Slatina nu rămâne fără fotbal. Conducătorii FC Olt fac demersuri pentru înscrierea în Liga 3, acolo unde se va ținti promovarea

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 23 Jun. 2015, 14:32 Seria 2
Slatina nu rămâne fără fotbal.** Conducătorii FC Olt fac demersuri pentru înscrierea în Liga 3, acolo unde se va ținti promovarea

FC Olt s-a retras din play-off-ul Ligii 2 cu șase etape înainte de finalul sezonului, după ce Fiscul le-a imputat o datorie enormă, provenită din perioada Alro, de peste 1,2 milioane euro! Cum clubul slătinean primea finanțare de la autoritățile locale, pe o lege care prevedea că nu trebuie să existe datorii, conducătorii au optat pentru retragerea formației din liga secundă.

În ultima lună, președintele clubului, Ionuț Ivan, a găsit finanțare privată și va înscrie echipa din Slatina în Ligii 3. Acesta are în această perioadă drumuri tot mai dese pe la Federație pentru a trece jucătorii pe noul club. Bugetul, care va proveni din mediul privat, poate fi mărit considerabil dacă vor fi vânduți jucătorii pentru care există discuții, precum Covalschi sau Căpățână. Anunțul oficial va fi făcut zilele următoare de către Ionuț Ivan, într-o conferință de presă susținută la Slatina.

Antrenorul Dan Oprescu a fost ofertat și foarte probabil va continua și el la FC Olt, la fel ca și mulți dintre jucătorii aflați la final de contract cu clubul. Deocamdată, singurele plecări certe sunt cele ale lui Vasile Gheorghe și Alin Gligor, însă lista se va mări probabil cu jucătorii care nu vor să coboare în Liga 3. Totuși, mulți dintre ei ar vrea să rămână dacă obiectivul va fi promovarea imediată în Liga 2.

În funcție de legea aminstiei, despre care se așteaptă clarificări în zilele viitoare, FC Olt ar putea scăpa și de datoria la Fisc.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 23 Jun. 2015, 14:32 Seria 2
Pe aceeași temă