Evenimentul ultimilor zeci de ani la Fălticeni e aproape, iar Șomuz vrea surpriza: să elimine FC Voluntari din Cupa României. Iulian Darabă: ”Meciul va stârni multă emulație”. Echipa din Liga 3, aproape să plece din oraș pentru partidă

Andrei PASCU 20 Sep. 2021, 16:13 Cupa României
Evenimentul ultimilor zeci de ani la Fălticeni e aproape, iar Șomuz vrea surpriza: să elimine FC Voluntari din Cupa României. Iulian Darabă: ”Meciul va stârni multă emulație”. Echipa din Liga 3, aproape să plece din oraș pentru partidă

Șomuz Fălticeni se află în fața celui mai important meci din ultimii zeci de ani. În 16-imile Cupei României, echipa de Liga 3 va da peste o formație din Liga 1, FC Voluntari, pe care o va primi acasă, marți, de la ora 15:00.

Șomuz Fălticeni are un început destul de bun în Seria 1 a Ligii a 3-a, având, după patru etape scurse din campionat, două victorii, un egal și o înfrângere. Ocupă locul 5, cu 7 puncte, iar Iulian Darabă, directorul sportiv al echipei, este convins că formația antrenată de Iulian Ionesi poate scoate FC Voluntari din Cupa României.

Iulian Darabă: ”După zeci de ani, o echipă de Liga 1 va stârni foarte multă emulație” 

Șomuz Fălticeni a făcut o adevărată revoluție în vară, când a adus o mare parte din lotul Bucovinei Rădăuți din sezonul trecut, dar și pe antrenorul Iulian Ionesi. Din această cauză, conducătorul echipei de Liga 3 are un motiv în plus să spere la o calificare istorică în 8-imile Cupei României.

În plus, foarte probabil, FC Voluntari va face deplasarea la Fălticeni cu jucătorii utilizați mai puțin în acest campionat de Liga 1, până acum.

Vom vedea de la fața locului, după 90 sau 120 de minute, rezultatul final al partidei. Plecăm de la scorul de 0-0, Cupa României e o competiție a surprinzelor și sperăm ca marți noi să fim acea surpriză a Cupei României. După zeci de ani, o echipă de Liga 1 va stârni foarte multă emulație, iar la ora meciului sunt convins că stadionul va fi plin.

Pornim cu șansa a doua, suntem o echipă de Liga 3, Voluntari e o echipă foarte bună, cu jucători experimentați, a și câștigat competiția. În momentul de față, e și la mijlocul clasamentului în Liga 1”, a declarat Iulian Darabă despre partida cu FC Voluntari, la Viva FM Suceava.

Șomuz Fălticeni, cât pe ce să joace pe alt stadion partida din 16-imile Cupei României 

Deși putea da peste alte echipe și mai importante în 16-imile Cupei României, Șomuz Fălticeni este mulțumită cu adversarul. Meciul cu FC Voluntari nu va fi transmis la tv, iar în cazul unui nume mai important din Liga 1 ar fi născut interesul televiziunilor, motiv pentru care partida ar fi fost transmisă.

Dacă acest lucru s-ar fi întâmplat, atunci echipa din Fălticeni ar fi fost nevoită să plece din localitate, pentru că stadionul nu îndeplinește anumite criterii care să permită transmiterea confruntării.

În medie, potrivit lui Iulian Darabă, la meciurile de acasă ale echipei Șomuz Fălticeni asistă în jur de 500-600 de suporteri, dar de data aceasta, la confruntarea cu FC Voluntari, vrea ca fanii să umple arena, în limita normelor impuse din cauza COVID-19.

Pentru noi e o bucurie că am căzut cu o echipă de Liga 1, dar care nu prezintă un interes pentru televiziuni. Dacă ar fi fost altă echipă, la Fălticeni nu ar fi putut fi organizat meciul. Nu cred că ne puteam ridica la standardele impuse de FRF, de televiziunea care ar fi luat meciul, pentru că era nevoie de nocturnă”, a mai declarat Iulian Darabă.

Eșec pentru Șomuz Fălticeni, înaintea partidei cu FC Voluntari 

În runda a 4-a a Ligii a 3-a, Șomuz Fălticeni a înregistrat primul eșec. A cedat cu 0-2 contra echipei Bucovina Rădăuți. FC Voluntari a trecut, vineri, de CS Mioveni, acasă, cu scorul de 4-0, fiind acum pe locul 7 în Liga 1, cu 15 puncte.

Runda trecută de Cupa României, Șomuz Fălticeni a trecut de Aerostar Bacău, cu scorul de 1-0.

Foto: Șomuz Fălticeni  și Viva FM Suceava
Video: Viva FM Suceava

https://liga2.prosport.ro/liga-3/video-reusita-fabuloasa-in-liga-3-radu-ungurianu-de-la-bucovina-radauti-a-marcat-unul-dintre-cel-mai-rapide-si-spectaculose-goluri-din-istoria-fotbalului-19201611

https://liga2.prosport.ro/liga-3/schimbare-de-antrenor-la-sticla-ariesul-turda-un-punct-in-primele-patru-etape-ale-ligii-a-3-a-a-facut-conducerea-sa-il-demita-pe-artur-podar-cine-il-va-inlocui-19201427

https://liga2.prosport.ro/liga-3/clubul-din-liga-3-care-risca-sa-puna-si-el-lacatul-din-cauza-problemelor-cu-banii-jucatorii-sunt-neplatiti-de-doua-luni-iar-antrenorul-recunoaste-s-ar-putea-sa-ne-desfiin-19200929

 

 

 

 

 

 

 

Andrei PASCU 20 Sep. 2021, 16:13 Cupa României
Pe aceeași temă