de-a face treabă. Cred că avem experiența și maturitatea necesară să reușim să ducem Reșița din nou acolo unde ne dorim cu toții. Că o vom face într-o perioadă scurtă sau mai lungă, asta rămâne de văzut. Ceea este clar este că ne dorim cu toții să ne îndeplinim acest obiectiv. În paralel cu obiectivele de performanță ale echipei, vor fi și obiective de a apărea noi jucători. Știm cu toții că Banatul, Carașul au dat fotbaliști de talie națională și internațională. Ne dorim ca acest lucru să se repete. Am un lot bun, un lot matur și ne dorim, pe lângă fotbaliștii cu experiență, să găsim, de ce nu, în propria ogradă, jucători care să poată să crească, pentru că știm cu toții cerințele care sunt în acest sezon competițional, cu un jucător 2001 și 2002 în teren. După discuția pe care o vom avea cu antrenorul de la centrul de copii și juniori, ne dorim să găsim jucători tineri care să facă pasul spre prima echipă și să facă antrenamente cu noi. De ce nu, să apuce să joace. Așa cum știți, Vlad Chera, care este reșițean, s-a întors, și ne dorim să aducem și să creștem câți mai mulți reșițeni, pentru că știu ce înseamnă pentru reșițeni și cărășeni mândria de bănățean”, a mai declarat noul antrenor al Reșiței.

Caius Lungu îl urmează pe Pelici și la CSM Reșița

Pe lângă atacantul lituanian Deivydas Matulevicius (31 de ani) și mijlocașul Vlad Chera (20 de ani), jucători prezentați oficial, CSM Reșița îl are ca noutate și pe Caius Lungu, un fotbalist de bandă dreaptă de 31 de ani care îl va urma din nou pe antrenorul Pelici, care l-a avut sub conducerea sa și la Ripensia. Informația achiziționării lui Lungu a fost anunțată în exclusivitate de Liga2.ro.

Caius Lungu va fi antrenat din nou de Alexandru Pelici, căruia ia fost elev la Voința Sibiu, CSM Râmnicu Vâlcea și Ripensia. Jucătorul a fost utilizat în 21 de meciuri în acest sezon de Liga 2 și a înscris un gol, cu Metaloglobus (scor 3-0).

”Pe lângă Chera, l-am adus și pe Caius Lungu, jucător pe care l-am mai antrenat. Este un jucător care ne poate ajuta atât din punct de vedere al valorii fotbalistice, cât și a caracterului”, și-a explicat Alexandru Pelici opțiunea de a-l lua pe Caius Lungu la o a patra echipă pe care o antrenează.

Cristian Bobar: ”Ne dorim ca în acest an să avem un obiectiv mult mai îndrăzneț, să nu mai vorbim de salvarea de la retrogradare”

Despre reunire, jucători, transferuri și ceea ce urmează la CSM Reșița a vorbit și Cristian Bobar, președintele clubului.

”A fost o reunire aparte. Ne bucurăm, pe de o parte, de această reunire, dar, pe de altă parte, avem și puține emoții. Încă nu știm multe date, ce se întâmplă ce se va întâmpla. Nu știm, momentan, o dată fixă când va începe campionatul. Ne gândim că, probabil, va fi în jurul datei de 22 august. Am făcut un program de câteva meciuri amicale și sper să nu fie probleme, să le dăm peste cap. Avem un nou start, un nou antrenor, Alexandru Pelici, cu cei doi secunzi ai lui și, bineînțeles, unul dintre ei va ocupa și funcția de coordonator al Centrului de copii. Am rămas același nucleu, în proporție de 80 la sută. Lipsesc Laurențiu Rus, care e un jucător important, dar a ales să rămână acasă, la Cluj, Călin Cristea, Luboya.

Ne dorim ca în acest an să avem un obiectiv mult mai îndrăzneț, să nu mai vorbim de salvarea de la retrogradare, dar aceste lucrurile le vom discuta după ce vom finaliza lotul. Vor mai veni în această perioadă jucători. Probabil vor mai pleca. În perioada de transferuri se poate întâmpla orice. Este clar că nu vom face foarte multe transferuri. Vom aduce doi, trei jucători. Ne dorim ca juniorul născut în anul 2002 pe care vom fi obligați să-l avem în teren să fie de la centrul nostru. Alex Pelici are de ales dintre șase sau șapte tineri jucători din pepiniera noastră. Vrem să nu mai împrumutăm juniori din alte părți. Ne mai trebuie un portar și încă doi sau trei jucători. Nu ne grăbim, pentru că se joacă play-off-ul la Liga 2 și momentan sunt doar discuții”, a spus Cristian Bobar.

Lot reunire CSM Reșița:

portari: Cristian Zimmermann, Luis Spînu (2002);
fundași: Bogdan Szijj, Andrei Dumitraș, Daniel Vădrariu, Alin Dudea, Bruno Vasiu, Milorad Banac, Caius Lungu, Robert Dalea (2002), Sergiu Rimovecz (2003);
mijlocași: Laurențiu Breșneni, Cristian Danci, Alin Țegle, Vlad Chera, Ionuț Găman (2003), Cristian Mutascu (2001);
atacanți: Daniel Ene, Emanuel Dat, Victoraș Astafei, Cătălin Baghera (2002).

Zece amicale vrea să joace Reșița în această vară. Nou adversari au fost deja stabiliți

CSM Reșița și-a programat și meciuri amicale, dacă va putea să le dispute, în cazul în care restricțiile din cauza pandemiei nu se vor înrăutăți:

Voința Lupac – CSM Reșița / 15 iunie, ora 17:00, Lupac
CSM Reșița – Șoimii Lipova / 16 iunie, ora 11:00, Reșița (Gloria)
U Craiova 1948 SA – CSM Reșița / 22 iulie, Severin
CSM Reșița – CS Ghiroda și Giamata Vii / 25 iulie, ora 11:00, Reșița sau Ghiroda
CSM Reșița – ”U” Cluj / 29 iulie, ora 17:00, Hunedoara
Ripensia – CSM Reșița / 8 august, ora 11:00, Timișoara sau Reșița (Gloria)
ASU Poli – CSM Reșița / 12 august, Timișoara
CSM Reșița – CSC Dumbrăvița / 15 august, ora 11:00, Reșița

În plus, Alexandru Pelici își dorește un test și în data de 5 august, însă încă nu a găsit un adversar până acum.

Foto: CSM Reșița și Caraș Online

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-a-inceput-lucrarile-la-stadionul-mircea-chivu-cristian-bobar-investitia-este-destul-de-mare-trece-de-50-000-de-euro-19136991

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-dumitras-si-alin-dudea-continua-cu-csm-resita-anuntul-clubului-din-valea-domanului-19136916

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-cu-una-sau-doua-serii-in-editia-2020-2021-scenariile-analizate-de-frf-cea-mai-mare-problema-privind-reorganizarea-si-pasul-inapoi-19135946

Marius ANGHEL 02 Jul. 2020, 00:49 Liga 2
Pe aceeași temă