Timofte infirmă că ar fi existat vreo ofertă individuală sau colectivă de vânzare a drepturilor TV: „E o minciună”

Marius ANGHEL 12 Nov. 2014, 15:46 Seria 2

Miercurea trecută, oficialii Ligii Profesioniste de Fotbal 2 au ratat ocazia de a vinde la comun drepturile TV pentru meciurile din Liga 2 din cauza faptului că nu sunt organizatorii de facto ai competiției. În finalul ședinței ce a avut loc la Casa Fotbalului, reprezentanții LPF 2 au ajuns la concluzia că șansele de a vinde la comun cel puțin în ceea ce privește sezonul regulat sunt nule.

Opinia generală a fost de a se face în continuare front comun pentru ca în noul sezon al eșalonului secund să se poată negocia mai dur, astfel și pretențiile financiare să fie mai mari. S-a discutat demararea procedurilor necesare și a întocmirii din timp a tuturor actelor pentru a putea respecta în 2015 cadrul legal și a putea vinde la comun drepturile TV pentru sezonul 2015-2016 și cele care vor urma. Totuși, până atunci, conducătorilor cluburilor li s-a recomandat să rămână uniți, dar nimeni nu va putea fi obligat să nu negocieze individual pentru meciurile rămase din actuala ediție de campionat, în condițiile în care mai sunt grupări neafiliate la LPF2.


La ultima ședință a LPF2 s-au prezentat foarte puțini membri ai echipelor afiliate.

În cadrul acelei ședințe s-a adus în discuție că două dintre cluburile din Liga 2 care ar fi primit oferte ar fi ACS Poli Timișoara și Academica Argeș Pitești. Dinspre Banat s-a transmis că rămân alături de ceilalți afiliați ai LPF2, însă Dan Lăzărescu, președintele echipei mutate din Buftea la Clinceni și mai apoi la Pitești, a informat că va accepta ofertă separată dacă drepturile TV nu pot fi vândute la comun.

Timofte: „Dacă vrea cineva să discute cu noi individual nu am refuza”

În această săptămână, managerul sportiv al echipei ACS Poli, Ion Timofte, a infirmat informațiile oferite de conducerea LPF2 cum că formația sa ar fi primit o ofertă pentru transmiterea jocurilor de pe teren propriu. Mai mult, oficialul echipei bănățene a negat dezvăluirea făcută la ședința de săptămâna trecută, conform căreia ar fi fost mustrat în public la meciul cu FC Olt de primarul Nicolae Robu și de președintele Consiliului Județean, Titu Bojin, cu privire la faptul că timișenii nu pot urmări la TV jocurile echipei ACS Poli.

„Nu am fost căutați de nimeni. Trebuie în primul rând să existe interes pentru ca noi să discutăm. Nici individual, nici colectiv nu am avut ofertă… E o minciună că noi am fi avut ofertă! La fel cum e și cea că aș fi fost certat. Bineînțeles că dacă avem o ofertă în acest sens ea va fi prezentată domnului Robu și domnului Bojin”, a declarat, pentru Sport9.ro, Ion Timofte, managerul sportiv al echipei ce nu a avut reprezentant la ultima ședință a LPF2.

Timofte spune în schimb că ACS Poli se arată interesată și deschisă la negocieri individuale cu privire la drepturile TV: „Dacă vrea cineva să discute cu noi individual nu am refuza. Poate fi o sumă care să ajute la buget. Mi se pare normal ca oferta să fie colectivă, dar acum noi nu am refuza o discuție individuală”.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 12 Nov. 2014, 15:46 Seria 2
Pe aceeași temă