Corvinul, înfrângere și eliminare dureroase la debutul în noua Cupa României! Rivala CSM Deva a îngenuncheat echipa ”invincibilului” Florin Maxim. Eșecul n-a rămas nepedepsit de conducerea ”corbilor”, în timp ce la Deva se vorbește de promovarea în Liga 2

Marius ANGHEL 01 Sep. 2022, 02:09 Cupa României

Una dintre marile perdante ale Turului 2 al Cupei României este Corvinul Hunedoara, învinsă de rivala județeană CSM Deva chiar în primul lor meci în această ediție a competiției care permite echipelor din ligile inferioare să ajungă mult mai repede să joace cu cel puțin un adversar din SuperLigă (noua denumire a Ligii 1).

Debutantă cu dreptul în campionat, în Liga 3, 4-0 în deplasare cu CS Ocna Mureș, echipa antrenată de Florin Maxim, una plină de jucători importanți pentru acest nivel fotbalistic, a călcat în străchini de la primul joc din Cupa României și și-a luat adio de la competiția în care în sezonul trecut ajungea până în 16-imi și pierdea pe stadionul ”Michael Klein”, în premieră în nocturnă, după prelungiri, în fața FCSB (scor 3-5).

CSM Deva a produs surpriza și a învins Corvinul Hunedoara în derby-ul județean

Fosta CS Hunedoara, care în această vară și-a tot păcălit suporterii că și-a câștigat sportiv dreptul de a juca în Liga 2, deși a pierdut barajul cu Minaur Baia Mare, bazându-se pe o invitație din partea FRF, care oficial n-a mai venit, și-a dezamăgit crunt fanii încă de la al doilea joc din noul sezon.

Confruntarea cu rivala județeană CSM Deva (fostă CNS Cetate Deva), desfășurată pe stadionul din Orăștie, acolo unde își dispută în continuare meciurile de acasă trupa lui Ștefan Nanu, s-a încheiat cum Florin Maxim, antrenorul neînvins în tot sezonul trecut până în ultimul joc al barajului, în meciul care conta cel mai mult, nu și-ar fi dorit.

Cu 2-1 s-a impus Deva, o echipă care nici măcar nu se apropie de Corvinul, comparând loturile lor și jucătorii cu experiență în ligile superioare pe care îi au. Mahadi Kayondo a deschis scorul în minutul 5, Andrei Hergheligiu, apropo de fotbaliștii cu mare experiență, a egalat pentru hunedoreni în minutul 55, iar Alexandru Ionuț Popescu a dat lovitura în minutul 70 al partidei de la Orăștie și avea să aducă victoria trupei municipiului de reședință al județului.

Florin Maxim dă vina pe greșelile din apărare: ”Vin greșelile după un proces, după antrenamente și discuții cu jucătorii. Mă neliniștește”

După joc, Florin Maxim și-a vărsat supărarea pe jucătorii săi, reproșându-le că au greșit în defensivă, acolo unde s-a lucrat cel mai mult în această vară, cel mai mult inclusiv de când s-a apucat el de antrenorat. A fost nemulțumit însă și de elevii săi din ofensivă, care nu și-au asumat decizii.

”După meciul de la Ocna Mureș am spus că echipa care va greși mai puțin va câștiga. Cred că am avut dreptate. Mă deranjează puțin că exact ce am pregătit… am făcut două greșeli copilărești… Se poate ca, cu tot respectul pentru ca echipa din Deva, să joci minge lungă și efectiv să te duci pe deviere, și să ne surprindă de trei ori până ne-o dat golul, asta mă doare. Mai ales acum, de când am început pregătirea, am lucrat mai ales defensiv de când am început antrenoratul. Și vin greșelile după un proces, după antrenamente și discuții cu jucătorii. Asta mă neliniștește. Nu pot să spun că au fost mai pragmatici, nici nu știu dacă au avut ocazii. Au făcut prin Kayondo, prin insistența lui, ocaziile. Asta e supărător, cumva. Dacă jucai împotriva unei echipe care te supunea unei presiuni constante, să îți ducă mingea, să te mute… Dar, dacă iei două goluri cum le-am luat noi astăzi, e puțin frustrant. Noi ne-am creat multe ocazii, am dus foarte multe mingi în preajma careului, acolo unde lipsește un pic și tupeul jucătorului, să-și asume o anumită decizie, un șut la poartă, o pasă. Nu pot să spun că sunt supărat pe jucători, dar îmi doresc mai mult la finalizare. Am rămas, un pic, cu un gust amar după acest meci”, a spus, cu un discurs greoi, cu idei neterminate și amestecate, Florin Maxim, care acum se poate concentra pe o singură competiție, unde să rămână din nou neînvins un sezon întreg și în cele din urmă să obțină și sportiv promovarea mult dorită.

  • Corvinul Hunedoara: Lefter – F. Iacob, Garutti, A. Vlad (Pop 85′), Neacşa – Bradu (Andr. Roşu 87′), M. Chindriş (cpt.) – Mercioiu (Mar 85′), Nic. Pîrvulescu (M. Coman 72′), Hergheligiu (Borţoneanu 72′) – Lupu.

Jucătorii Corvinului joacă fără prime în următoarele trei meciuri din campionat

Învățată cu comunicatele după ratarea promovării în Liga 2, echipa din Hunedoara a luat decizii a doua zi după eșecul cu CSM Deva și a transmis public faptul că jucătorii nu vor mai primi prime ”pentru următoarele trei partide” din campionat. Ulterior, acordarea primelor vor fi condiționate de clasarea pe locul 1 în Liga 3.

