La Râmnicu Vâlcea se dezbat două variante pentru noul stadion. Una, preferată de primar, e în afara orașului: „Ulterior, îl dărâmăm pe actualul și extindem Parcul Zăvoi”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 25 Dec. 2019, 13:14 Special

Cu o capacitate de circa 12.000 de locuri, stadionul Municipal din Râmnicu Vâlcea a găzduit ultimul joc la nivel de seniori la data de 3 decembrie 2016, CSM Râmnicu Vâlcea – UTA 0-1, în etapa a 20-a a Ligii a 2-a. În iarna 2016-2017, clubul vâlcea s-a desființat, iar pe arena din Zăvoi au mai jucat de atunci doar echipele de juniori ale SCM Râmnicu Vâlcea, club înființat în 2017 și susținut financiar de primăria din orașul reședință al județului Vâlcea.

Primarul din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a anunțat la Gala Fotbalului Vâlcean că, după ce Compania Națională de Investiții (CNI) a aprobat finanțarea unui nou stadion, se ia în calcul două variante pentru locația acestuia, Vlădești sau actualul amplasament. Comuna Vlădești este limitrofă cu Râmnicu Vâlcea, iar terenul fostei unități militare din zonă, una dintre variantele pentru noua arenă, are o suprafață de circa 20 hectare și este în administrarea Universității Pitești.

„Am depus toate documentele la CNI pentru construirea unui stadion ultramodern la Râmnicu Vâlcea, avem toate avizele luate. Vom dezbate exact locul unde se va construi acest stadion. Din punctul meu de vedere, ar fi mai bine să îl construim acolo unde este fosta unitate militară de la Vlădești, un stadion cu 5-6 terenuri de antrenament în jur, este foarte aproape de oraș, iar ulterior să îl dărâmăm pe actualul și să extindem Parcul Zăvoi. Ar fi lucrul cel mai frumos pentru oraș, dar depindem de finalizarea în timp util a unui schimb de terenuri. Dacă nu se va putea face așa, vom face noul stadion pe actualul amplasament, dar ar fi problema că, pe durata construirii acestuia, unul-doi ani, ar fi împiedicată activitatea sportivă care este acolo. Sunt lucruri ambițioase, pe care mi le-am propus pentru următorul mandat”, a anunțat edilul-șef din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău.

Articol scris de Adrian MUJEA

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 25 Dec. 2019, 13:14 Special
Pe aceeași temă