Ce mai face jucătorul din Bihor salvat miraculos după ce a suferit un infarct pe teren. La aproape o lună de la incident e încă la spital și povestește ce își amintește

Marius ANGHEL 17 May. 2017, 20:40 Special

Mai bine de trei săptămâni au trecut de la incidentul petrecut la meciul Crișul Aleșd și CS Diosig Bihardioszeg, în orașul bihorean Aleșd, și jucătorul Andrei Cătană (24 de ani), care suferise un infarct, încă se află internat la spital pentru analize amănunțite. Fundașul echipei gazdă a căzut pe teren în minutul 9 al jocului, fără să fie lovit de cineva, și a suferit un infarct, apoi a fost salvat ca prin minune după o serie de intervenții care s-au legat și l-au menținut în viață.

Mutat de o săptămână de la Oradea la Timișora, la Institutul de Boli Cardiovasculare, lui Andrei Cătană i s-a montat un defibrilator cardiac, a fost ținut sub observare, iar vineri are șanse mari să fie externat. Defibrilatorul cardiac este un dispozitiv care oprește la timp aritmiile ventriculare rapide și restaurează ritmul cardiac normal.

Jucătorul Crișului va trebui însă să-și ia adio de la fotbal, sport pe care îl practică de la 9 ani. Se simte însă bucuros că încă trăiește și povestește ce își mai amintește de la acel joc în care i s-a întâmplat cel mai rău lucru în viață. „Mă simt mult mai bine. Ideea e că nu voi mai putea juca fotbal sau să fac sport de performanță, dar important e că sunt bine. Nu se știe încă sigur cauza care a produs această stare, iar testele vor continua, să vedem dacă nu este ceva genetic. Sunt șanse ca vineri să fiu externat, iar sâmbătă va fi o lună de la meci. Nu îmi mai aduc aminte mare lucru de la jocul cu Diosigul. M-am trezit duminică la Oradea în spital, și după aceea mi s-a povestit ce s-a întâmplat. Mă consider un mare norocos că sunt în viață și că am rămas fără sechele. Le mulțumesc din suflet tuturor celor care au intervenit și m-au salvat și tuturor celor care mi-au fost alături și s-au rugat pentru mine”, a declarat, telefonic, pentru Bihon.ro, Andrei.

Salvatorii lui Cătană, premiați și aplaudați de tot stadionul

Cât cei privește pe salvatorii lui Andrei Cătană, aceștia au fost premiați sâmbăta trecută de către Asociația Județeană de Fotbal Bihor și clubul Crișul Aleșd, la meciul pe care l-a susținut formația aleșdană acasă, în compania celor de la CS Mădăras, în cadrul campionatului Ligii a 4-a Bihor.

Potrivit ziarului Bihoreanul, partida a fost întreruptă exact în minutul 9, la fel ca atunci când jucătorul echipei din Aleșd, Andrei Cătană, s-a prăbușit pe teren, și, la inițiativa lui Ciprian Fogarași, președintele clubului Crișul, în colaborare cu AJF, au fost premiați Dorel Miere, asistent medical la Ambulanța Aleșd, și Cristian Coita, paramedic la ISU Bihor, pentru promotitudinea cu care au intervenit pentru a-i acorda ajutor fotbalistului căzut.

De asemenea, în afară de cei doi au mai fost premiați și dr. Cristian Dejeu, Eva Manea, asistent la ambulanța Aleșd și Cornel Gârdan, ambulanțier, care au ajuns în mai puțin de cinci minute la sportiv. Aplaudat a fost și jucătorul de la Inter Aștileu, Marius Măgui, cel care a tăiat cu un flex lanțurile porții de acces pe stadion în momentul intervenției ambulanței.

AICI poți citi articolul cu momentele dramatice ce au avut loc la meciul Crișul Aleșd și CS Diosig Bihardioszeg și care l-au avut în prim plan pe Andrei Cătană.

Foto: Alesd Online

Marius ANGHEL 17 May. 2017, 20:40 Special
Pe aceeași temă