”Ca urmare a eliminării premature din Cupa României – unde obiectivul echipei era accederea în grupe (conform noului format), după eşecul suferit, ieri, la Orăştie (1-2 cu CSM Deva, în turul secund al competiţiei), conducerea clubului nostru a luat decizia de a nu mai acorda prime de joc pentru următoarele trei partide din actuala ediţie de campionat.
După aceste meciuri, primele vor fi condiţionate DOAR de clasarea pe locul întâi al ierarhiei seriei din care facem parte, deoarece un club cu tradiţia şi renumele Corvinului nu îşi poate permite altceva decât ocuparea primei poziţii în clasament.
Aceste măsuri au menirea de a responsabiliza întreaga echipă, în condiţiile în care clubul nostru este susţinut din bani de la bugetul local, iar FC Corvinul 1921 Hunedoara reprezintă unul dintre simbolurile comunităţii noastre, culorile şi emblema echipei obligând la rezultate care să ducă la îndeplinirea obiectivului impus pentru această stagiune: promovarea în liga secundă!”, a transmis Corvinul.

De această dată, primarul Dan Bobouțanu nu a mai avut nimic de comentat în numele clubului, prin intermediul clubului care oficial are numele de CS Corvinul, nu FC Corvinul.

Lider în Seria a 9-a a Ligii 3 după prima etapă, datorită victoriei cu 4-0 la CS Ocna Mureș, Corvinul urmează să întâlnească în următoarele trei etape următorii adversari: Avântul Reghin (acasă), Metalurgistul Cugir (deplasare) și Sănătatea Cluj (acasă).

Dorian Gugu a văzut un meci bun la Orăștie: ”Într-un cuvânt, eu zic că am meritat victoria!”

Despre victoria cu Corvinul, din partea echipei CSM Deva a vorbit antrenorul secund Dorian Gugu, în lipsa ”principalului” Ștefan Nanu, suspendat și aflat în tribună la acest joc.

”A fost un meci bun, eu zic că peste Liga 3, ambele echipe au depus tot efortul, dăruire, s-au marcat și goluri frumoase. Într-un cuvânt, eu zic că am meritat victoria! Pe noi ne interesează campionatul în primul rând. Acum am jucat pentru că trebuie să onorăm și Cupa. Avem jucători care pot să facă față, și cei care sunt pe bancă, și cei din teren. Astăzi au fost doar trei titulari din meciul trecut. Restul au fost rezerve, care oricând pot să joace la același nivel celorlalți”, a spus Dorian Gugu.

Trebuie precizat și faptul că Ștefan Nanu a intrat pe teren și s-a bucurat alături de jucătorii săi după golul din minutul 5. Acesta nu avea ce să caute pe terenul de joc, având în vedere că era suspendat, iar arbitrii (George Cătălin Roman / Timişoara, Raul Constantin Ghiciulescu / Lugoj, Patrik Ștefan Sandu / Timişoara) și mai ales delegatul de joc  Cătălin Pascanu (Cugir) trebuia să observe acest lucru și să-l scrie în raport.

  • CSM Deva: Bădescu – Iana, Iordache (Vişan 61′), Plută, Doboş (cpt.) – Kelemen (Brantea 61′), Bedea (Țoiu 60′), Bloj, Creciunesc (Stelea 75′) – Kayondon, Lemac (Al. Popescu 63′).

Primarul Devei: ”Cred că putem să tragem pentru Liga a 2-a”

Printre cei aproximativ 800 de spectatori prezenți la partida desfășurată la Orăștie s-a aflat și primarul municipiului Deva, Florin Oancea. Acesta, luat de val de debutul cu victorie în campionat, 3-1 în deplasare la Aurul Brad, și succesul din Cupa României cu Corvinul Hunedoara, a anunțat că echipa pe care instituția pe care o conduce o finanțează are puterea să se lupte pentru promovarea în Liga 2.

”Prima dată se formează liderul și apoi, în jurul liderului, echipa. Ștefan Nanu a demonstrat și la echipă că a reușit să insufle acest suflu de învingător, cu multă muncă, determinare și iată că s-a văzut pe teren. Am plecat, recunosc, cu șansa a doua. Sunt și răgușit, atât de mult am strigat. Este o realitate, dar au învins datorită dăruirii. Îi felicit și sunt convins că această echipă va avea viitor. Noi avem ca și obiectiv clasarea în primele patru, dar eu cred că putem să tragem pentru Liga a 2-a”, a spus Florin Oancea, care s-a bucurat după această victorie împotriva Corvinului ca și cum echipa din Deva ar fi câștigat vreun trofeu sau a realizat vreo performanță importantă!

Nici nu va fi greu ca CSM Deva să se lupte pentru primele două poziții în seria sa și mai apoi să joace baraj de promovare în Liga 2, având în vedere că nu are aproape deloc un adversar pe măsură, așa cum chiar antrenorul Ștefan Nanu spunea înainte de startul sezonului.

CSM Deva va juca în Turul 3 al Cupei României, programat în data de 13 septembrie, însă până atunci va avea de disputat alte două meciuri în campionat, cu Retezatul Hațeg (acasă) și Viitorul Șimian (deplasare). Echipa din Deva este liderul Seriei a 7-a după prima etapă, cu trei puncte și golaveraj 3-1.

Declarațiile lui Florin Maxim după CSM Deva – Corvinul Hunedoara 2-1:

Reacțiile lui Dorian Gugu și Florin Oancea după CSM Deva – Corvinul Hunedoara 2-1:

Foto: Călin Corpaciu (Corvinul Hunedoara) și CSM Deva

Marius ANGHEL 01 Sep. 2022, 02:09 Cupa României
Pe aceeași temă