INCREDIBIL | Haos la Unirea Jucu. Antrenorul a fost demis prin SMS, iar deplasarea la Miercurea Ciuc nu s-a făcut. Planul diabolic al președintelui pentru ca echipa să cadă de pe locul 3

Marius ANGHEL 24 May. 2016, 17:59 Liga 3

UPDATE, ora 18:16: Meciul dintre AFK Csikszereda Miercurea Ciuc și Unirea Jucu, ce contează pentru etapa a 25-a a Ligii 3, Seria V, nu se va mai disputa. Echipa oaspete nu s-a prezentat la Miercurea Ciuc, iar arbitrul Mădălin Dicu (Ploiești) a fluierat finalul jocului după 15 minute de așteptat. Unirea Jucu va fi sancționată cu pierderea meciului la „masa verde” și cu o amendă, iar la a doua abatere, dacă va fi cazul, va fi exclusă de FRF din Liga 3 în ultima ligă a județului Cluj.


 

Unirea Jucu a ratat promovarea în Liga 2 în favoarea echipei Luceafărul Oradea, obiectiv mult dorit de primarul Dorel Pojar, iar șansa clubului clujean de a termina campionatul pe podiumul Seriei a V-a i-a dat idei năstrușnice președintelui Daniel Chiorean. Pare incredibil, însă oficialul Unirii face tot ce-i stă în putință pentru a pune bețe în roate propriului club și a rata ocuparea poziției a treia în clasasament. Demiterea antrenorului, anularea antrenamentelor și a deplasării la meciul de astăzi de la Miercurea Ciuc sunt câteva dintre deciziile luate de Chiorean cu două etape înainte de finalul sezonului. Pierderea la „masa verde” a jocului cu AFK Csikszereda, cumulată cu o victorie a Galdei cu Zalău, ar aduce echipa din județul Alba peste Unirea în clasament și astfel obiectivul de clasare pe podium ar fi ratat. În această situație, jucătorilor și antrenorilor li se vor reduce veniturile cu 25 la sută, iar unele bonusuri vor fi anulate.|

Sportul sălăjean scrie că președintele Unirii Jucu, Daniel Chiorean, l-a pus pe liber la începutul acestei săptămâni pe antrenorul Gheorghe Barbu, după care a anulat antrenamentul de luni, dar și deplasarea de la Miercurea Ciuc. Demiterea lui Barbu a venit însă printr-o metodă ce ține de amatorism. L-a anuțat prin SMS că nu mai face parte din staff-ul tehnic! Jucătorii și antrenorii spun că toate aceste decizii ale lui Chiorean sunt luate pentru ca echipa să nu termine sezonul pe podium, fapt ce le-ar da ocazia celor din conducere să micșoreze contractele cu 25 la sută și să anuleze unele bonusuri financiare.

Președinte Daniel Chiorean vrea ca Unirea Jucu să se claseze mai jos de locul 3 în clasament pentru a putea tăia din veniturile jucătorilor!? Acest lucru a fost precizat de antrenorul Gică Barbu, dar și de mai mulți componenți ai lotului! Cum jucătorii s-au văzut „vânați” de propria conducere, căpitanul Gabriel Luca și compania au solicitat plata unui salariu până înaintea partidei de la Miercurea Ciuc. Răspunsul președintelui a fost unul uluitor: a anulat antrenamentul oficial de luni, dar și deplasarea din campionat la meciul cu AFK Csikszereda! Apoi, potivit Sportul sălăjean, se pare că șeful Unirii s-a sucit și a încercat să readucă jucătorii la antrenament, prin diferite tertipuri, până la amenințări. O parte dintre jucători ar fi dorit să revină la echipă, dar majoritatea au rămas pe poziții și Unirea Jucu nu se va prezenta la meciul de marți, de la ora 18:00, de la Miercurea Ciuc!

Antrenorul demis Gică Barbu a povestit toate cele întâmplate la Unirea Jucu în acest început de săptămână. „Am fost informat printr-un SMS de către domnul Chiorean că nu mai sunt antrenorul echipei. În mod normal nici nu avea cum să mă demită, deoarece sunt în obiectiv: echipa se află pe locul 3, la două puncte în fața Industriei Galda. Eu nu țin cu dinții de scaunul de antrenor. Cu toate acestea, luni după-amiază am fost la stadion ca să le spun la revedere la băieți și să le mulțumesc. Când am ajuns acolo am aflat de la căpitanul Luca și Horvat că antrenamentul era oricum anulat, dar și deplasarea de la Miercurea Ciuc. Nu înțeleg cum poate un președinte să își bată joc de toată munca noastră. De multe ori a spus că abia așteaptă să se termine campionatul, iar dacă nu suntem pe primele trei locuri, le taie jucătorilor 25 la sută din venituri, deoarece așa este o clauză din contract. I-am spus că nu mi se pare normal să pună problema așa. Noi am muncit și trebuie să ni se asigure condiții. Trebuiau date și salariile jucătorilor, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Știam de la primar că banii au fost depuși în contul clubului, mai exact un miliard, dar nici nu a vrut să audă de asta. Ideea este că președintelui îi convine ca ultimele două meciuri să nu se joace și astfel să nu atingem obiectivul, ca să poată să le taie din venituri jucătorilor. Dacă s-ar câștiga meciurile cu Miercurea Ciuc și Sănătatea Cluj, echipa ar putea ajunge chiar pe locul II. Mi se pare strigător la cer să demiți un antrenor și să anulezi un antrenament și o deplasare. Am și dovadă pentru ceea ce spun. Există o hârtie în care jucătorii au semnat toți că au luat la cunoștiință că este anulat antrenamentul și deplasarea de la Miercurea Ciuc. Nu vreau să vorbesc despre multe chestiuni, însă este o mare mizerie aici și de totul s-ar putea alege praf și pulbere. Toți din afară cred că este doar lapte și miere aici, dar au existat lipsuri mari. Din păcate, doar președintele are dreptul de semnătură și el controlează tot. Jos pălăria pentru domnul primar și pentru consilieri, dânșii au trimis banii pentru echipă, dar se pare că s-au pierdut pe drum. Mi-a spus în meciul cu Unirea Dej, eram cu antrenorul secund, că ar vrea să facă cumva să nu ne clasăm printre primii trei, ca să poată tăia acei 25 la sută. Nu mi se pare normal ce se întâmplă….”, a declarat, pentru Sportul sălăjean, tehnicianul Gică Barbu.

Înaintea ultimelor două etape din acest sezon de Liga 3, Unirea Jucu e pe locul 3 în clasamentul Seria a V-a, cu 49 de puncte, cu două mai multe față de Industria Galda (47), singura echipă care o mai poate depăși.

Mai jos puteți vedea și o listă cu semnături ale jucătorilor și antrenorilor cum că au luat la cunoștiință faptul că antrenamentul și deplasarea de la MIercrurea Ciuc au fost ANULATE!

Foto: Cosmina MĂ‚CICĂ‚ȘAN (FB Unirea Jucu)

Marius ANGHEL 24 May. 2016, 17:59 Liga 3
Pe aceeași temă