LPF2 și-a ales conducerea pentru următorii doi ani

Mihai Andries 28 Jun. 2014, 11:19 Special
LPF2 și-a ales conducerea** pentru următorii doi ani

Ședința de ieri de la Mogoșoaia a LPF2 a avut pe ordinea de zi și alegerile pentru Biroul Executiv al acestui organism. În discuțiile premergătoare alegerilor propriu-zise, Auraș Brașoveanu, președintele Ligii, a propus ca votul să fie unul deschis, astfel încât să se știe exact cine și cum a votat. Propunerea sa a fost acceptată în unanimitate de către cei prezenți.

Mandate de doi ani pentru Biroul Executiv

În ceea ce privește durata unui mandat în Biroul Executiv al FRF a fost stabilită la doi ani, fiind stabilită o limită de cel mult două mandate consecutive. S-a lămurit și o problemă ridicată de unii conducători, aceea a înlocuirilor în caz de retrogradare sau promovare a cluburilor reprezentante, dar și a pierderii dreptului de reprezentare al clubului de către cel ales. Astfel, cei care vor veni ca înlocuitori vor prelua funcția pe perioada rămasă până la finalul celor doi ani regulamentari ai mandatului.

Tulpan și Ivan, vicepreședinți

Alegerea membrilor Biroului Executiv s-a făcut pe bază de propunerilor venite de la conducătorii cu drept de vot prezenți la ședință. Nominalizările pentru cele două locuri de vicepreședinți, câte unul pe serie, au fost Dan Tulpan de la Gloria Buzău (seria I) – propus de președintele Rapidului CFR Suceava și Ionuț Ivan de la FC Olt (seria II) – propus de către CSM Râmnicu Vâlcea.

Cei doi au fost votați în unanimitate, după care s-a trecut la alegerea celor patru reprezentanți din Biroul Executiv.

Prepeliță a declinat nominalizarea

Cinci oficiali au fost propuși pentru cele patru locuri disponibile în Biroul Executiv. Pentru seria I, nominalizații au fost Virgil Munteanu (foto, dreapta) (Fortuna) – propus de Balotești, Ștefan Stana (Berceni) – propus de Rapid CFR, Constantin Prepeliță (Unirea Slobozia) – propus de FC Olt. Ultimul a declinat nominalizarea din motive personale, astfel că pentru seria I au fost aleși Virgil Munteanu și Ștefan Stana, primul cu 14 voturi pentru și celălalt cu 16, restul până la 19 fiind abțineri.

În seria a II-a, lucrurile au fost mai simple, cu doar două nominalizări: Constantin Stancu (Mioveni) – propus de Gloria Buzău și Bogdan Medrea (CSM Râmnicu Vâlcea) – propus de FC Olt. Ambii au fost aleși, cu una, respectiv două abțineri.

Iată componența finală a Biroului Executiv

Auraș Brașoveanu – președinte
Dan Tulpan, Ionuț Ivan – vicepreședinți
Virgil Munteanu (Fortuna), Ștefan Stana (Berceni), Constantin Stancu (Mioveni) și Bogdan Medrea (CSM Râmnicu Vâlcea) – membri
 

Articol și foto de Mihai ANDRIEȘ

Mihai Andries 28 Jun. 2014, 11:19 Special
Pe aceeași temă