CSM Reșița, fără șanse în fața prim-divizionarei CS Mioveni în Cupa României. Călin Cheregi: ”Mă bucură nespus de mult reacția de după meci a spectatorilor, a galeriei”

Anda DELIU 29 Sep. 2022, 12:40 Cupa României

CSM Reșița a fost eliminată din Cupa României în urma înfrângerii suferite miercuri cu CS Mioveni, acasă, cu 0-4.

Diferența de două eșaloane dintre cele două echipe a fost evidentă, iar, în acest context, antrenorul Călin Cheregi a spus că a fost mulțumit de atitudinea jucătorilor săi, dar și parcursul din acest sezon în competiția KO.

Dominare clară în Valea Domanului a formației din Mioveni

Din minutul 23, Mioveniul a avut avantaj în Valea Domanului, după un gol marcat de Valentin Coșereanu cu capul. Jucătorii echipei din Liga 1 au mai avut câteva ocazii, prin Krasniqi și Buziuc.

CSM Reșița a avut o ocazie importantă abia în minutul 40, când fostul rapidist Drăghiceanu a trimis puțin pe lângă poartă din lovitură liberă. Chiar înainte de finalul primei reprize, Buziuc a fost fault de Ardei în careu, iar din penalty-ul acordat Cornel Ene a majorat diferența pe tabelă la două goluri.

Cu ”cel mai periculos” scor în fața, Călin Cheregi a făcut trei modificări la pauză, dar în zadar pentru echipa din Liga 3. Din minutul 52, avantajul argeșenilor a crescut, după un gol reușit de Blerim Krasniqi, în urma unei pase primite de la Blănaru.

Cărășenii au avut o altă ocazie importantă tot din fază fixă, în minutul 64, după o lovitură liberă bătută de Bărboianu. Mingea s-ar fi dus pe poartă, dar a fost deviată în corner.

Scorul final l-a stabilit în minutul 75 Andrei Burlacu, prietenul fiicei antrenorului său, după ce a scăpat singur cu Zimmermann.

Călin Cheregi, bucuros că fanii au susținut Reșița până la final, în ciuda rezultatului

La final, antrenorul Reșiței, Călin Cheregi, nu a putut fi altfel decât dezamăgit din cauza rezultatului. ”Principalul” a fost însă bucuros că publicul a susținut echipa până la final.

”Sunt puțin dezamăgit de faptul că am pierdut, dar, în același timp, vreau să-i felicit pe jucători pentru ceea ce au arătat. Am încercat să ne ridicăm la valoarea adversarului, un adversar de Liga 1. Știam că este un adversar cu jucători de calitate. Mă bucură nespus de mult reacția de după meci a spectatorilor, a galeriei, care ne-au aplaudat și ne încurajează în continuare, ceea ce ne dă încredere pe viitor că vom face lucrurile mult mai bune decât le-am făcut azi. Un teren greu, care ne-a obturat ceea ce suntem obișnuiți să jucăm. Dar trebuie să avem capul sus. Noi trebuie să o luăm de la capăt, să ne focusăm pe campionat și să vedem ceea ce urmează în continuare”, a punctat Cheregi.

”Cred că ne-am prezentat onorabil, chiar și azi, cu toate că am pierdut”

Antrenorul care a preluat echipa de seniori în vară, după plecarea lui Dan Alexa, a precizat că și lotul mai restrâns numeric a făcut ca posibilitățile de a ”jongla” în alcătuirea formulelor de start să fie limitate.

”Nu pot să spun că nu sunt mulțumit. Clar, ne doream să producem, dacă putem fi și azi o surpriză. Dar, una peste alta, coroborat cu lotul destul de scurt pe care îl avem, nu am avut posibilitatea să împart în două. În mare măsură, cu acești jucători cu care am jucat în Cupă am jucat și în campionat. S-a acumulat și o oarecare oboseală. Dar, una peste alta, cred că ne-am prezentat onorabil, chiar și azi, cu toate că am pierdut. Pe această cale țin încă o dată să-i felicit pe băieți”, a mai adăugat Cheregi.

CSM Reșița părăsește, astfel, această ediția a Cupei României în faza Play-off-ului, unde a cedat cu 0-4 pe teren propriu în fața prim-divizionarei CS Mioveni. Anterior, echipa din Valea Domanului trecuse de Voinţa Lupac (Liga 3), cu 6-0, în Turul 2, și Poli Timișoara (Liga 2), cu 2-0, în Turul 3.

CSM REȘIȚA – CS MIOVENI 0-4

Valentin Coșereanu 3′, Cornel Ene 44′ – penalty, Blerim Krasniqi 52′, Andrei Burlacu 75′

CSM Reșița: Zimmermann – Bărboianu, Ardei, Rimovecz, Fota, I. Popescu (Curescu 46′), Breșneni (cpt.), Rob. Petre (Velcotă 46′, Erhard 78′), Drăghiceanu, Al. Negru (Chera 46′), Gakou (Avramovici 60′)
Rezerve neutilizate: Ct. Căpățână – Veca, Domil, Szijj
Antrenor: Călin Cheregi

CS Mioveni: Fl. Croitoru – Oancea (Rădescu 66′), Scarlatache (cpt.)(Al. Iacob 60′), C. Ene, D. Șerbănică – Blănaru (Andr. Burlacu 60′), Andr. Panait, D. Toma, Coșereanu (Cârnaț 60′) – Buziuc, Krasniqi (Kabananga 83′)
Rezerve neutilizate: Ius. Popescu – Burnea, Mih. Lixandru, Cr. Dumitru
Antrenor: Flavius Stoican

Stadion: ”Mircea Chivu” (Reșița – Caraș-Severin). Arbitru central: Mircea Ardelean (Arad). Arbitri asistenți: Ioan Alexandru Corb (Satu Mare) și Doru Zamfir (Slatina). Arbitru de rezervă: Alexandru Dan Gornic (Arad). Observator arbitri: Ioan Mureșan (Timişoara). Delegat joc: Dorin Micșa (Timişoara).

CSM Reșița se poate concentra de acum înainte numai pe campionat, unde după primele cinci etape este lider în Seria a 8-a a Ligii 3 cu maximum de puncte, 15. În etapa a 6-a joacă sâmbătă, 1 octombrie, de la ora 15:00, pe teren propriu cu Pobeta Star Bisnov (locul 2, 12 puncte).

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

Anda DELIU 29 Sep. 2022, 12:40 Cupa României
Pe aceeași temă