Încă un club de tradiție a apus! FC Farul a intrat în faliment, definitiv și irevocabil

Marius ANGHEL 23 Sep. 2016, 14:03 Special
Încă un club de tradiție a apus!** FC Farul a intrat în faliment, definitiv și irevocabil

Rămas în afara oricărei competiții fotbalistice în această vară, după încheierea campionatului Ligii 2, soarta FC Farul Constanța a ajuns la final pe 22 septembrie 2016. Ieri, Curtea de Apel Constanța a dat verdictul în dosarul 380/36/2016, iar decizia judecătorilor a fost una dură: „Instanța respinge contestația în anulare, ca nefondată. Sentința este irevocabilă”. Astfel, Clubul Sportiv Fotbal Club Farul Constanța a intrat în faliment, definitiv și irevocabil.

Retrogradată din Liga 1 la finalul sezonului 2008/2009, Farul s-a chinuit să promoveze din eșalonul secund timp de șapte sezoane, iar agonia a dus-o în final la desființare. Sub conducerea lui Giani Nedelcu, clubul constănțean a intrat în insolvență și a mers din rău în mai rău, acumulând datorii către jucători, conducători, angajați și alte firme. În această vară, Farul s-a retras din Liga 2 și a dorit să se înscrie în campionatul Ligii 3, însă FRF nu a primit-o în competiție, fiind de atunci în imposibilitate de a-și continua activitatea.

„Eu am avut intenții bune, dar, dacă absolut nimeni nu a vrut să ajute, s-a ajuns aici. Îmi pare foarte rău, însă, dacă asta s-a vrut în ditamai orașul Constanța… Să nu te sprijine nimeni, mai mult, să-ți fie puse și frâne! Eu sunt principalul creditor, iar palmaresul, culorile și marca îmi vor reveni mie. După ce intru în posesia lor, le voi da suporterilor. Procedurile cu falimentul și lichidarea vor mai dura însă, până prin februarie – martie anul viitor”, a spus, pentru Ziua de Constanța, Giani Nedelcu.

Între timp, în această vară, suporterii echipei constănțene și-au făcut propriul club, pe care l-au numit SSC Farul Constanța. Echipa care activează în Liga a IV-a Constanța are un debut bun de sezon: șapte victorii în tot atâtea meciuri.

Marius ANGHEL 23 Sep. 2016, 14:03 Special
Pe aceeași temă