Ceahlăul, prima echipă care promovează în Liga 3! Campioana din Neamț a profitat de amatorismul adversarilor și nu mai joacă barajul

Marius ANGHEL 11 Jun. 2018, 18:48 Stiri

Județul Iași continuă să dezamăgească la nivel fotbalistic amator. Campioana Ligii a 4-a, Victoria Lețcani, nu îndeplinește condițiile participării la barajul pentru promovarea în Liga 3, astfel că va pierde la „masa verde” cele două jocuri pe care ar fi trebuit să le dispute pe 16 iunie 2018 (turul), respectiv pe 23 iunie 2018 (returul). Marea beneficiară este campioana județului Neamț, CSM Ceahlăul Piatra Neamț, echipa pe care Victoria trebuia să o întâlnească la baraj.

Astfel, CSM Ceahlăul Piatra Neamț este primul club dintre cele 21 de campioane județene care promovează în acest sezon din Liga a 4-a în Liga 3. În cazul în care nu apar situații asemănătoare, restul de 20 de nou-promovate se vor decide pe teren.

AJF Iași a transmis astăzi Federației Române de Fotbal că Victoria Lețcani este campioana Ligii a 4-a și reprezentanta județului la baraj, însă nu are Certificatul de Identitate Sportivă (n.r. – CIS), deci, prin urmare, nu poate paticipa la dubla cu Ceahlăul.

„Asociația Județeană de Fotbal Iași a trimis astăzi înștiințarea obligatorie către Federația Română de Fotbal în vederea informării organizației despre situația campioanei județului Iași.

AS Victoria Lețcani nu a reușit să obțină Certificatul de Identitate Sportivă eliberat de Ministerul Tineretului și Sportului, așadar județul nostru nu va avea participantă la barajul pentru promovarea pentru Liga a 3-a”, a fost anunțul AJF Iași pe pagina sa de facebook.

„O dovadă de amatorism”

Contactat de reporterul Liga2.ro, Sorin Boca, președinte AJF Iași, a explicat situația delicată prin care trece forul pe care îl conduce și anunță că va schimba regulamentul începând cu noul sezon, pentru a nu mai permite astfel de rușini. „Este o neglijență din partea clubului sau, dacă vreți, o dovadă de amatorism”, a fost concluzia lui Boca.

„Astăzi era ultima zi în care trebuia să primim documentele de la clubul Victoria Lețcani, pentru a le trimite mai departe Federației Române de Fotbal. Cum cei de la Lețcani ne-au înștiințat că nu au Certificatul de Identitate Sportivă, am anunțat FRF în legătură cu acest aspect. Am trimis documentele la federație cu campioana județului Iași, dar fără CIS. Regulamenul prevede că doar campioana poate merge la baraj. Îmi pare rău că Iașul nu va fi reprezentat la meciurile de baraj. Este o neglijență din partea clubului sau, dacă vreți, o dovadă de amatorism. Aveau timp suficient pentru a rezolva problema. Este păcat de munca echipei. Nu știu dacă nu s-a vrut sau nu s-a putut obține acest certificat, dar este dovadă de amatorism. Voi propune modificarea regulamentului și, din sezonul viitor, aceste echipe care nu îndeplinesc condițiile într-un sezon, să nu mai aibă dreptul de a merge la baraj câțiva ani”, a spus Sorin Boca.

La finalul lunii mai, după ce câștiga matematic campionatul, antrenorul Victoriei Lețcani, Dan Florin Croitoru, vorbea despre barajul cu Ceahlăul și spera la promovarea în Liga 3. Știa însă că echipa sa nu are CIS și nu va ajunge sub nicio formă la cele două jocuri.

„Vom întâlni Ceahlăul Piatra Neamț la baraj, primul meci pe teren propriu, pe 16 iunie, iar returul în deplasare, pe 23. Ne dorim să câștigăm barajul și să promovăm. Vrem să mergem în Liga 3 și să aducem Iașiului încă un loc în acest eșalon. Vor fi meciuri frumoase, între două echipe tinere, preocupate de fotbal. Noi nu avem ce pierde, presiunea va fi pe Ceahlăul. Noi nu suntem un brand, cum sunt ei”, spune Croitoru în urmă cu mai puțin de două săptămâni.

CSM Ceahlăul Piatra Neamț, club înființat în anul 2016, după desființarea vechiului Ceahlăul, e la a doua promovare consecutivă. A pornit din Liga 5 și a promovat în Liga 4, iar acum face pasul în Liga 3.

Meciurile de baraj pentru promovarea în Liga 3:

Regiunea 1: Botoșani – Bacău, Iași – Neamț, Suceava – Vaslui;
Regiunea 2: Maramureș – Bihor, Cluj – Sălaj, Bistrița-Năsăud – Satu Mare;
Regiunea 3: Brașov – Covasna, Alba – Harghita, Mureș – Sibiu;
Regiunea 4: Hunedoara – Caraș-Severin, Arad – Gorj, Timiș – Mehedinți;
Regiunea 5: Vâlcea – Teleorman, Argeș – Olt, Dâmbovița – Dolj;
Regiunea 6: Ialomița – Ilfov, Giurgiu – București, Călărași – Prahova;
Regiunea 7: Vrancea – Constanța, Tulcea – Buzău, Galați – Brăila.

Articol scris de Marius ANGHEL și Narcis POHOAȚĂ‚
Foto: fb CSM Ceahlăul Piatra Neamț

Marius ANGHEL 11 Jun. 2018, 18:48 Stiri
Pe aceeași temă