Turneu special pentru echipele înființate de suporteri. ASU Poli, LSS Voința, FC Argeș și FC Vaslui se vor înfrunta la Sibiu

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 19 Dec. 2014, 17:02 Special

Liderul Ligii a IV-a Timiș, ASU Poli, va participa în luna ianuarie la un turneu special de fotbal în sală. La Sibiu se vor întâlni practic proiectele fotbalistice din România demarate de suporteri. Sub sloganul „Fotbal curat, fără patroni – turneul celor liberi” se vor întrece echipa locală LSS Voința, FC Argeș 1953, FC Vaslui 2002 și ASU Politehnica Timișoara.

„Fotbal fără patroni” debutează pe 10 ianuarie 2015 cu prima ediție pe parchetul sălii Transilvania din Sibiu, oraș unde aveau loc înainte turnee interesante pe teren mic între echipe puternice din Liga 1. Noua competiție va aduna însă echipe de Liga a IV-a, ce e special însă e că toate formațiile sunt conduse de suporteri al unor grupări de tradiție, reînviate într-o formă sau alta. Vor participa astfel ASU Poli, gruparea Universității Politehnica Timișoara susținută de druckeri, nou formata FC Argeș 1953, LSS Voința Sibiu și FC Vaslui 2002, echipe practic reînviate de fani.

„După ce au strâns rândurile și au dat cu piciorul sacilor de bani, patronilor mânjiți și fotbalului modern, echipele reînfințate de suporteri își unesc din nou forțele și se întrec într-un turneu de fotbal în sală. Pe data de 10 ianuarie, la Sibiu, în Sala Transilvania, cele 4 echipe care au avut tăria morală de a o lua de la capăt își vor demonstra abilitățile fotbalistice în fața suporterilor veniți din toate colțurile țării (…) Liberi, mândri, încrezători în forțele noastre și în viitor, vă așteptăm în număr cât mai mare la acest eveniment ale cărui ecouri vor răsuna multă vreme de acum înainte!”, se arată pe pagina de Facebook a turneului.

La începutul lunii pe Stadionul „Știința” din Timișoara a avut loc o întâlnire interesantă, în premieră, între două dintre aceste formații speciale. Atunci, ASU Politehnica a remizat cu FC Argeș Pitești 1953, scor 2-2. În acel meci suporterii bănățeni au sărbătorit 93 de ani de „Poli” printr-un spectacol care a făcut deliciul presei internaționale.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9.ro)

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 19 Dec. 2014, 17:02 Special
Pe aceeași temă