Veste minunată primită de Sergiu Iorgovan. Atacantul lui ASU Poli a câștigat lupta cu boala. „Poliștii sunt făcuți din oțel și căliți în greutățile vieții”

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 01 Jul. 2015, 13:06 Special

Suflarea alb-violetă se bucură azi de o veste mai importantă decât promovarea în Liga 3 obținută în această vară. Sergiu Iorgovan, căruia i se descoperise o tumoare la plămâni, s-a vindecat aproape miraculos și nu va mai avea nevoie de o intervenție chirurgicală. Atacantul lui ASU Poli a primit în iarnă susținere din partea mai multor personalități din lumea fotbalului, inclusiv din străinătate.

Îmbolnăvirea lui Sergiu, care era la acel moment golgheterul timișorenilor, a căzut ca un trăznet în urmă cu jumătate de an. Comunitatea alb-violetă s-a mobilizat atunci pentru el și s-a organizat inclusiv un turneu caritabil la Sala „Constantin Jude”, unde s-au licitat tricourile unor fotbaliști cunoscuți. Se părea atunci că doar o operație costisitoare la Viena îl poate salva pe tânărul de 22 de ani care a trebuit să ia o pauză bruscă de la fotbal. El a început apoi ședințele de chimioterapie, iar după câteva luni rezultatele au depășit toate așteptările. Azi, clubul ASU Poli a anunțat că jucătorul s-a vindecat.

„Sergiu Iorgovan a fost inspectat alaltăieri la Viena de către prof. dr. Walter Klepetko, cel mai bun chirurg cardio-toracic din Europa. În urma biopsiei efectuate s-a constatat că tumoarea pe care a avut-o Sergiu a dispărut complet în urma ședințelor inițiale de chimioterapie, nemaifiind necesară o intervenție chirurgicală. Doctorii spun că evoluția medicală a fost mult peste așteptări, iar acum băiatul nostru trebuie să mai facă doar câteva ședințe ușoare de chimioterapie pentru stabilizare. Poliștii sunt făcuți din oțel și căliți în greutățile vieții, nu pot fi doborâți așa ușor. Bravo, Sergiu, suntem alături de tine în continuare și vrem să te vedem bine cât mai repede!”, se arată pe pagina de Facebook a echipei de pe „Știința”.

În ajutorul lui Sergiu Iorgovan au sărit numeroși sportivi. Pe rând, Goian, Eric, Luchin, Herea, Florescu, Daniel Niculae, Nistor, Pușcaș, Bud și Alexa au atras atenția pe rețelele de socializare în privința atacantului, scoțând la licitație tricouri. Încurajări au sosit inclusiv de peste hotare, din fotbalul mare, de la fotbaliștii lui Sunderland ce s-au alăturat lui Costel Pantilimon, portarul român transmițând la acea vreme un mesaj oficial din partea clubului englez pentru Sergiu.

Sergiu Iorgovan a fost crescut la centrul de fotbal Liberty Salonta și mai evoluase la CFR Timișoara înainte de a sosi la ASU Poli, unde și-a arătat de asemenea apetitul de marcator.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9.ro)

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 01 Jul. 2015, 13:06 Special
Pe aceeași temă