Recent înființata Magica Balta Caransebeș, noua campioană de la Caraș-Severin. Echipa suporterilor gugulani vrea să joace în Liga 3, dar va avea un adversar dificil la baraj

Mircea OGLINDOIU 08 Jun. 2022, 16:28 Liga 4

Caraș-Severin are o nouă campioană județeană, după ce Magica Balta Caransebeș a câștigat lupta cu CSO Anina.

”Gugulanii” și-a adjudecat campionatul cu cinci puncte avans și vor să promoveze în Liga 3. Misiunea nu va fi una ușoară, Magica urmând să joace cu Retezatul Hațeg, campioana din Hunedoara.

”Sunt foarte fericit, magia în care am crezut s-a întâmplat. Am obținut locul I, mergem la baraj și ne dorim să promovăm. Tot campionatul a fost greu, va fi greu și la baraj și trebuie să muncim pentru atingerea acestui obiectiv”, a spus antrenorul Ion Bica, de la Magica Caransebeș, conform Caraș Online.

Viorel Lolea îi sfătuiește pe cei de la Magica Balta să stea departe de politic

Ar fi a treia promovare consecutivă pentru campioana de la Caraș-Severin, după Progresul Ezeriș și Voința Lupac.

”Aș dori să felicit echipa din Caransebeș, care va reprezenta județul la barajul pentru Liga 3. Chiar dacă avem în față un adversar redutabil, vrem să ne continuăm parcursul ascendent din ultimii ani, când echipa campioană din județul Caraș-Severin a promovat în Liga 3, chiar dacă s-a numit Progresul Ezeriș sau Voința Lupac. Sunt convins că și frumoasa echipa a galeriei, a suporterilor, din Caransebeș va face o figură frumoasă și va reprezenta cu cinste județul Caraș-Severin. Le-am transmis celor de la Magica să rămână același grup unit, să nu se lipească de un partid politic, pentru că atunci vor începe și problemele”, a declarat Viorel Lolea, președintele Asociației Județene de Fotbal Caraș-Severin.

Magica Balta Caransebeș vrea pe urmele Autocataniei

Municipiul Caransebeș a avut, ultima reprezentantă la baraj, în 2017, când CS Viitorul a fost eliminată de campioana de la Alba, Șurianu Sebeș, scor 1-2, respectiv 1-3, în retur, iar, peste 2 ani, s-a desființat!

În 2010, CS Scorilo-Autocatania promova în Liga 3, după ce elimina Frontiera Curtici (Arad), scor 2-0, pe teren neutru, la Timișoara (Stadion Colterm).

Ulterior, echipa a fost susținută de autoritățile locale și și-a schimbat denumirea în CSFC Caransebeș, iar în 2014 a promovat în Liga 2, unde a rezistat două sezoane, după care s-a desființat, deoarece n-a mai avut finanțare de la bugetul local.

Magica Balta Caransebeș va juca barajul de promovare în Liga 3 cu campioana județului Hunedoara, Retezatul Hațeg. Cele două județe fac parte din Regiunea 4, Vest. Reprezentanta județului Hunedoara va fi gazdă în manșa tur, în data de 18 iunie 2022, de la ora 18:00, iar echipa din Caraș-Severin va organiza returului, la 25 iunie 2022, de la ora 17:30.

Faza județeană a Cupei României – Caraș-Severin a fost adjudecată de FC Nera Bogodinț, care a dispus cu scorul de 4-1 de CS Foresta Lăpușnicu Mare. Ambele finaliste activează în Liga a 5-a.

Foto: Magica Balta Caransebeș

Mircea OGLINDOIU 08 Jun. 2022, 16:28 Liga 4
Pe aceeași temă