Dorin Goian a analizat eșecul Forestei din Cupa României, cu UTA: ”În fața unei echipe de Liga 1 ai nevoie de puțin noroc și luciditate, dar sunt mândru de jucătorii mei!” Mesajul pentru suporteri

Călin MNERIE 28 Sep. 2022, 21:23 Cupa României

Foresta Suceava a primit gol de la UTA în minutul 10 al confruntării din cadrul Play-off-ului Cupei României, dar a rămas în joc pe tot parcursul meciului cu o echipă cu două eșaloane mai bună.

Mai mult, moldovenii au avut două ocazii mari de a egala și a trimite jocul în prelungiri la capul lui Chika (37) și lovitura liberă bătută în bară de Samson (71).

În ultimele minute, jucătorii lui Goian au abuzat de baloane aruncate în careul arădenilor, pradă ușoară pentru Erico sau Benga, printre puținii utiști care merită notă de trecere după jocul de la Suceava.

  • În fața a 3500 de spectatori prezenți pe stadionul Areni, UTA s-a impus la limită, cu 1-0, după un gol rapid înscris de juniorul echipei sale Raul Șteau.

Dorin Goian: ”Astăzi se putea mai mult, tot timpul se poate mai mult”

Dorin Goian crede că echipei sale i-a lipsit puțină șansă, dar și luciditatea, pentru a putea trece de o formație de SuperLigă.

”Astăzi se putea mai mult, tot timpul se poate mai mult. Ca echipă de Liga 3 am fi avut nevoie și de puțin noroc și un plus de luciditate în fața unei formații de prima ligă, cu jucători cu experiență, care joacă la o altă intensitate. În primul rând, vreau să felicit echipa adversă pentru victorie și le urez multă baftă în viitor și în Cupa României, dar vreau să-mi felicit și băieții, care astăzi s-au luptat. Asta le-am spus și în vestiar că vrem să abordeze fiecare meci așa cum au făcut-o astăzi și sunt sigur că acești jucători tineri vor progresa mai mult. Sunt sigur că, de altfel, a fost o experiență grozavă pentru mulți dintre ei și eu sper ca pe viitor, de ce nu, mai mulți jucători din lotul nostru care să facă pasul spre un nivel superior și chiar să-i vedem la televizor la Liga 1”, a menționat antrenorul celor de la Foresta.

”A fost o experiență frumoasă pentru jucătorii mei, i-am felicitat”

Fostul fundaș central al celor de la Palermo a apelat la jucătorii mai experimentați din lot, dacă asta se poate spune de fotbaliști născuți în 1997, 1999 sau 2000. Doar Netbai (30 de ani) și Căinari (34 de ani) ies din tiparele de vârstă ale sucevenilor.

”Am profitat și de regula Underilor care ne permitea să jucăm și cu un jucător de 2000 în teren și mi-am dorit să joc cu cel mai bun 11 pe care-l am la dispoziție. Pe Mihalciuc și Nițu nu am vrut să-i bag de la început pentru că am avut soluții pe posturile lor și amvrut, oarecum, să-i țin proaspeți și pentru meciul de sâmbătă. Sunt jucători tineri cărora le este greu să ducă o intensitate mare de joc și mai ales din trei în trei zile. Vă spun sincer că pe final, când am făcut schimbările, eram într-un moment destul de bun, dar am vrut să-i bag și pe ei ca să joace cu o echipă de prima ligă. Îmi pare, totuși, rău că nu am reușit să- bag pe toți copiii, pentru că sunt convins că toți au vrut să joace. Cât despre Karime (n.a. Makongo) este un jucător esențial pentru echipa noastră și poate să joace și la închidere iar cu el am câștigat și la capitolul talie, pentru că știam că sunt destul de periculoși la fazele fixe. Lăsând la o parte rezultatul, sunt mândru de jucătorii mei, a fost o experiență frumoasă pentru ei. I-am și felicitat în vestiar, dar mult mai important e acum jocul de sâmbătă, unul deosebit de greu cu CSM Bacău, o echipă bine organizată. Iar la noi e important cum ne revenim din punct de vedere fizic după acest joc, știind că în anii trecuți un meci de Cupă cu o echipă de prima ligă ne cam punea în cap în următoarea perioadă și nu vreau să repetăm greșeala asta și să abordăm meciul de sâmbătă în cea mai bună formă. Sperăm ca și Chika să fie bine, va face un consult amănunțit, un RMN, are ceva probleme la umăr. Vreau să fie bine, căci este un jucător esențial pentru noi, cum – de fapt – toți sunt la fel de importanți, fie că joacă 5 sau 10 minute”, a adăugat Goian.

”Ne pare rău că i-am dezamăgit din punctul de vedere al rezultatului, dar cred că au plecat cu un gust plăcut de la stadion”

Aproximativ 3500 de spectatori au luat loc în tribunele stadionului ”Areni” pentru vizita UTA-ei. Și-au încurajat frenetic favoriții, dar la final copiii au ținut să aibă autografe din partea fotbaliștilor mai cunoscuți ai arădenilor, precum Claudiu Keseru sau Alexandru Benga.

Ne-ar plăcea să jucăm fiecare meci acasă cu atâta lume în tribună. A fost și vreme bună astăzi, ne pare rău că i-am dezamăgit din punctul de vedere al rezultatului, dar eu cred că au plecat cu un gust plăcut de la stadion. Sper că au văzut și ei ceea ce am văzut și eu azi, o echipă ce a fost în joc timp de 95 de minute, care s-a bătut pentru fiecare minge cu posibilitățile noastre. Iar atitudinea pe care au avut-o băieții a văzut-o, cred eu, și publicul, ea a ieșit în evidență”, a mai remarcat Dorin Goian.

Foresta are trei zile la dispoziție să se recupereze din punct de vedere fizic, căci vineri la Suceava vine CSM Bacău, echipa lui Cristi Popovici, de pe locul 4 a Seriei 1 a Ligii 3. Trupa lui Goian e prima și are cu 5 puncte mai multe decât băcăuanii.

Foto: ArTIStul și Denis Grosu (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/uta-a-tremurat-in-fata-echipei-din-liga-3-foresta-suceava-pentru-calificarea-in-grupele-cupei-romaniei-marin-duna-ne-am-chinuit-pana-aproape-de-final-19247003

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/play-off-cupa-romaniei-primele-doua-jocuri-ale-zilei-incep-de-la-ora-1600-la-suceava-si-petrosani-cele-cinci-echipe-calificate-pana-acum-in-faza-grupelor-19246863

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/petre-grigoras-o-voce-care-mai-conteaza-in-fotbal-la-un-pas-sa-duca-axiopolis-cernavoda-din-liga-4-in-grupele-cupei-romaniei-meci-fabulos-cu-minaur-baia-mare-cu-noua-goluri-mahnit-de-r-19246917

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/lipova-a-iesit-cu-fruntea-sus-din-cupa-romaniei-in-compania-buzaului-abrudean-ne-am-ridicat-la-nivelul-lor-pustai-nici-nu-stiu-daca-sa-ma-bucur-19246825

Călin MNERIE 28 Sep. 2022, 21:23 Cupa României
Pe aceeași temă