Încă un rezultat istoric pentru CS Ocna Mureș în Cupa României: egal cu U Craiova. ”Soda dragă” e pe loc de calificare în faza următoare a competiției

Dan HENEGAR 09 Nov. 2022, 20:20 Cupa României

Frecați-vă la ochi, mai citiți încă o dată: ”Soda dragă” a remizat cu Universitatea Craiova!!! O minune pentru admirabila gruparea din orașul salin, o rușine pentru echipa ce se vrea continuatoarea ”Craiovei Maxima”!

1-1 s-a terminat jocul disputat în nocturnă la Zlatna, în cadrul etapei a 2-a a fazei grupelor Cupei României, între o echipă penultimă clasată în Liga 3 și o fruntașă din Superligă.

CS Ocna Mureș a terminat la egalitate meciul cu prim-divizionara U Craiova

CS Ocna Mureș, penultima clasată a Seriei 9 a Ligii 3, a furnizat o nouă uriașă surpriză în Cupa României, prin remiza de la Zlatna cu Universitatea Craiova!

Ocnamureșenii au ținut în șah gruparea din Bănie. Mirel Rădoi, fostul selecționer al României a odihnit mai multe piese din bază, dar nicio clipă nu și-a imaginat că va avea mult de suferit în Alba, unde vedetele trupei din Otlenia nu au reușit să marcheze decât din punctul cu var (Andrei Ivan în minutul 29).

Peste 2200 de spectatori au asistat pe stadionul Minaur la o nouă evoluție extraordinară a trupei lui Dan Roman, care a ținut în șah o grupare cu pretenții permanente la trofee. Amfitrionii de nevoie au dat lovitura imediat la reluare când Cioargă (48) a marcat un gol ce-l va povesti nepoților, iar ”Soda dragă” a prins curaj, scrie Ziarul Unirea.

În schimb, Goronea va avea un coșmar când se va gândi la penalty-ul neacordat de Iuliana Demetrescu când a fost busculat de Hanca (61). Cadar și-a făcut treaba între buturi, Ocna Mureș a rezistat până la final, cu un 1-1 neverosimil, stabilit în minutul 48.

Echipa din Alba trebuia să primească penalty la 1-1

Incredibilul s-a produs pe Ampoi, unde ocnamureșenii și-au depășit admirabil condiția și, pe negândite, au ajuns să dețină 4 puncte după duelurile cu prim-divizionarele Chindia Târgoviște (scor 1-0) și să aibă șanse de calificare în sferturile de finală din primăvară.

Înainte de startul jocului, cele patru femei din brigada de arbitri delegată la Zlatina, dar și observatorul de arbitri Teodora Albon au primit buchete de flori de la reprezentanții celor două formații.

Oltenii domină stratul de joc, având un penalty neacordat în minutul 16, la un fault făcut de portarul Cadar asupra lui Markovic. Markovici (25) a avut apoi o ocazie mare, Cadar a respins, în timp ce Guț (41) a șutat periculos de la distanță. O ceață deasă s-a lăsat peste arenă, vizibilitatea fiind foarte redusă, punându-se chiar problema întreruperii partidei.

Ocnamureșenii au egalat la primul șut pe spațiul porții, prin Paul Cioargă (48)!

Craiova s-a aruncat în atac. Markovic (50) a trimis peste din unghi, Mateiu (53) a șutat de la marginea careului peste transversală. Însă și gazdele au prins curaj, au atacat poarta lui Lazar și au solicitat penalty pentru un fault comis de Hanca asupra lui Goronea (61).

La poarta echipei din Liga 3, Cadar (75) a intervenit la ”torpila” lui Mateiu. Și Danciu (87) și-a încercat ținta, dar a tras mult peste!

CS OCNA MUREȘ – UNIVERSITATEA CRAIOVA 1-1

Andrei Ivan 29′ – penalty / Paul Cioargă 48′

CS Ocna Mureș: Cadar – Gorba, Cimpoeșu, Paleoca, Creț – Guț (Al. Țăranu 90+1′), Al. Giurgiu (cpt.), Socaci – Goronea (D. Roman 78′), D. Ghiță (Ad. Coman 78′), Cioargă (Mic 63′)
Rezerve neutilizate: M. Țăranu – R. Stângă, L. Bucșă, Oprinca
Antrenor: Valentin Șandru

Universitatea Craiova: D. Lazar – Hanca, Găman (Raul Silva 66′), Martic, D. Benga – Ed. Florescu, Vînă, Mateiu – Cîmpanu, Markovic, Andr. Ivan (cpt.)(M. Danciu 36′)
Rezerve neutilizate: Laur. Popescu – Screciu, Papp, Bancu, Mih. Căpățînă, Baiaram, Rivaldinho
Antrenor: Mirel Rădoi

Stadion: Minaur (Zlatna – Alba). Arbitru central: Iuliana Elena Demetrescu (Râmnicu Vâlcea). Arbitri asistenți: Petruţa Iugulescu (Buftea) și Mihaela Țepușă (Buzău). Arbitru de rezervă: Dan Florin Dreve (Cluj-Napoca). Observator de arbitri: Teodora Albon (Cluj-Napoca). Delegat de joc: Tiberiu Gabor (Reghin).

CS Ocna Mureș și U Craiova, pe locuri de calificare

Cu patru puncte acumulate în primele două etape, în care a întâlnit adversari din prima ligă, CS Ocna Mureș ocupă locul 2 în Grupa D, poziție de calificare în fața următoare a Cupei României.

U Craiova are tot 4 puncte, dar datorită golaverajului mai bun se află pe prima poziție.

În ultima etapă, CS Ocna Mureș joacă tot pe teren propriu, cel mai probabil la Ocna Mureș, cu divizionara secundă Minaur Baia Mare, echipa deja eliminată din Cupă.

U Craiova evoluează în deplasare la Campionii FC Argeș.

Jocurile au loc în jurul datei de 7 decembrie.

Clasament Grupa D

1. Universitatea Craiova 2 1 1 0 3-1 4 puncte
2. CS Ocna Mureş 2 1 1 0 2-1 4
3. FC Hermannstadt 2 1 0 1 3-4 3
4. Campionii FC Argeş 2 0 2 0 1-1 2
5. Minaur Baia Mare 2 0 1 1 2-3 1
6. Chindia Târgovişte 1 0 1 1 1-2 1

Foto: Ziarul Unirea

Dan HENEGAR 09 Nov. 2022, 20:20 Cupa României
Pe aceeași temă