Confruntarea care trebuia să decidă campioana în Liga 4 Neamț nu va mai avea loc. Motivul pentru care Bradu Borca va merge la barajul de promovare în Liga 3

Andrei PASCU 24 Jul. 2020, 15:55 Liga 4
Confruntarea care trebuia să decidă campioana în Liga 4 Neamț nu va mai avea loc. Motivul pentru care Bradu Borca va merge la barajul de promovare în Liga 3

Asociația Județeană de Fotbal Neamț nu va mai organiza meci de baraj pentru deciderea celei mai bune echipe din acest sezon, din Liga 4. Victoria Horia nu poate juca partida programată duminică împotriva celor de la Bradu Borca, astfel că aceasta din urmă a fost desemnată campioană și va fi trimisă să reprezinte județul în confruntările pentru promovarea în Liga 3.

AJF Neamț, la a treia schimbare majoră din acest sezon în Liga 4 

Liga 4 Neamț este formată din două serii și dat fiind faptul că în Seria A primele două locuri se aflau la egalitate de puncte, Bradu Borca și Speranța Răucești, ambele cu câte 36, se adusese în discuție posibilitatea ca între cele două să fie o partidă de departajare. În cele din urmă, Comitetul Executiv a supus la vot și a decis ca Bradu Borca să meargă în meciul decisiv, pentru că avea o partidă mai puțin în acest sezon, 12, spre deosebire de Speranța Răucești, chiar dacă punctajul era același.

Victoria Horia era echipa clasată pe primul loc în Seria B, cu 39 de puncte după 13 etape. Ecartul față de poziția secundă, Mordova Cordun, era de cinci puncte.

Cele două erau nevoite să se înfrunte pentru titlul de campioană, dar acum se face o nouă schimbare în ceea ce privește Liga 4 Neamț, pentru că Victoria Horia nu poate participa la meciul de duminică. Astfel, Bradu Borca merge direct la barajul pentru Liga 3.

”Asociația Județeană de Fotbal Neamț anunță faptul că echipa AS Victoria Horia nu poate susține meciul programat contra echipei AS Bradu Borca în ziua de duminică, 26 iulie 2020, pe Stadionul Municipal Ceahlăul din Piatra Neamț pentru desemnarea reprezentantei județului nostru la barajul pentru provomvarea în Liga 3. Conform unei înștiințări scrise, doar 4 jucători au dorit să efectueze testul RT-PCR pentru Covid-19, ceilalți refuzând examinarea din motive legate de serviciu sau familie. În aceste condiții, Comitetul Executiv al AJF Neamț a decis ca echipa AS Bradu Borca să fie declarată reprezentanta județului la barajul pentru promovarea în Liga 3, ediția 2020.

Cazul echipei AS Victoria Horia va fi judecat de către Comisia de Disciplină a AJF Neamț”, se arată în comunicatul emis de AJF Neamț.

Bradu Borca întâlnește la barajul de promovare în Liga 3 echipele Siretul Dolhasca și Unirea Mircești

Județul Neamț face parte din ”Regiunea 1, Nord-Est” la barajul de promovare în Liga 3, iar Bradu Borca va întâlni reprezentanta campionatelor organizate de Suceava și Iași, în Grupa A. Bacău, Vaslui și Botoșani se vor întâlni în Grupa B. Câștigătoarea fiecărei grupe va promova în Liga 3, însă șanse de a urca în al treilea eșalon au și ocupantele locurilor 2.

Bradu Borca o va întâlni, astfel, pe CSO Siretul Dolhasca (Suceava), respectiv Unirea Mircești (Iași).

Datele de desfășurare a partidelor care vor avea loc pe teren neutru sunt programate la începutul lunii august, în zilele de 1, 5 și 9. Ora de start a meciurilor este 17:30.

Majoritatea AJF-urilor au oprit campionatele în Liga 4 

Pandemia de COVID-19 a pus capăt mai multor campionate din Liga 4, dar au fost și câteva Asociații Județene de Fotbal care au decis, totuși, ca echipele care vor fi desemnate campioane și trimise la barajul pentru Liga 3 să nu fie alese pe baza clasamentului din acest moment, ci pe baza unor meciuri de departajare între primele clasate, sub o anumită formă. În această categorie intra și AJF Neamț, care hotărâse inițial să organizeze un meci între echipele aflate pe primul loc în Seria A și Seria B. În cele mai multe cazuri, așa cum s-a întâmplat și la Neamț în cele din urmă, campioanele au fost desemnate pe seama clasamentelor la zi.

Primele care au decis să suspende definitiv întrecerile județene au fost AJF Suceava, din cauza problemelor foarte mari din cauza pandemiei de COVID-19, și AJF Bihor. Ulterior, Alba, Vâlcea, Arad, Olt, Călărași, Ilfov, Tulcea, București, Hunedoara, Gorj, Vrancea, Timiș, Buzău, Constanța, Vaslui, Botoșani, Sălaj, Argeș, Iași, Brașov și Caraș Severin și-au stabilit reprezentanta la barajul pentru promovarea în Liga 3.

CSO Siretul Dolhasca, CA Oradea, CS Ocna Mureș, Minerul Costești, Victoria Zăbrani, Petrolul Potcoava, ACSM Oltenița, Viitorul Domnești, Pescăruşul Sarichioi Junior, Steaua București, CSM Jiul Petroșani, Știința Turceni, Victoria Gugești, Avântul Periam, CSM Râmnicu Sărat, Gloria Albeşti, Sporting Juniorul Vaslui, Dante Botoșani, Sportul Şimleu Silvaniei, Voința Budeasa, Unirea Mircești, Corona Brașov, respectiv Progresul Ezeriș sunt reprezentantele județene care vor juca la barajul de promovare în Liga 3.

Acestora li se alătură și AJF Neamț, cu reprezentanta ei: Bradu Borca.

AJF Bistrița Năsăud nu-și desemnează echipă reprezentantă la barajul pentru promovarea în Liga 3.

Foto: duminicapetarla.ro

https://liga2.prosport.ro/liga-4/s-a-pus-punct-si-in-liga-4-caras-severin-acs-progresul-ezeris-merge-la-barajul-pentru-liga-3-19140652

https://liga2.prosport.ro/liga-4/corona-va-reprezenta-judetul-brasov-la-barajul-pentru-promovarea-in-liga-3-antrenorul-preciziei-sacele-ma-simt-ca-intr-un-joc-pe-calculator-unde-pierd-ultima-viata-si-nu-stiu-ce-sa-fac-19140492

https://liga2.prosport.ro/liga-4/ajf-bistrita-nasaud-fara-reprezentanta-la-barajul-pentru-liga-3-sezonul-nu-a-fost-inghetat-dar-conducatorii-au-anuntat-ca-nu-pot-desemna-campioana-deocamdata-19140436

https://liga2.prosport.ro/liga-4/testele-covid-au-inghetat-ligile-din-iasi-sorin-boca-am-fi-vrut-sa-jucam-dar-echipele-de-la-amatori-nu-au-bani-pentru-teste-unirea-mircesti-va-merge-la-barajul-pentru-liga-3-19140082

 

 

Andrei PASCU 24 Jul. 2020, 15:55 Liga 4
Pe aceeași temă