UTA, o „afacere” de aproximativ de jumătate de million de euro pentru investitorul neamț

Marius ANGHEL 11 Dec. 2012, 15:20 Seria 2
UTA, o „afacere

Alegerile parlamentare au trecut, echipa fanion a Aradului rămâne în ceață. Giovanni Catanzariti recunoșate că nu a avut nicio înțelegere de principiu cu vreunul dintre candidați și că a căutat soluțiile de continuitate în alte părți. Și, președintele arădenilor spune că echipa „textilistă” va avea viitor cu sau fără implicarea investitorului german care și până astăzi a rămas o himeră pentru fanii arădeni.

„Așa cum mi-a mărturisit Iulian Olaru, cel care îl reprezintă pe omul de afaceri din Germania, clubul ar putea să aibă o soartă mult mai bună cu el în frunte. De aceea, pretențiile mele pentru cedarea UTA-ei au fost mai mult decât rezonabile și, de fapt, ne-am și înțeles în această privință. Dar, dacă mutarea cade, am și eu variantele mele. Nu sunt la fel de bănoase, dar bugetul ar fi acoperit cel puțin până la finalul sezonului”, ne-a mărturisit șeful „textiliștilor”.

Acesta așteaptă încă sosirea la Arad, pentru semnarea actelor conform înțelegerii verbale, a misteriosului investitor neamț, dar până la finalul săptămânii s-ar putea să nu fie noutăți în acest sens. Până atunci, Iulian Olaru are sarcina să-i trimită presupusului său partener un bilanț al clubului ce scoate la suprafață datorii de aproximativ 300 de mii de euro. Marea parte a acestora sunt făcute la bugetul de stat (în jur de 190 de mii de euro), însă oricine arată bunăvoință printr-o garanție bancară poate primi o păsuire sub forma unei eșalonări a plății pe durata a 5 ani de zile. În rest, există restanțe slariale către jucători, antrenori și alți angajați ai clubului, care, însă, pot crește de la 15 decembrie. În acest moment, lotul echipei mari are un singur salar restant, dar suma se dublează de sâmbătă încolo. Restanțe mai există și la fotbaliști care nu mai apără încă din vară culorile „alb-roșii” și care ar putea provoca o nedorită depunctare a echipei în clasamentul seriei de Vest a ligii secunde.

În fine, Giovanni Catanzariti mai solicită aproximativ 200 de mii de euro pe pachetul majoritar de acțiuni, așa că în acest moment, „Bătrâna Doamnă” este o „afacere” de jumătate de million de euro. Dar, până acolo, ar fi ideal ca actuala conducere a clubului să stingă litigiul cu administratorul judiciar, Ioan Biriș, deși procesul (care mâine are o nouă înfățișare) se poate tărăgana mult și bine fără a-l putea împiedica în vreun fel pe noul patron să-și vadă de treabă la Campioana Provinciei.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 11 Dec. 2012, 15:20 Seria 2
Pe aceeași temă