FRF a prelungit termenul de înscriere în campionatul Ligii 3. „Toate cluburile interesate” se limitează însă doar la câteva sau, mai exact, la unul

Marius ANGHEL 23 Aug. 2016, 12:41 Special
FRF a prelungit termenul de înscriere în campionatul Ligii 3.**

UPDATE: Cu toate că din comunicatul emis de FRF pe site-ul oficial se înțelege că termenul de prelungire a înscrierii în noul campionat al Ligii 3 este valabil pentru „TOATE CLUBURILE INTERESATE”, deci pentru oricine vrea și are posibilitatea să joace în acest eșalon, de fapt, federalii au vrut să transmită altceva.

Nu orice club interesat să participe în Liga 3 va fi și acceptat, ci anunțul era adresat doar cluburilor din Liga 1 care până acum nu s-au decis să își înscrie echipă secundă în campionat, iar între timp poate s-au răzgândit. De aceea solicitarea a și venit din partea Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF). Din informațiile pe care Liga2.ro le deține, clubul din Liga 1 care vrea, mai nou, să-și facă echipă secundă și în Liga 3 este ASA Târgu Mureș. În plus, termenul limită de înscriere a fost prelungit și pentru cluburile din Liga Elitelor, care, la fel, au verde să-și înscrie o echipă „satelit” în competiție.

E o veste tristă pentru multe cluburi din România care nu aveau dreptul legal să participe în acest sezon al Ligii 3, însă care ar fi vrut să se înscrie dacă FRF le-ar fi permis. Astăzi, federalii au avut de răspuns la multe apeluri telefonice primite din țară și au fost nevoiți să explice că acel comunicat nu era adresat tuturor cluburilor.


 

După decizia de a amâna cu o săptămână startul noului sezon al Ligii 3, ediția 2016/2017, pentru 3 septembrie, Federația Română de Fotbal a hotărât în cadrul Comitetului de Urgență din 22 august să prelungească termenul de înscriere în campionat.

În urma retragerii, desființării sau excluderii mai multor cluburi ce ar fi trebuit să ia startul în noul sezon al Ligii 3, FRF a decis să dea liber la înscrierea în cel de-al treilea eșalon fotbalistic tuturor echipelor interesate. Campionatul Ligii 3 ar fi trebuit să fie format în acest sezon din șase serii, însă, din lipsă de participante, numărul seriilor a fost redus în această vară la cinci. Din câte se pare, nici acestea nu pot fi completate în întregime.

Răzvan Burleanu, președinte FRF, Gino Iorgulescu, prim-vicepreședinte FRF, și Octavian Goga, vicepreședinte FRF, au hotărât, cu unanimitate de voturi, în cadrul Comitetului de Urgență din 22 august să ia act de solicitarea Ligii Profesioniste de Fotbal din data de 18.08.2016 cu privire la prelungirea termenului de înscriere în competiția Campionatul Național Liga a 3-a pentru toate cluburile interesate și să aprobe prelungirea termenului menționat până la data de 24.08.2016, ora 17:00.

În plus, s-a lua act și de solicitarea lui Felix Grigore, manager Departament Competiții Copii și Juniori, și s-a aprobat, de asemenea, prelungirea termenului de înscriere în competițiile Campionatul Național de juniori U19 și Campionatul Național de juniori U17 până la data de 24.08.2016, ora 17:00.

Astfel, componența seriilor Ligii 3 și participantele în campionatele naționale Under 17 și Under 19, cât și programul celor trei competiții vor fi făcute publice abia după 24 august.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 23 Aug. 2016, 12:41 Special
Pe aceeași temă