Președintele AJF Buzău a fost suspendat din funcție. De ce este acuzat Coșconea și ce măsuri drastice vor arbitrii să se ia

Marius ANGHEL 01 May. 2015, 12:28 Special
Președintele AJF Buzău a fost suspendat din funcție.** De ce este acuzat Coșconea și ce măsuri drastice vor arbitrii să se ia

Asociația Județeană de Fotbal Buzău a rămas fără președinte după ce, la mijlocul acestei săptămâni, conducătorul Pompiliu Coșconea a fost suspendat pentru o lună din funcție. Decizia a fost luată prin vot de către membrii Comitetului Executiv al AJF și va fi menținută până la viitoarea Adunare Generală. Până la următoarea întrunire, președinte interimar este vicepreședintele Adrian Petre.

Potrivit sansanews.ro, lui Coșconea i s-a reproșat lipsa de implicare în scandalurile recente produse la meciurile din Liga a IV-a Buzău, Diadema Gherăseni – Petrolul Berca și FC Puiești – Voința Lanuri, la care a și asistat în calitate de simplu spectator.

„Viața merge înainte! Vedem ce se va întâmpla la Adunarea Generală. A fost suspendat el Băsescu, dar eu?”, a declarat, pentru sansanews.ro, Pompiliu Coșconea.

Din Comitetul Executiv al AJF fac parte Pompiliu Coșconea (președinte AJF), Adrian Petre (vicepreședinte AJF), Sorin Cîrjan (reprezentant Liga a 4-a), Iulian Trăsnea (reprezentant Liga a 5-a), Victor Stănișteanu (reprezentant Liga a 6-a), Marian Dorobanțu (președinte CJA) și Cezar Ionescu (reprezentant Copii și Juniori).

Arbitrii vor schimbarea membrilor Comisiei de Disciplină și excluderea echipei Diadema Gherăseni

Decizia de suspendare a lui Coșconea din funcția de președinte al AJF a venit după ultimele incidente din campionatul județean Buzău, cele în care au dus la acte de violență împotriva arbitrilor.

Comisia Județeană a Arbitrilor Buzău a luat atitudine față de măsurile luate de Comisia de Disciplină a AJF în cazul celor două incidente în care au fost bătuți arbitrii. Astfel, după meciul Diadema Gherăseni – Petrolul Berca, în urma căruia arbitrul Dan Popescu a fost bătut pe teren de către oaspeți, s-a decis doar două etape de suspendare și amendă în valoare de 400 de lei pentru doi jucători de la gazde. Arbitrii au cerut înlocuirea membrilor din Comisia de Disciplină și excluderea echipei Diadema Gherăseni din toate competițiile.

„În  această  conjunctură  ce  face  ca  pericolul  unei  viitoare  tragedii  să  devină  iminent (a nu se uita precedentele grave de la Rușețu și Vadu-Pașii și acțiunile  injurioase  și  instigatoare  ale dlui Vasile Nicolae – oficial al echipei F.C. Puiești), CJA Buzău  solicită  ca  în  ședința  Comitetului Executiv  din data de 29.04.2015 să  se  supună  aprobării  la vot: – propunere  către  Adunarea Generală  de  excludere  a  echipei Diadema Gherăseni din  toate  competițiile organizate  de  AJF  Buzău, conform prevederilor Statutului AJF Buzău (art. 18 alin. 2, art 34 alin 2, art. 35 lit e) – înlocuirea tuturor membrilor Comisiei de Disciplină (conf. art. 35 lit f), care  prin  deciziile   luate  încurajează  violența  pe  stadioane

În afară de agresiunea  mediatizată  de la Gherăseni, nu putem ignora agresarea arbitrului Claudiu Negoiță și a observatorului Gavriil Văsâi la jocul F.C. Puiești – Voința Lanuri, fapte petrecute în municipiul Buzău, în  aceeași zi și tot în prezența președintelui AJF  Buzău (n.r. Pompiliu Coșconea). De asemenea , în ultima etapă s-au  petrecut  acte  de  agresiune  asupra  arbitrilor  din  partea  echipelor din Smeeni  și Beceni. Față de  așteptările noastre, suntem  consternați de  măsurile ires­ponsabile luate de Comisia de Disciplină a AJF Buzău, care nu fac altceva  decât  să  încurajeze  violența  pe  stadioane. Dorim  să  readucem  în  atenție  faptul  că  în  marea  lor  majoritate  arbitrii  sunt  tineri  cu  vârste începând  de  la  16 ani. Pe  acești  copii  îi  luăm  de  lângă  părinții  lor  și  delegându-i  la  jocuri purtăm  uriașa responsabilitatea  a  integrității  lor  fizice”, se arată în comunicatul Comisiei Județene a Arbitrilor Buzău.

Marius ANGHEL 01 May. 2015, 12:28 Special
Pe aceeași temă