Noul Petrolul prinde contur: Octavian Grigore – antrenor, Cristi Vlad – președinte

Marius ANGHEL 28 Jul. 2016, 14:41 Special
Noul Petrolul prinde contur:** Octavian Grigore - antrenor, Cristi Vlad - președinte

Octavian Grigore – antrenor, Cristi Vlad – președinte, aceasta este, „la vârf”, structura noii echipe Petrolul, care va porni la drum din Liga A Prahova, cu intenția de a duce tradiția mai departe și de a umple, cândva, din nou, Arena „Ilie Oană”.

Până atunci, începutul efectiv al noului proiect fotbalistic, demarat pe Certificatul de Identitate Sportivă al Petrolul 52 – club format de fostele glorii petroliste, în frunte cu Mircea Dridea, în 2003, s-ar putea „produce” luni, săptămâna viitoare, când Octavian Grigore intenționează să efectueze primul antrenament al echipei. Desigur, pe arena „Ilie Oană”!

„Știm ce mare responsabilitate am primit din partea Uniunii Suporterilor Petroliști. Sunt emoționat, dar, în același timp, conștient de importanța acestui moment. Eu și Tavi suntem pe aceeași lungime de undă și vrem să formăm o nouă entitate transparentă, atât din punct de vedere economic, cât și sportiv. Avem alături de noi toate fostele glorii, dar și supoterii care și-au arătat disponibilitatea morală și financiară de a ne ajuta în demersul nostru”, a subliniat președintele echipei, Cristi Vlad.

Apoi, pasul cel mai important ar fi acela al asocierii cu Primăria Ploiești, pentru a avea siglele și palmaresul Petrolului, iar „hopul” cel mai dificil de trecut – asigurarea unui buget convenabil, care să susțină acest proiect fotbalistic, discutându-se de cel puțin 100.000 de euro necesari. Să „înceapă fotbalul”, efectiv, mai întâi, și mai vedem apoi ce, cum și când se rezolvă.

„Pentru moment, suntem la etapa de inițiere, de formare. Vom pleca de la zero, întrucât, chiar și la acest nivel, indiferent de câți bani ai avea la dispoziție, nimeni nu-ți poate garanta obținerea unor promovări în lanț. Suntem, însă, optimiși că vom găsi resursele financiare pentru a putea duce mai departe acest proiect, urmând să îmbunătățim lotul de jucători în fiecare pauză competițională, dar fără a efectua schimbări masive. Dorim să construim un nucleu puternic, format din jucători ploieșteni, dar și din județ, pentru ca, în cel mai scurt timp posibil, să vorbim din nou despre Petrolul ca fiind vârful piramidei prahovene”, a declarat antrenorul Tavi Grigore.

Nae Constantin și Gheorghe Liliac, secunzi!

Din punct de vedere tehnic, cel puțin, noul proiect prezintă garanții suficiente, pe lângă Octavian Grigore – antrenor cu licența „PRO”, jucătorul petrolist cu cele mai multe prezențe în teren în tricoul galben-albastru, singurul pe care l-a îmbrăcat de-a lungul carierei, și antrenor al Petrolului în mai multe mandate – alte două nume importante fiind cooptate în staff.

Este vorba despre Nae Constantin, fost jucător de top, antrenor secund al lui Răzvan Lucescu, la Petrolul, pentru o scurtă perioadă, dar și antrenor al selecționatei de amatori care va reprezenta România la UEFA Regions Cup, și de Gheorghe Liliac, care se va ocupa de pregătirea portarilor – și acesta un nume care nu are nevoie de alte prezentări!

Foști petroliști, vedetele lotului

Iar pentru că, în același timp, cel mai important capitol este cel al jucătorilor, „noul Petrolul” și-a făcut strategia pentru a forma un lot cu perspective și valoare, îmbinate, pe lângă o serie de jucători proveniți din Centrul de Copii și Juniori – unii dintre ei chiar debutați în Liga I de Jerry Gane (precum Lambru sau Costache), fiind vizați cei mai talentați jucători de la grupele de juniori A și B, Cristi Vlad cunoscând foarte bine „fondul disponibil”, intrând în discuție și nume importante, care au mai activat la Petrolul, în diverse perioade.

Unul dintre ele – Claudiu Tudor, care debuta în Liga 1 la doar 16 ani, cu vreo 15 ani în urmă, acesta având șanse mari să fie unul dintre liderii din teren ai viitorului Petrolul. La fel, jucători precum Bogdan Năstase – care a jucat în eșalonul secund la Petrolul, Răzvan Catană – cel care semnase un contract cu Petrolul când antrenor era Mircea Rednic, dar nu a apucat să joace decât într-un meci amical din postura de „lup galben”, sau Vladimir Butufei – fiul fostei glorii Petre Butufei, crescut la juniorii Petrolului, la fel ca și Dănuț Iancu (unul dintre liderii generației 1994) sau golgheterul Ligii A județene din ultimele sezoane – Andrei Ciobanu – fiind, toți, pe lista lui Tavi Grigore pentru a face parte din lotul pe care se va baza și care nu poate avea alt obiectiv decât… promovarea.

Juniorii merg la CSM

Un alt pas important pentru salvarea fotbalului ploieștean – continuitatea Centrului de Copii și Juniori al Petrolului – este pe cale de a fi rezolvat, CSM Ploiești anunțând că va prelua grupele disponibile. Deja s-a inițiat un proiect de hotărâre care va permite schimbarea organigramei la CSM Ploiești, unde vor fi create noi posturi în cadrul secției de fotbal, 6 de antrenor, pe lângă cele 7 existente deja, încă un antrenor cu portarii față de cel existent, încă un coordonator tehnic, pe lângă cel al secției existent, un coordonator al Centrului de Copii și Juniori și doi delegați.

Astfel, CSM-ul va avea, din sezonul care stă să înceapă: o echipă de seniori (1998-1999) – cu un antrenor principal și un antrenor secund, dar și echipe de juniori 2000-2001 – lot de excelență, un antrenor, lot sport de masă, un antrenor; juniori 2002-2003 – lot de excelență, un antrenor, lot sport de masă, un antrenor; juniori 2004-2005 – lot de excelență, un antrenor, lot sport de masă, un antrenor; juniori 2006-2007 – lot de excelență, un antrenor, lot sport de masă, un antrenor; juniori 2008-2009 – lot de excelență, un antrenor, lot sport de masă, un antrenor; juniori 2010-2011 – inițiere sport de masă, un antrenor.

Proiectul, susținut și de Valeriu Răchită – consilierul primarului, va fi supus votului Consiliului Local Ploiești în ședința de vineri, nefiind încă stabilit dacă o parte din aceste grupe vor activa la nivel de FRF (grupele de „excelență” neavând ce căuta la nivel de AJF).

Sursa: Ziarul Prahova

Marius ANGHEL 28 Jul. 2016, 14:41 Special
Pe aceeași temă