Gloria II, o „nucă” mult prea tare pentru Bradul Putna

Marius ANGHEL 23 Jun. 2014, 16:29 Stiri
Gloria II,** o

Campioana județului Suceava, Bradul Putna, a pierdut meciul decisiv pentru promovarea în eșalonul al treilea, disputat sâmbătă, la Piatra Neamț, în compania formației Gloria II Bistrița. Ardelenii, care au utilizat în linii mari aceiași jucători care au evoluat pentru Gloria pe finalul sezonului de Liga a II-a recent încheiat, s-au dovedit a fi o nucă mult prea tare pentru gruparea suceveană, impunându-se la final cu categoricul scor de 6-2.

Fotbaliștii pregătiți de Ciprian Crețan au avut de trecut un prim hop chiar în startul partidei, când Prutean a parat penalty-ul comis de Teleagă și executat de bistrițeanul Roșu. Încurajați frenetic de cei aproximativ 150 de suporteri care au făcut deplasarea la Piatra Neamț, sucevenii și-au trecut în cont prima ocazie de a înscrie prin Bostiog, la jumătatea primei reprize. Tomescu a trecut și el pe lângă deschiderea scorului în minutul 30, dar a șutat pe lângă poartă din poziție excelentă. Finalul primei reprize a aparținut însă ardelenilor, care au izbutit să puncteze prin Roșu și Brumă în minutele 37 și 42, luând astfel o opțiune serioasă în câștigarea meciului de baraj.

La adăpostul acestui avantaj, bistrițenii au evoluat mult mai consistent în partea secundă, reușind ca până în minutul 80 să conducă cu scorul de 4-0 pe tabela de marcaj, cu ajutorul golurilor marcate de Pop și Rus. Finalul partidei a fost cu adevărat spectaculos. Mai întâi P. Bosancu a redus din handicap cu un șut imparabil, la vinclu, după care Jardă l-a învins pe portarul Bradului, Prutean, de la punctul cu var. Imediat, în minutul 90+1, Pop a urcat scorul la 6-1, profitând de o greșeală a goal-keeper-ului putnean, pentru ca P. Bosancu, cel mai bun jucător al sucevenilor din această întâlnire, s-a stabilească scorul final în ultimele secvențe ale partidei, cu un șut din interiorul careului.

Tehnicianul formației sucevene, Ciprian Crețan, a declarat: „Din păcate, sorții ne-au scos în față cel mai greu adversar posibil, astfel că diferența dintre fotbalul practicat în ligile a II-a și a IV-a și-a spus până la urmă cuvântul. Câteva erori de arbitraj au defavorizat echipa noastră, dar nu se poate spune că au influențat decisiv rezultatul final. Îi felicit pe jucătorii mei pentru modul în care s-au dăruit, încercând să dea o replică pe măsura jocului elaborat și în viteză practicat de elevii antrenorului Remus Vlad”.

Bradul Putna a evoluat în alcătuirea Prutean – Huțanu, Apostol, P. Bosancu, Teleagă, Apetri, Tomescu, Dănilă (78 Romaniuc), Turliuc, Martinescu (13 Bostiog, 78 Kurilă), Țugui. Antrenor: Ciprian Crețan.

Gloria II Bistrița a jucat în formula Uilean – Budăcan, Fizeșan (Pâtcă), Bolbos, Câmpean (Echim), Roșu, Jarda, Bucur, Colța (Cilean), Brumă (Rus), Pop. Antrenor: Remus Vlad.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 23 Jun. 2014, 16:29 Stiri
Pe aceeași temă