Dinamo Bacău, prima campioană de Liga 4 promovată în Liga 3! Barajul decisiv cu Bradu Borca nu se mai dispută și a fost declarată învingătoare

Răzvan STÎNGĂ 16 May. 2021, 15:28 Liga 4
Dinamo Bacău, prima campioană de Liga 4 promovată în Liga 3! Barajul decisiv cu Bradu Borca nu se mai dispută și a fost declarată învingătoare

Dinamo Bacău este prima echipă din Liga 4 care promovează în Liga 3, la finalul acestui sezon.

Moldovenii nu vor evolua în ultimul baraj de accedere în al treilea eșalon fotbalistic, cu Bradu Borca (locul 9 în Seria 1 a Ligii 3), așa cum au decis sorții, pentru că aceasta din urmă are probleme financiare și nu poate participa în ”dubla” de menținere-promovare în Liga 3.

Dinamo Bacău, promovată la ”masa verde” în Liga 3! 

Astfel, cum formația din Borca a informat oficial că nu poate juca în aceste partide, Federația Română de Fotbal a anunțat Dinamo Bacău că va evolua în sezonul următor în Liga 3. Meciul tur trebuia să aibă loc în data de 16 mai, iar returul pe 23 mai.

Cu două zile înaintea primei partide, Dinamo Bacău a comunicat pe pagina de Facebook informațiile primite de la FRF.

”OFICIAL!
FC Dinamo BACAU a promovat în Liga a III-a și va juca sub egida Federației Române de Fotbal.
Astăzi, FRF a decis ca FC Dinamo BACAU să fie declarată câștigătoarea barajului de promovare, deoarece echipa AS Bradu Borca nu a putut participa la meciurile de baraj.
După 8 victorii consecutive, dintre care ultimele 2 meciuri au avut miză decisivă împotriva unor adversari deosebit de puternici, echipa noastră a reușit să-și îndeplinească obiectivul!
Iată că după 4 ani de la înființare, am reușit ceea ce mulți nu credeau: PROMOVAREA în LIGA a III-a a fotbalului românesc. Această victorie nu este întâmplătoare ci este rodul muncii tuturor celor implicați în acest proiect: președinți, antrenori, jucători și parteneri.
FC Dinamo BACAU se implică activ în formarea și dezvoltarea grupelor de copii și juniori, fiind unul dintre puținele cluburi private din România cu echipă de seniori în Liga a III-a. Acesta este unul dinte obiectivele noastre principale: creșterea, dezvoltarea și promovarea tinerelor talente la echipa de seniori a clubului.
Felicitări tuturor și ne vedem la meciurile din LIGA a III-a!”
, se arată pe pagina de Facebook, FC Dinamo Bacău.

Dinamo Bacău a câștigat Liga 4 Bacău și primul baraj pentru Liga 3 la loviturile de departajare 

Dinamo Bacău a câștigat Liga 4 Bacău, după ce s-a impus în finală în fața celor de la Viitorul Curița cu 5-3 la execuțiile de la punctul cu var, după ce în timpul regulamentar a fost egal, 1-1. Dinamo Bacău a deschis scorul prin Cătălin Tofan, în minutul 12, dar a fost egalată în minutul 48, în urma reușitei lui Mihai Pavel.

Formația din Bacău era marea favorită în finală, întrucât a terminat pe primul loc campionatul regular care a pornit cu alte trei competitoare la start. Pe lângă învinsa din finală, au mai intrat în mini-turneu CS Zorile Faraoani și ACS Gauss Bacău, de care Dinamo Bacău a trecut ușor.

Apoi, Dinamo Bacău a avut neșansa să se afle între cele șase echipe campioane de Liga 4 dintr-un total de 24, extrase pentru a juca și primul baraj de promovare în Liga 3. A fost împerecheată cu Academia de Fotbal Viitorul Cluj (campioana Ligii 4 Cluj), de care a trecut tot la loviturile de departajare.

Meciul disputat pe teren neutru, pe Municipalul din Odorheiu Secuiesc – Harghita, s-a terminat 2-2 după 90 și 120 de minute, iar la loviturile de la 11 metri s-a impus cu 4-3. Pentru băcăuani au marcat George Patriche și Bogdan Brăescu, iar la lovituri de departajare au transformat Ionuţ Tofan, George Patriche, Silviu Furtună și Alin Juncu.

Remus Pozînărea: ”Parcă nici nu-mi vine să cred!” 

Ulterior, a fost desemnată să joace cu Bradu Borca, în ultimul baraj de menținere-promovare în Liga 3, dar iată că ”dubla” nu va mai avea loc, din cauza problemelor financiare ale celor din Borca.

Președintele formației din Bacău, Remus Pozînărea, a vorbit despre această situației a echipei pe care o reprezintă.

”Parcă nici nu-mi vine să cred! E o bucurie foarte mare, un vis împlinit și o dovadă că Bacăul fotbalistic continuă să aibă resurse. Drumul a fost greu, chiar foarte greu până acum, dar de aici încolo va fi cu atât mai dificil deoarece va trebui să ne aliniem rigorilor noului eșalon atât din punct de vedere sportiv, cât, mai ales, economic, iar noi suntem o echipă sută la sută privată. Totuși, eu am deplină încredere că eforturile noastre vor găsi ecou în rândul comunității și al mediului de afaceri băcăuan.

De luni încolo, alergăm după sponsori! Până atunci, însă, savurăm această promovare, felicitându-i, încă o dată, pe antrenorii și jucătorii noștri care au dat dovadă de o unitate de grup fantastică”, a declarat președintele celor de la Dinamo Bacău, Remus Pozînărea, citat de Deșteptarea, despre situația fericită în care se regăsește echipa sa.

Programul complet al meciurilor tur din barajul de menținere-promovare în Liga 3, dintre ultimele clasate din Liga 3 și campioanele din Liga 4, este disponibil AICI!

Foto: FC Dinamo Bacău

Răzvan STÎNGĂ 16 May. 2021, 15:28 Liga 4
Pe aceeași temă