Sorin Bălu: „Se vehiculează că partida cu Metalul Reșița ar fi un derby al morții… Doamne ferește!”

Sorin Bălu:**

Sâmbătă, reprezentantele județului Caraș-Severin în Liga 2, FC Caransebeș și Metalul Reșița, se vor întâlni din nou în meci direct la scurt interval după ce s-au întrecut în turul V al Cupei României. Atunci, nou-promovata s-a impus la penaltiuri cu 9-8, după ce pe durata celor 120 de minute scorul a fost egal, scor 1-1. Acum, orgoliul oficialilor și jucătorilor celor două echipe va fi din nou pe culmi înalte în jocul din etapa a 10-a. Fiecare va încerca să demonstreze că este mai bun făță de adversar.

Astăzi, tehnicianul caransebeșean Sorin Bălu a susținut o conferință de presă la care au mai luat parte căpitanul Goșa și Precup, unul dintre jucătorii de bază ai echipei. Referindu-se la meciul de sâmbătă, de pe teren propriu, cu Metalul Reșița, Sorin Bălu a declarat că partida cu liderul Seriei a II-a a Ligii a II-a va fi una foarte grea, una în care se întâlnesc două echipe bune, chiar dacă una are puncte mai multe și alta mai puține. „Cea cu puncte puține suntem noi, dar puteam să avem mai multe, cu puțină șansă. Sperăm ca odată cu acest meci șansa să fie de partea noastră și să câștigăm întâlnirea. Am auzit că se vehiculează cum că partida de sâmbătă ar fi un derby al morții… Doamne ferește! Nu este niciun derby al morții, este doar un meci între două echipe din același județ. E clar că fiecare dintre noi dorim să câștigăm, dar nici pe departe nu vrem să curgă sânge, cum se zice, și nici altceva. Fără discuție va fi un meci doar pe teren, după care sper ca sâmbătă, la ora 12.50, echipa din Caransebeș să fie cea care se va bucura de victorie”, a spus Bălu.

Coca a fost reprimit în lot

În ceea ce privește lotul, antrenorul gugulan a declarat că are o problemă, unul dintre jucătorii extremi de importanți ai Caransebeșului, Artean, fiind suspendat. În rest, totul este în regulă, în acest sens Sorin Bălu anunțând că portarul Coca, suspendat de staff-ul clubului după meciul de la Pâncota, a fost reprimit în lot la începutul acestei săptămâni.

Referitor la Muscă, antrenorul caransebeșean a spus că a existat o mică problemă cu acesta, dar subiectul îl va discuta abia săptămâna viitoare.

„Trebuie să lăsăm la o parte orgoliile prostești”

Privitor la rivalitățile iscate după meciul din Cupa României între cele două galerii, Bălu și-a exprimat speranța ca la meciul de sâmbătă să predomine fair-play-ul. „Până la urmă, e doar un joc, este vorba doar despre sport, și trebuie să lăsăm la o parte orgoliile prostești sau de altă natură și cea mai bună să câștige”, a adăugat el.

Făcând comparație cu meciul din Cupă, atunci când caransebeșenii i-au eliminat pe reșițeni la penaltiuri, Precup a spus că va fi un cu totul altfel de joc. „Metalul vine după niște rezultate foarte bune, noi, din păcate, după o serie de rezultate negative. În Cupă, noi eram pe val, acum, în ultimul timp, n-am mai reușit să câștigăm, dar sper s-o facem sâmbătă. Vorbim, vorbim, dar trebuie să arătăm și în teren asta. În momentul de față, vorbele sunt de prisos. Trebuie să lăsăm capul jos și să muncim mai mult, ca să vină și rezultatele, fiindcă suntem jos în clasament și nu acolo este locul nostru”, a spus Precup.

„Eu, ca și jucător, ca și antrenor, am luat parte la derby-uri între echipe din același județ sau același oraș. În astfel de meciuri, locul în clasament se elimină, valoarea individuală se elimină, contează forma de moment, și echipa care se motivează mai bine la ora jocului probabil că va fi echipa care va și câștiga”, a mai spus Bălu.

Întrebat de ziariști dacă o victorie sâmbătă, în meciul cu Metalul Reșița, ar face uitate printre suporteri rezultatele de până acum, antrenorul lui FC Caransebeș a răspuns că probabil așa stau lucrurile. „Noi am mai acumula niște puncte la zestrea noastră destul de subțire și ar fi niște puncte care ne-ar da încredere, fiindcă astăzi echipei noastre îi lipsește doar o victorie. În rest, zic eu că neșansa pe care am avut-o, în special în meciurile de acasă, ar putea fi oarecum uitată dacă învingem sâmbătă”.

În ceea ce privește adversarul, Sorin Bălu a declarat că Metalul Reșița are jucători foarte buni și un antrenor pe măsură. „Au în fiecare compartiment certitudini. Noi ne-am luat măsuri, dar e clar că trebuie să ne uităm la jucătorul cel mai apropiat de poarta noastră, iar acela e Buhăescu, care e într-o formă extraordinară, a marcat aproape meci de meci, are o valoare certă, a fost o certitudine în Liga I, din punctul meu de vedere este, dacă nu cel mai bun, cel puțin între primii trei jucători din Liga a II-a”, a mai spus tehnicianul caransebeșean.

„Ni s-a promis o primă la care nu ne așteptam, nici eu, nici elevii mei”

Bălu a recunoscut că, în urma unei discuții cu primarul Marcel Vela, echipei i s-a fixat obținerea unui număr de puncte în meciurile cu Vâlcea, Reșița și cu FC Bihor Oradea. „Încă suntem în grafic și, dacă ne atingem obiectivul trasat, ni s-a promis și o primă. Primarul nostru e un om de mare calitate, un om care, în ciuda faptului că nici noi, nici echipa de volei nu i-am adus mari satisfacții, dumnealui a trecut peste aceste aspecte, nu a luat măsuri din punct de vedere pecuniar, ba, dimpotrivă, ni s-a promis o primă la care nu ne așteptam, nici eu, nici elevii mei. Tocmai de aceea, eu zic că astăzi toți, în frunte cu mine, suntem datori la domnia-sa, și trebuie să-i oferim o victorie sâmbătă”, a mai spus Sorin Bălu.

Înaintea meciului din etapa a 10-a, FC Caransebeș se află pe locul 10 cu 6 puncte, în timp ce Metalul Reșița e lider și are 20 de puncte.

Articol și foto de Adrian CRÂNGANU

Pe aceeași temă