Mai bine profesor decât fotbalist! „În scurt timp o să jucăm ca prin Africa: pe o omletă după meciuri”. Dicu, deplânge situația fotbalului românesc

Mai bine profesor decât fotbalist!**

Dacă portarul Dragoș Bănică și fundașul Iulian Iclănzan, ambii foști jucători ai echipei Minerul Motru, au preferat să meargă la liderul din Liga a IV-a Alba, Mureșul Vințu de Jos, severineanul Andrei Dicu (foto, în dreapta) are de gând să se dedice unei noi profesii, cea de profesor de educație fizică și sport. 

„La nivelul Ligii a 3-a, și nu numai, se întâmplă ceva bizar. Sunt probleme cu banii la toate nivelurile, dar noi, jucătorii, suntem tratați ca niște sclavi. În scurt timp o să jucăm ca prin Africa: pe o omletă după meciuri. Cred că mă voi retrage din fotbal și o să mă dedic activității de profesor de sport. Deja nu mai e o mândrie să spui că ești fotbalist. Mulți au ajuns să plece în străinătate, să muncească în construcții, sau la spălat de mașini și vase, la orice. Doar să muncească, ca să facă un ban și să-și întrețină familia. Oficialii cluburilor au așteptări mari de la jucători, dar noi ce să facem, să ne împrumutăm de bani doar de dragul de a juca fotbal? Asta a ajuns fotbalul românesc. Din păcate, e trist, dar adevărat”, a spus fundașul de 29 de ani, Andrei Dicu.

De-a lungul carierei, Dicu a mai jucat la Minerul Mehedinți, FC Drobeta, FC Caransebeș și Național Sebiș.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU
 

Pe aceeași temă