Se pregătește construirea unui nou stadion în România! Primarul a făcut anunțul: „Avem promisiune fermă de la Ministerul Dezvoltării. Va fi demolat cel actual și se va face altul nou”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 14 Dec. 2018, 11:08 Special

La Gala Sportului Vâlcean, festivitate organizată în această săptămână de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (DJTS) Vâlcea și primăria municipiului Râmnicu Vâlcea, edilul-șef Mircia Gutău a anunțat construirea unui stadion nou în Parcul Zăvoi, începând cu anul 2020. Actualul stadion, Municipal, va fi demolat, iar în locul său va apărea noua arenă.

„S-a făcut deja studiul de prefezabilitate și săptămâna viitoare va fi supus aprobării Consiliul Local. Avem promisiune fermă de la Ministerul Dezvoltării că în anul 2020 vom fi prinși pe listă și vom primi fonduri pentru a face un stadion nou de 8-10 mii locuri, cu pistă de atletism. Va fi demolat actualul stadion și se va face altul nou, pe actualul amplasament! Lângă terenul sintetic, acolo unde acum sunt numai bălării, se va face un parc senzațional”, a anunțat primarul din Râmnicu Vâlcea.

Actualul stadion din Râmnicu Vâlcea, Municipal, are 12.000 de locuri, a fost inaugurat în 1946 și modernizat în 2006. De-a lungul timpului, pe această arenă au evoluat echipele Chimia Râmnicu Vâlcea și CSM Râmnicu Vâlcea, iar, în prezent, acolo își desfășoară activitatea grupele de juniori ale noului SCM Râmnicu Vâlcea. Propietarul arenei este Consiliul Local.

Orașul Râmnicu Vâlcea nu are nicio echipă de fotbal la nivelul primelor trei ligi, după desființarea în februarie 2017 a CSM-ului, care la acel moment activa în Liga 2.

În ultimii ani, stadioane nou s-au făcut la București, Ploiești, Cluj Napoca, Craiova și Târgu Jiu, aceasta din urmă nefiind finalizată în întregime. Într-un stadiu avansat se află și arena „Francis Neuman” de la Arad.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 14 Dec. 2018, 11:08 Special
Pe aceeași temă