Mihai Costea a refuzat Juventusul: „Nu mă duc acolo”

Mihai Andries 22 Dec. 2014, 12:15 Special
Mihai Costea a refuzat Juventusul:**

Mihai Costea nu a mai jucat pentru Steaua de peste un an, dare este în continuare plătit regește de campioană. În ultimele 15 luni, vârful a evoluat doar 90 de minute pentru trupa din Ghencea, însă refuză să se transfere, fiindu-i comod să îi intre banii în cont fără a face vreun efort. Ultimul club refuzat a fost Juventusul prietenului Eugen Trică.

Văzut de mulți mai talentat decât fratele său, Florin, cel poreclit „Nilă” este poate cel mai dezamăgitor transfer din istoria Stelei. Adus în iulie 2011 pentru o sumă uriașă pentru fotbalul românesc aflat în criză – 1,4 milioane de euro -, vârful nu a confirmat niciun moment în tricoul roș-albaștrilor.

Cariera sa a fost marcată de idila cu Daniela Crudu și de escapadele nocturne relatate în ziarele de tip tabloid, puțini dintre fanii roș-albaștrilor putând să indice un meci în care acesta să fi ieșit în evidență. Ar fi și greu în condițiile în care Mihai Costea a marcat de doar 9 ori pentru actuala campioană, chiar dacă nu a dus lipsă de șanse din partea staff-urilor tehnice.

Vârful ar fi putut să își dea în ultima jumătate de an un „restart” la carieră, însă pare să îi fie mai comodă situția actuală. Astfel, conform DigiSport, Eugen Trică era convins că Mihai Costea nu e un fotbalist terminat, la 26 de ani, și a încercat să îi acorde o mână de ajutor. Fostul mijlocaș, actualmente antrenor la Juventus București, era decis să îi relanseze cariera lui „Nilă”, dar s-a lovit, conform sursei citate, de refuzul categoric al acestuia. „Nu mă duc acolo!„, ar fi fost răspunsul lui Costea, convins că liga a treia este mult sub pretențiile sale.

Câștigă enorm, dar nu joacă

Ultima oară când a jucat pentru Steaua se întâmpla în 26 septembrie 2013, în partida din Cupa României cu Avântul Bârsana. De atunci, Costea a fost trecut pe linie moartă, n-a mai fost primit la antrenamentele cu echipa, dar i s-a asigurat accesul la terenul și sala din Ghencea, alături de unul dintre preparatori.

Din vara lui 2014, „Nilă” a intrat în ultimul an al angajamentului și contractul i s-a mărit, potrivit clauzelor stabilite în 2011, la 15.000 de euro pe lună, chiar dacă nu joacă. Steaua a încercat să își reducă din pierderi – mai întâi să-l amendeze cu 25% din salariul pe un an, dar LPF n-a permis acest lucru, după care a dorit să-l împrumute la WKS Zawisza Bydgoszcz, în Polonia -, dar fără rezultat.


10.000 euro/lună a primit Costea în perioada septembrie 2013 – iunie 2014. Total: 100.000 de euro

15.000 euro/lună în perioada iulie – noiembrie 2014. Total: 75.000 de euro

Mihai Andries 22 Dec. 2014, 12:15 Special
Pe aceeași temă