Viitorul Locomotiva Buzău a obținut viza de intrare în Liga a 3-a

Adrian Soare, Marius ANGHEL 22 Jun. 2014, 17:50 Stiri

Buzăul va avea din nou o echipă în cel de al treilea eșalon. La numai un an de când a apărut în peisajul fotbalistic buzoian, Viitorul Locomotiva a izbutit sa dea lovitura de grație, promovând în Liga a III-a. Asta după ce a câștigat cu scorul de 1-0 meciul de baraj disputat, sâmbătă, pe stadionul din Slobozia, împotriva reprezentantei Brăilei, Viitorul Însurăței.

Încă din debutul confruntării, echipa dirijată de pe margine de Cristi Lupu și-a arătat intențiile ofensive și după numai câteva minute, la o lovitură liberă de la 25 de metri executată de Nicola (5), bara s-a opus golului. Ceva mai târziu, buzoienii au reușit să fructifice una dintre ocazii prin Iacob (25), împingând  mingea în poartă din șase metri, la șutul deviat al lui Manea. După marcarea golului, cei de la Viitorul Locomotiva s-au retras în apărare pentru a conserva rezultatul, iar la finalul primei reprize tabela de marcaj indica avantaj minim în favoarea lor.

Repriza secundă a fost una dominată de brăileni care au forțat egalarea, punând în pericol de mai multe ori poarta lui Oprea. O mare ocazie este irosită de Bratosin (51) care, în urma unui contraatac rapid, a primit o pasă de la Techiu, însă șutul a ocolit cu puțin ținta. La o altă acțiune ofensivă, Cotiga (5) putea restabili egalitatea, dar lovitura sa de cap a fost respinsă în corner de fundașul Nedelea și astfel echipa buzoiană a scăpat din nou cu fața curată. Banciu (55) și Paraschiv (77) au dat și ei emoții adversarei, șuturile lor punându-l la grea încercare pe goalkeepeerul Oprea, care a reușit să intervină salvator. Spre final, Cotigă (88) a fost aproape de a trimite partida în prelungiri, dar a șutat pe lângă poartă din poziție ideală, spre disperarea colegilor.

Chiar în ultimul minut al timpului suplimentar acordat de arbitru, Iacob a scăpat singur cu portarul și după ce l-a driblat pe acesta a trimis peste bara bara transversală, irosind șansa de a-și trece în cont ,,dubla”. Tabela de marcaj a rămas înțepenită la 1-0 pentru Viitorul Locomotiva, astfel că echipa buzoiană va juca din sezonul viitor în eșalonul trei, la numai un an de la înființare.  

A.C.S.Viitorul Însurăței – Viitorul Locomotiva Buzău 0-1 (0-1)
Iacob (25)

Însurăței: Cristea – Samuilă, Cheleș, Ion, Cotigă, Techiu, Bratosin (67 Mirescu), Baicu, Gagu, Banciu (72 Gheorghiță), Paraschiv
Antrenor: Marian Stăvărache

Locomotiva: Oprea – Ceaușel, Nedelea, C. Pușcă, M. Pușcă, Manea (87 Pîslaru), Nicola (80 S. Popescu), Nicoară, Iacob, Zota (68 Chiorcău), Poterașu
Antrenor: Cristi Lupu

Articol și foto de Adi SOARE

Adrian Soare, Marius ANGHEL 22 Jun. 2014, 17:50 Stiri
Pe aceeași temă