ACS Poli a dat doi jucători la naționala U17 a României. „Tricolorii” au pierdut cu 1-3 în Franța

Mihai Andries 18 Dec. 2014, 17:45 Juniori
ACS Poli a dat doi jucători la naționala U17 a României.**
Aflată în perioada de pregătire a Turului de Elită, care se va desfășura între 21 și 26 martie, în Anglia, România U17 a cedat ieri contra Franței cu scorul de 3-1, într-un joc amical. Harald Fridrich, integralist, respectiv Radu Motreanu, au fost cei doi jucători de la ACS Poli care au luat parte la insuccesul României din Hexagon.
 
Franța a deschis scorul în minutul 14, prin golul marcat de Bradlay Danger (Le Havre), care a trimis în plasă din 10 metri, după o paradă a lui Hodoroabă.România a replicat printr-un șut al lui Casap din afara careului, reținut de goalkeeper-ul Luca Zidane (Real Madrid).
 
Gazdele au mai ratat o ocazie uriașă când, după erorile lui Căpușă și Hodoroabă, mingea trimisă de Timothe Cognat (Lyon) a fost respinsă de pe linia porții. „Tricolorii” au ratat șansa egalării la ocazia lui Ciobanu, care, rămas singur cu portarul după pasa lui Hagi, a trimis peste.
Ocaziile au continuat de ambele părți: mai întâi Florinel Coman a scăpat spre poarta adversă, dar s-a complicat și a ratat finalizarea, apoi Cognat a trimis în bară cu un șut din 16 metri.
 
La reluare, în minutul 42, Hugo Clement (Toulouse) a țintit bara, iar Aulagnier (Saint-Etienne) a marcat al doilea gol al Franței în minutul 46. Tricolorii au redus din diferență, în minutul 55, prin Grecu, servit excelent de Jurj, însă scorul final a fost 3-1 pentru Franța, ultima reușită a jocului aparținându-i lui Hugo Clement, în minutul 70.
 
 
Selecționerul Bogdan Vintilă, aflat la debutul internațional pe banca micilor „tricolori”, a mizat pe următorul unsprezece:
 
Bogdan Hodoroabă (57 Ionuț Poiană) – Tiberiu Căpușă (50 Radu Motreanu), Virgil Ghiță, Harald Fridrich, Cristian Andrei – Ionuț Costache, Carlo Casap (50 Ionuț Tănase) – Roberto Grecu, Ianis Hagi (cpt.) (50 Vlad Mihalcea), Andrei Ciobanu (50 Mihai Dobre) – Florinel Coman (50 Sergiu Jurj)
 
Patru juniori timișeni la Under 16
 
ACS Poli Timișoara se numără printre echipele care dau cei mai mulți jucători la naționala Under 16 a României. Patru timișoreni au fost convocați la acțiunile echipei antrenate de Adrian Boingiu care vor începe în data de 12 ianuarie, fundașii Cristian Podină și Raul Cochințu, mijlocașul Vlad Dragomir și vârful Andrei Mezin.

Aceștia vor participa între 13 și 18 ianuarie la un stagiu de pregătire la Mogoșoaia, ca mai apoi, din 18 ianuarie, să ia parte la turneul internațional „Aegean Cup”, care se va desfășura în Turcia, la Manisa. România U16 va întâlni acolo similarele Statelor Unite ale Americii, Turciei și a Norvegiei.

În cazul clasării pe una unul dintre primele două locuri, „tricolorii” vor juca fie finala mare, fie finala mică, pe data de 24 ianuarie 2015.

Sursa: Sport9
Foto: frf.ro

Mihai Andries 18 Dec. 2014, 17:45 Juniori
Pe aceeași temă