„U” Cluj nu îndrăznește nici să viseze: „Promovarea e un cuvânt pretențios pentru noi”. Ce spune Marius Popescu despre situația financiară de la club

  • Retrogradată din Liga 1, Universitatea Cluj va debuta la Târgoviște în noul sezon de Liga a 2-a, sâmbătă, 29 august.
  • Antrenorul Marius Popescu e realist și spune că nu se poate gândi la promovare cu un lot format doar din jucători crescuți de club.


La finalul săptămânii Universitatea Cluj va începe cel mai dificil sezon al ei din ultimii 14 ani, de la promovarea din Liga a 3-a. Cu un lot format doar din jucători de la centrul de junior, clujenii se bucură că s-au găsit bani pentru ca echipa să reziste în Liga a 2-a.

„Nu suntem așa în urmă cu banii acum. Și eu și copiii ne-am luat banii. Doamna administrator judiciar ne-a dat asigurări că se vor găsi surse de finațare. Eu mă bucur că am făcut un cantonament și pot spune că avem o organizare calmă, în acest moment”, a spus Marius Popescu pentru Liga2.ro.

În actualele condiții, antrenorul Universității nu îndrăznește nici să-și propună promovarea, ținând cont de lipsa de experiență a lotului. „Promovarea ar fi un cuvânt prea pretențios pentru noi, dar nu știi ce se întâmplă. E o serie foarte grea, echilibrată și se va juca cu multă intensitate. Nu vreau să mă hazardez cu obiective. Vreau să devenim o echipă importantă și să avem consolidare și continuitate în rezultate. Ne interesează perspectiva. Să construim o echiă pentru anii viitori”, a mai declarat Popescu.

„Am rămas pentru că așa am simțit”

Tehnicianul e singurul, din staff-ul cu care Universitatea a retrogradat, care a rămas la echipă și își explică decizia: „Asta am simțit. Că trebuie să rămân și s-a dus mai departe ideea vechiului staff de a crește acești jucători. Sper să reușim și să terminăm cât mai sus posibil să-i mulțumim pe suporterii noștri, care sunt pe un podium al galeriilor”, a spus tânărul antrenor al Universității.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: Lucian DANCIU
 

Pe aceeași temă