Scandal la Cupa „Gheorghe Ola”. Arbitrul a întrerupt meciul Viitorul Buzău – Petrolul 95 din cauza părinților copiilor. Chiriță: „Siguranța le era pusă în pericol”

Marius ANGHEL 01 Dec. 2014, 11:30 Juniori
Scandal la Cupa

Echipele de juniori ale cluburilor FC Petrolul 95 Ploiești, CSȘ Slobozia, ProSport Focșani și Viitorul Buzău au participat la finalul săptămânii trecute, la Buzău, la turneul zonal al Cupei „Gheorghe Ola”, Zona 3. Întrecerea rezervată juniorilor născuți după 1 ianuarie 2005 organizată în sala „Romeo Iamandi” trebuia să fie o bucurie a copiilor, însă s-a transformat într-un scandal de proporții.

Mai exact, la meciul dintre Viitorul Buzău și Petrolul 95 Ploiești, părinții juniorilor echipei gazdă și antrenorul acestora, Vasile Tudose, au protestat vehement și au pus presiune pe brigada de arbitri după ce prahovenii au majorat scorul la 2-0. Validată inițial, reușita micilor petroliști a fost anulată, iar, mai apoi, partida a fost întreruptă, deoarece „siguranța copiilor era pusă în pericol”. Antrenorul echipei victimă, Daniel Chiriță, a declarat după acest incident că înaintea jocului, tehnicianul Viitorului chiar i-a propus o sumă de bani pentru a ceda această dispută.

„După ce am marcat golul de 2-0, mai mulți părinți ai gazdelor au intrat în incinta de joc și au început să protesteze că nu am marcat golul regulamentar. Aceștia, împreună cu antrenorul celor de la Viitorul Buzău, au pus presiune pe arbitri. Inițial, cavalerii fluierului din București (n.r. – frații Georgescu, Robert și Cristian) au validat reușita noastră, dar în urma protestelor au revenit asupra deciziei. În acest moment, părinții copiilor mei au început să protesteze, unii dintre ei intrând pe terenul de joc, astfel că numai fotbal nu se mai putea juca. În cele din urmă, arbitrii au decis să pună capăt partidei, și eu am fost în asentimentul acestora, mai ales că siguranța copiilor era pusă în pericol. Trebuie să vă spun și faptul că, înaintea partidei cu Viitorul, antrenorul buzoienilor mi-a propus o sumă de bani pentru a pierde partida, pe care, bineînțeles, am refuzat-o. Nu-mi vine să cred că și la nivelul copiilor s-a ajuns într-un asemenea hal. Deja am redactat un memoriu la cele întâmplate și l-am depus la Federația Română de Fotbal, astfel că totul se va decide la Comisia de Disciplină”, a spus Daniel Chiriță pentru ziarulprahova.ro.

Înainte de partida decisivă cu formația din Buzău, echipa antrenată de Ciprian Pura și Daniel Chiriță a terminat la egalitate duelul cu CSȘ Slobozia, scor 2-2, și a pierdut cu 4-1 disputa cu ProSport Focșani. Viitorul Buzău înregistrase următoarele rezultate: 3-1 cu ProSport Focșani și 1-1 cu CSȘ Slobozia.

Marius ANGHEL 01 Dec. 2014, 11:30 Juniori
Pe aceeași temă