Fostul internațional Dorel Stoica s-a dat cu Tractorul! La Cetate s-a format o colonie de severineni: „În Mehedinți, nicio echipă nu vrea să promoveze”

Fostul internațional Dorel Stoica s-a dat cu Tractorul!** La Cetate s-a format o colonie de severineni:

AS Tractorul Cetate a fost revelația primei părți a campionatului județean din Dolj, încheind anul 2015 pe primul loc, cu 12 victorii, 3 remize și o înfrângere.

La acest bilanț surprinzător au contribuit severinenii Dorian Vasilică, Dorel Stoica, Alexandru Dodoacă, Ionuț Ilie, Răzvan Mihart, Augustin Tudor, Elvis Chican, Ionel Răceanu, Vasile Pitica, Cătălin Poenaru, Ionuț Luca, Cătălin Ungureanu  și Claudiu Negrea. Majoritatea au evoluat sezonul precedent în Liga a IV-a Mehedinți, la ASFC Drobeta, echipă desființată primăvara trecută.

Faptul că n-au mai avut în orașul natal un club la care să evolueze, i-a determinat pe cei 13 severineni să accepte varianta ivită la Cetate. „Tata e din comuna Cetate și eu am mai jucat la Tractorul când eram junior, vreo șase luni. În vară am vorbit cu domnul primar, care mi-a zis că vrea să facă o echipă competitivă. Mi-a oferit postul de antrenor-jucător și am decis să aduc la echipă mai mulți severineni, cu care am mai jucat în trecut. Ulterior, l-am convins și pe Dorel Stoica să vină. Împreună am făcut o treaba bună și am fost surpriza campionatului. Am demonstrat că și jucătorii severineni au valoare. Din păcate, în Mehedinți nu și-a dorit nicio echipă sa facă performanță, să promoveze în Liga a III-a. Din acest motiv am fost nevoiți să plecăm la Dolj. Oricum, campionatul de aici e superior celui din Mehedinți, atât din punct de vedere valoric, cât și financiar. O spun și rezultatele directe de la meciurile de baraj, în care Podariul și CSU II Craiova au defilat cu câștigătoarele de la Mehedinți”, a spus Vasilică.

Antrenorul-jucător de 30 de ani a marcat șase goluri, la fel ca severineanul Poenaru. Golgheterii echipei sunt mehedințeanul Dorel Stoica și doljeanul Alin Sîrbu, cu câte opt reușite.

Primele cinci clasate din Liga a IV-a Dolj la finalul turului:

1. Tractorul Cetate     16     12     3     1     44-19     39 pct.
2. Viitorul Cârcea    16    12    0    4    66-26    36
3. Știința Danubius Bechet     16     11     2     3     43-18     35
4. Recolta Ostroveni    16    10    5    1    46-25    35
5. Dunărea Calafat     16     11     1     4     47-19     34 

Articol scris de Mircea OGLINDOIU
Foto: Gică TUFIȘ
 

Pe aceeași temă