CS Iernut, promovare în premieră în Liga 3

Marius ANGHEL, Mihai VEREȘ 23 Jun. 2014, 18:26 Stiri

CS Iernut a obținut sâmbătă, 21 iunie, o promovare istorică în Liga III, o premieră pentru orașul mureșean. Campioana județului Mureș a învins în partida de baraj disputată în localitatea Galda de Jos, județul Alba, cu scorul de 2-1 reprezentanta județului Cluj, ACS Plaiul Iacobeni.

0-1, din minutul 1

Echipa clujeană a deschis scorul în minutul 1 prin Marius Moldovan, iernuțenii au egalat în minutul 60 prin Ilie Roman și au obținut victoria prin golul lui Bogdan Ani, în minutul 87. Partida a început practic de la scorul de 0-1 pentru campioana mureșeană, adversarii reușind deschiderea scorului la prima fază a meciului. O lovitură liberă de pe partea stângă a fost reluată în plasă cu capul de Marius Moldovan și echipa antrenorului Horațiu Moldovan a pornit cursa de urmărire. Pe parcursul primei reprize clujenii s-au mai apropiat o singură dată periculos de poarta apărată de Emil Ștef și au mai beneficiat de o lovitură de colț. Cele 45 de minute s-au disputat aproape într-o singură direcție, dar imprecizia șuturilor și câteva intervenții ale portarului au făcut ca la vestiare să se intre cu un avantaj nemeritat al echipei clujene după desfășurarea jocului.

Dominare categorică, victorie meritată

Iernutul și-a reluat atacurile în valuri imediat după reluare și a reușit să restabilească egalitatea prin noul intrat, Ilie Roman, care a reluat în poartă centrarea de pe partea stângă a lui Ionuț Chețan. Echipa din Iacobeni nu mai avea ce apăra și a fost nevoită să iasă la joc. Acest fapt a dus însă la o dominare și mai categorică a mureșenilor, cu ieșiri periculoase pe contraatac a clujenilor, arma lor de bază. Aceștia au fost la un pas de a trece din nou în avantaj în minutul 83, dar Ștef a intervenit salvator la șutul lui Mercean. Echipa mai proaspătă era CS Iernut și, în perspectiva prelungirilor era clar favorită. Mureșenii au forțat încheierea conturilor după 90 de minute. Iernuțenii au reușit acest lucru cu trei minute înaintea fluierului de final a centralului craiovean Sebastian Colțescu. La un corner de pe partea dreaptă, mingea a ajuns la un alt jucător introdus în partea a doua a jocului, Bogdan Ani, care a adus bucurie în tribuna plină cu suporterii din Iernut care au fost alături de echipă la această promovare istorică pentru orașul lor. Clujenii au fost la un pas de a trimite partida în prelungiri la un contraatac tăios în ultimul minut de joc, dar Ștef a intervenit providențial la șutul lui Zoltan.

Sărbătoare la Iernut

În fruntea suporterilor s-a aflat chiar primarul Ioan Nicoară, care a promis că va face tot posibilul pentru a susține echipa. Pe drumul de întoarcere, echipa și-a așteptat suporterii pentru a le mulțumi. „Cu suporteri în tribună, Iernutul e cea mai bună” și „suntem mândri de voi” s-a scandat din cele două tabere.

VEZI o GALERIE FOTO de la meciul de baraj

Petrecerea a continuat în centrul orașului, unde echipa așteptată a intrat triumfal și toată suflarea orașului a salutat promovarea echipei lor în premieră. Jucătorii au „pasat mingea” de această dată primarului, cu sloganul „Noi ne-am făcut datoria, acum urmeză Primăria”. „Ne-am îndeplinit un obiectiv la care am visat de mult. După atâția ani este o mare performanță și vreau să mulțumesc tuturor celor care au fost alături de echipă, Consiliului Local, sponsorilor, dar în primul rând băieților care și-au făcut datoria în teren. Suntem mândri de ei, îi vom sprijini și sper să facem o figură frumoasă în Liga III, să ne clasăm cât mai sus”, a spus primarul Ioan Nicoară.

Foarte fericit a fost și președintele clubului din Iernut, Sorin Dumbrăvean, care a trăit intens pe marginea terenului fiecare joc al echipei, dar în special barajul câștigat, care va rămâne în istoria orașului. „Felicit în primul rând echipa, ei și-au făcut datoria, acum urmează să ne-o facem și noi. Mulțumesc și suporterilor care ne-au fost alături. Este o mare bucurie, vom încerca să ne menținem în Liga III și să ne promovăm tinerii jucători locali”, a declarat președintele CS Iernut.

Antrenorul-jucător Horațiu Moldovan, care nu a putut evolua din cauza unei accidentări a folosit formația: Emil Ștef – Silviu Hălmaciu, Ionuț Chețan, Marian Bilcă, Alexandru Groza, Fekete Istvan, Rareș Stoica (”55 Ilie Roman), Sergiu Șanta, Vasile Dicher (”89 Ionuț Teban), Ovidiu Meruțiu (”46 Bogdan Ani), Alin Lungu. Pe bancă s-au mai aflat: Radu Fărcaș, Nicolae Fermurea, Daniel Laslo.

Plaiul Icobeni: Căpățână – Zoltan, M. Moldovan, Sarosi, Cecălăcean, Bocoș, Mocan, Tescar (”32 Oltean), Ilea, Mercean, Babă (”63 Zadic).

Articol scris de Mihai VEREȘ

Marius ANGHEL, Mihai VEREȘ 23 Jun. 2014, 18:26 Stiri
Pe aceeași temă