Pârvu și Sinescu iau lecții la UEFA: „Este o șansă pe care nu ai cum să o ratezi”

Marian Dima, Mihai Andries 23 Apr. 2014, 12:38 Special
Pârvu și Sinescu iau lecții la UEFA:**

Florin Pârvu – antrenorul echipei Conpet Ploiești și Valentin Sinescu – fost tehnician al Astrei, acum la SCM Argeșul Pitești – fac parte din prima „promoție” a Școlii Federale de Antrenori din România care învață pentru obținerea Licenței „PRO” la sediul UEFA din Elveția!

Începând de marți și până vineri seară, aspiranții la obținerea Licenței „PRO” din țara noastră vor face parte dintr-un proiect pilot al UEFA, care organizează stagii gratuite de pregătire a antrenorilor care aspiră la această înaltă calificare. În această sesiune, alături de tehnicienii de la noi din țară, printre care și cei doi prahoveni, sunt prezenți antrenori din Croația, Belarus și Danemarca, aceasta fiind ultima „grupă” a proiectului UEFA destinat formării antrenorilor, proiectul „acoperind” pe rând majoritatea statelor europene.

Cei doi ploieșteni – Pârvu și Sinescu – sunt „colegi” în seria a VI-a a Ligii a III-a, primul dintre ei urmând să lipsească la meciul pe care Conpet îl va susține vineri, cu FCM Târgoviște, la Strejnic, în timp ce Sinescu este norocos, echipa sa având pauză în această săptămână.

„Este o șansă pe care nu ai cum să o ratezi, aceea de a participa la un astfel de curs organizat de UEFA. Recunosc că am emoții și am așteptat acest moment cu nerăbdare, din momentul când am fost anunțați că vom efectua acesta stagiu” – spune Pârvu.

Instruiți de Lupescu!

Printre delegații UEFA pentru acest proiect se numără și un român, Ionuț Lupescu – „Chief Technical Officer” al forului de la Nyon! Lupescu va susține un seminar dedicat antrenorilor din cele patru țări, pentru Florin Pârvu reîntâlnirea cu fostul său coleg de la Dinamo fiind un moment așteptat. „Am jucat o perioadă la Dinamo împreună, nu foarte mult, dar am rămas în relații foarte bune. Jucam cam pe același post. De abia aștept să-l revăd, este un român care face cinste fotbalului nostru, un exemplu de profesionalism, dovadă și poziția sa la UEFA” – spune Pârvu.

Logistică impresionantă

Conform site-ului UEFA, programul de training al antrenorilor din cele patru țări este extrem de complex, cu lecții practice, vizionări, seminarii pe diverse teme, aproape 50 de angajați și colaboratori ai UEFA fiind angrenați în acest proiect. Specialiști în fotbal de cel mai înalt rang, angajați ai forului elvețian, specialiști în comunicare, echipament, translatori, tehnicieni informaticieni, cameramani fac parte din „echipa” care îi va învăța pe cei 30 de antrenori români „tainele fotbalului”, delegația țării noastre fiind condusă de Anghel Iordănescu – directorul tehnic al FRF și Dan Apolzan – șeful Școlii Federale de Antrenori. De menționat că toate costurile acestui seminar sunt suportate de UEFA!

Grup numeros de tehnicieni din ligile inferioare

Tehnicienii români care efectuează acest stagiu sunt: Bogdan Andone, Virgil Andronache, Marius Baciu, Valeriu Bordeanu, Constantin Ilie, Roberto Berruero, Cristi Coroian, Constantin Enache, Mihai Ianovschi, Adrian Iencsi, Robert Kilin, Erik Lincar, Gabriel Manu, Ionuț Mihu, Ionuț Moșteanu, Florin Motroc, Victor Naicu, Claudiu Niculescu, Alexandru Pelici, Anton Petrea, Florin Pârvu, Paul Răducan, Răzvan Rotaru, Constantin Schumacher, Valentin Sinescu, Flavius Stoican, Adrian Szabo, Eugen Trică, Ciprian Urican, Dumitru Uzunea.
Pe lista colegilor de curs, la Nyon, se află foști jucători de glorie din Danemarca, Belarus și Croația, printre care Mario Cvitanovic și Robert Kovac

Articol scris de Marian DIMA
Foto: Mihai ANDRIEȘ

Marian Dima, Mihai Andries 23 Apr. 2014, 12:38 Special
Pe aceeași temă