Trabalka trage concluziile după primele luni petrecute la Dinamo: „E complicat, dar nu am încetat să lupt pentru un loc la prima echipă”

Marius ANGHEL 22 Dec. 2014, 18:07 Special
Trabalka trage concluziile după primele luni petrecute la Dinamo:**

Poate cel mai bun produs al echipei de juniori ce a încheiat stagiunea precedentă a ligii secunde pentru FC UTA SA a ajuns în această vară în curtea lui Dinamo. De fapt, împrumutul de la Atletico s-a realizat cu adevărat pe la începutul lunii septembrie, când Kevin Trabalka debuta la echipa a doua a „câinilor roșii” cu un gol și o pasă decisivă pentru Patrick Petre. În runda a treia din C2, atacantul de 18 ani intra la pauză pe teren, când Viitorul Domnești conducea cu 1-0, atrăgând deja atenția asupra sa.

„Flavius Stoican a insistat pentru aducerea mea la Dinamo, el m-a băgat mereu în seamă, discuta deseori cu mine și mi-a și oferit destule ocazii să mă pregătesc cu prima echipă. Același lucru a fost apoi valabil și cu Ionel Dănciulescu. Am evoluat și în câteva amicale, am și marcat cu Academica Pitești sau în câteva dispute în familie, apoi a trebuit să plec la lotul național și am ieșit puțin din circuitul echipei”, spune arădeanul.

A ratat turneul din Georgia cu selecționata României sub 19 ani din cauză că nu avea pașaport

Într-adevăr, la mijlocul lunii septembrie, Trabalka a fost unul dintre cei trei atacanți convocați de Doru Isac „sub tricolor”, însă nu a apucat să joace cu România Under 19 la turneul final. „Înainte cu două zile de a pleca în Georgia, team managerul mi-a solicitat pașaportul, iar eu nu aveam acel act. Pur și simplu nu știam că am nevoie de el și am rămas acasă. L-au chemat pe craioveanul Ivan în locul meu”, își amintește cu amărăciune fostul utist.

Revenit la Dinamo, tânărul „vârf” a mai evoluat în alte două meciuri de campionat, pendulând permanent între prima și a doua echipă, fără – însă – a apuca să debuteze în Liga 1. „Dinamo e un club complicat, da asta nu înseamnă că am încetat să lupt pentru un loc la prima echipă. Din această iarnă avem un nou antrenor (n.a. Mihai Teja), sper să am șansa să îi demonstrez că merit să fiu luat în calcul pentru partea a doua a campionatului. Deocamdată mă bucur de vacanță, de Sărbători, de faptul că toți dinamoviștii suntem cu banii la zi”, a adăugat Kevin Trabalka, împrumutat de Atletico în Șoseaua Ștefan cel Mare până în vara anului următor.

Cel puțin pentru moment, Trabalka a abandonat cariera de arbitru, una promițătoare având în vedere că la 17 ani debutase deja în campionatul Ligii a 4-a.  Arădeanul va reveni la București pe 9 (la reunirea primei echipe) sau 19 ianuarie, când și Dinamo II demarează pregătirile pentru stagiunea de primăvară.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 22 Dec. 2014, 18:07 Special
Pe aceeași temă