Echipa manageriată de Bănel Nicoliță va fi restructură din temeli. „Aduc fotbaliști cu caracter, care pot face diferența”

Marius ANGHEL 14 Jan. 2019, 12:50 Pregătiri, amicale
Echipa manageriată de Bănel Nicoliță va fi restructură din temeli.**

Vacanța s-a terminat și pentru jucătorii de la CS Făurei. Bănel Nicoliță a sunat adunarea, astfel că astăzi are loc reunirea lotului și, totodată, demararea pregătirilor în vederea returului Ligii a 3-a.

CS Făurei va arăta altfel în retur, cu un lot restructurat din temelii. Bănel Nicoliță a renunțat la fotbaliștii care nu au demonstrat că merită să evolueze în Liga a 3-a. Astfel că din vechiul lot au mai rămas doar Pușcașu, Percă, Mocanu, Drezaliu, Aurel și Stelian Nicoliță. Posturile lăsate vacante de cei la care s-a renunțat vor fi ocupate de jucători cu experiența acestui eșalon.

„Unii jucători au înțeles ceea ce le-am cerut, alții nu, așa că am trecut la curățenia de iarnă. Vor veni peste zece jucători în probe. Cu experiența acumulată în tur, sper să reușim un retur foarte bun și să terminăm campionatul pe primele șase locuri. Aduc fotbaliști cu caracter, care pot face diferența în teren”, a declarat Bănel Nicoliță pentru Obiectiv Vocea Brăilei.

Fostul internațional stelist se declară mulțumit de evoluția echipei în prima parte a campionatului și consideră că locul pe care îl deține CS Făurei în acest moment, al 13-lea (retrogradabil), este cel corect. Deși, dacă se puneau și cele trei puncte din victoria cu CSO Bragadiru, gruparea din Făurei era la mijlocul clasamentului.

„Nu ne sperie locul din clasament, este cel meritat, noi suntem o echipă cu un buget mic, în comparație cu celelalte componente ale Seriei a 2-a. Dar cu victoria obținută la Bragadiru după 14 etape eram pe 9, cred eu. CS Făurei ca nou promovată în Liga a 3-a a avut și jucători care nu erau obișnuiți să evolueze la astfel de standarde. Dar acum vor veni fotbaliști, mă refer la Bârsan, jucător experimentat de la FC Voluntari și Vali Apostol de la Delta Dobrogea Tulcea. Vom avea fundași centrali valoroși iar eu o să joc în compartientul ofensiv, alături de Stănel și Pușcașu. Veți vedea diferența”, a mai spus Bănel Nicoliță.

CS Făurei se pregătește pe plan local, însă fostul internațional stelist speră, ca împreună cu Primăria Făurei și cu oamenii de afaceri din zonă să plece și într-un cantonament montan.

Andrei Pușcașu a fost golgeterul echipei în tur

Linia de clasament a echipei CS Făurei a fost una bună pentru o nou promovată aflată în cea mai puternică serie a Ligii a 3-a: patru victorii, două remize, opt înfrângeri, golaveraj 14-31.

În tur, formația manageriată de Bănel Nicoliță a câștigat partidele cu CS Medgidia din etapa a 2-a, cu Înainte Modelu, etapa a 9-a, cu Delta Dobrogea Tulcea, etapa a 13-a și cu FCSB 2, etapa a 14-a și a remizat cu ACSM Oltenița și Axiopolis Cernavodă. Însă dacă nu se retrăgea din campionat CS Bragadiru, gruparea fotbalistică din Făurei avea cinci succese și o poziție foarte bună în clasamentul Seriei a 2-a.

Frații Bănel și Stelian Nicoliță, Pușcașu și Percă au fost jucătorii cu cele mai multe minute jucate pentru CS Făurei. Golgeter, în tur a fost Andrei Pușcașu, cu 6 goluri, celelalte reușite fiind semnate de Bănel Nicoliță 2, Stelian Nicoliță 2, Bordei 1, Drezaliu 1, Roată 1, Ciucă 1.

Cu mențiunea că Bănel Nicoliță a marcat și golul victoriei echipei CS Făurei în deplasarea de la Bragadiru, însă această reușită nu a intrat în calcul deoarece, pentru două neprezentări, echipa din Bragadiru a fost exclusă din campionat.

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 14 Jan. 2019, 12:50 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă