Vineri aflăm situația televizărilor în Liga 2: două companii sunt interesate. TVR s-a retras din cauza banilor

Mihai Andries 16 Sep. 2014, 10:51 Special
Vineri aflăm situația televizărilor în Liga 2:** două companii sunt interesate. TVR s-a retras din cauza banilor

Telenovela vânzării drepturilor de televizare a meciurilor din Liga 2 se apropie cu pași mici, dar fermi, spre sfârșit. Președintele LPF2, Auraș Brașoveanu, a anunțat că vineri se va cunoaște exact dacă forul pe care îl conduce va putea organiza licitația. Altfel, două televiziuni sunt deja în discuții cu LPF2 pentru preluarea drepturilor TV.

„Cu televizările sunt două societăți de profil mai mult decât interesate. Am făcut adresa către Consiliul Concurenței pentru a ști cum stăm din punct de vedere de legislativ vizavi de cedarea acestor drepturi. Suntem obligați să facem licitație, avem dreptul să întreprindem acest demers, plecând de la faptul că federația a anunțat, fiind organizatoare, că este cea care trebuie să vândă drepturile TV. Numai că, în urmă cu 3 ani, Federația a cedat drepturile TV exclusiv fiecărui club în parte, iar cluburile le-au cedat Ligii prin asociere. Sunt două societăți de televiziune interesate. În cursul acestei săptămâni vom avea o întâlnire cu reprezentanții celei mai interesate dintre cele două societăți. Ne apropiem de ultima treime a cursei și sperăm că lucrurile să fie rezolvate așa cum își doresc atât cluburile, cât și spectatorii.” a declarat Auraș Brașoveanu pentru Sport Total FM, în emisiunea „Trafic Sport”.

TVR nu are bani pentru Liga 2

„A existat și o a treia, dar s-a retras. Televiziunea Română a spus că este interesată, dar nu are banii necesari. Suntem obligați să facem licitație. La acest moment sunt echipe care au demersurile făcute, dar nu vor da curs semnării unor contracte individuale atât timp cât nu se încheie discuția globală. În situație în care acest lucru nu se va contura, atunci banii se vor împărți în mod egal, iar data la care o voi anunța dacă e albă sau e neagră va fi 19 septembrie, deci vineri. Ne întârzie acest răspuns pe care îl așteptăm de la Consiliul Concurenței”, a declarat Auraș Brașoveanu în emisiunea „Trafic Sport”.

Sezonul trecut, TVR a fost singura televiziune care a transmis meciurile din Liga 2. Acum două ediții de campionat, DigiSport și DolceSport au avut exclusivitate, în timp ce cu trei sezoane în urmă TVR, DigiSport, DolceSport și GSP TV și-au împărțit meciurile din eșalonul secund. Totuși, în niciunul dintre aceste campionate echipele nu au primit bani în mod egal în urma vânzării drepturilor de televizare a meciurilor, ci formațiile și-au negociat fiecare în parte televizarea meciurilor de pe teren propriu. Dacă în acest an se va reuși acest lucru, ar fi pentru prima data în istoria Ligii a 2-a în care toate cluburile vor beneficia de bani precum cele din Liga 1.

Mihai Andries 16 Sep. 2014, 10:51 Special
Pe aceeași temă