Cipriotul din Olt care visează la PAOK! Încă un club din România își schimbă denumirea și alege unul surprinzător. De la Selena la Auxerre, până la FCSB

Marius ANGHEL 29 Jun. 2017, 14:31 Special

După ce a câștigat barajul pentru promovarea în Liga 3, în detrimentul campioanei județului Vâlcea, Viitorul Dăești, AS Milcov, campioana Ligii a 4-a Olt, și-a stabilit strategia pentru noul sezon. Echipa finanțată de cipriotul Kannas Charalambos își va schimba denumirea în PAOK Slatina, una exotică pentru fotbalul românesc, și va avea ca obiectiv menținerea în eșalonul terț.

„Am scris istorie. A fost o ambiție să promovăm. Pentru asta am muncit, să reprezentăm județul Olt în Liga a 3-a. Tot ceea ce am realizat, am realizat împreună cu antrenorul și cu jucătorii. Echipa se va numi FC PAOK Slatina. Normal, sunt pregătit să o susțin un eșalon mai sus, în perioada următoare vom pune totul la punct. Dacă ai ambiție, poți face orice. Niciodată nu voi renunța la echipă. Voi susține singur echipa în Liga a 3-a. Primăria ar putea să ne ajute cu terenul. Este exclus să ne gândim la Liga a 2-a, acolo este altceva, este alt nivel”, a declarat, pentru Gazeta nouă, finanțatorul echipei AS Milcov, Kannas Charalambos.

Noua denumirea a clubul din Milcov care se va muta la Slatina e ispirată de cipriotul Kannas Charalambos de la PAOK Salonic, unul dintre cluburile cele mai iubite din Grecia. Echipa elenă are unii dintre cei mai fanatici fani, iar în istoria sa a obținut două titluri și cinci cupe ale Greciei. În sezonul recent încheiat s-a clasat pe locul 3 în play-off, sub AEK Atena și Panathinaikos, obținând astfel calificarea în Europa League.

Cosmin Bărcăuan, Costin Lazăr și Răzvan Raț sunt jucătorii români care au evoluat în trecut pentru PAOK Salonic, în timp ce Ilie Dumitrescu a antrenat echipa greacă în anul 2006, iar László Bölöni în sezonul 2011-2012.

De la Auxerre Lugoj până la Petrolul, „U” Cluj, FC Argeș și UTA sau dezamăgirea FCSB

Schimbarea denumirii unui club nu este un lucru nou în fotbalul românesc. De-a lungul timpului, mai multe echipe au recurs la această rebrănduite.

  • În 1992, Dinamo Bacău își schimba numele în Selena Bacău. Ulterior, în 1995, numele a fost schimbat din nou, de data aceasta în FC Bacău, iar, în 1997, a recurs din nou la o rebrănduire, și anume FCM Bacău.
  • În 2004, imediat după promovarea în Liga 3, Auxerre Orșova și-a schimbat denumirea în Auxerre Lugoj. Doi ani mai târziu, echipa a ajuns în Liga 2, iar în lot îl avea și pe Mihai Pintilii.
  • În 2008, după promovarea în Liga 1, CSM FC Ploiești, club finanțat de Ioan Niculae, și-a schimbat denumirea în Astra Ploiești, care ulterior și-a schimbat numele în Astra Giurgiu și mai apoi a devenit campioană a României.
  • După promovarea în Liga 2, în vara anului 2010, ALRO Slatina și-a schimbat denumirea în FC Olt Slatina, una mai răsunătoare pentru fotbalul românesc.
  • Gaz Metan CFR Craiova și-a schimbat numele în Gaz Metan Severin odată cu mutarea în orașul de la Dunăre. Ulterior, odată cu promovarea în Liga 1, la finalul sezonului 2012/2013, echipa și-a schimbat din nou denumirea, de această dată în CS Turnu Severin.
  • În 2013, FCM Târgu Mureș își schimba denumirea în ASA Târgu Mureș (Asociația Sportivă Ardealul Târgu Mureș) și obținea a doua promovare din istoria clubului în Liga 1.
  • În acest an, 2017, Petrolul 52 Ploiești, club reînființat de suporteri după falimentul Petrolului, a achiziționat cele șase embleme ale tradiționalei echipei prahovene și în campionatul Ligii 3, acolo unde a promovat, va evolua sub numele de Petrolul Ploiești, fiind în acte continuatoarea grupării galben-albastre.
  • Tot după ce a promovat în Liga 3, ca și în cazul clubului Petrolul 52, clubul „Alb-Negru” al Studenților Clujeni, înființat în urmă cu un an de Universitățile din Cluj-Napoca și Ioan Ovidiu Sabău, va primi din partea Primăriei Cluj-Napoca brandul Universitatea Cluj, sub numele căruia va evolua în noul sezon.
  • Odată cu promovarea în Liga 2, la finalul sezonului 2016/2017 al Ligii 3, SCM Pitești a primit din partea Primăriei Pitești brandul FC Argeș Pitești, achiziționat pentru 660.000 de lei de la ANAF, și în noul campionat va evolua sub denumirea emblematicului club alb-violet.
  • În 2017, la finalul sezonului Ligii 2, înaintea barajului de promovare cu ACS Poli, pe care l-a pierdut, UTA Bătrâna Doamnă a obținută în Instanță, cu ajutorul avocatului Alin Vesa, susținut de Suporter Club UTA, să preia numele și să continue tradiția clubului înființat de baronul Francisc von Neuman, FC UTA Arad.
  • Cu siguranță, cea mai mare schimbare și pierdere, de această dată, pentru fotbalului românesc am înregistrat-o oficial în anul 2017. Steaua București, cel mai titrat și iubit club din România, a devenit FC FCSB.

 

Milcov, o comună din apropierea Slatinei

Conform recensământului din 2011, comuna Milcov are o populație de 1.546 de locuitori și se află la 11 km distanță de Slatina. De altfel, AS Milcov a disputat returul cu Viitorul Dăești, pe care l-a câștigat cu scorul de 2-0, pe terenul sintetic din Complexul Sportiv „1 Mai” din Slatina. În turul barajului de promovare în Liga 3, cele două echipe remizaseră în județul Vâlcea, scor 0-0.

AS Milcov mai disputase și în 2015 barajul pentru promovarea în Liga 3, însă a fost învinsă, în ambele manșe, de Sporting Turnu Măgurele, care s-a impus cu 2-0, respectiv 3-1, în retur.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU
Foto: Gazeta nouă

Marius ANGHEL 29 Jun. 2017, 14:31 Special
Pe aceeași temă