Secretul invincibilității Gloriei pe teren propriu: berbecuți și bere. „Vioară”: „Cei de la Pitești se uitau în ochii mei dacă sunt ironic sau vorbesc serios”

Adrian Soare, Marius ANGHEL 18 Nov. 2014, 11:42 Seria 2

Gloria Buzău a reușit în această ediție de campionat să câștige toate meciurile de pe teren propriu, excepție făcând cel cu Săgeata Năvodari din etapa a 8-a, încheiat la egalitate, 0-0. Printre echipele care au plecat fără puncte din Crâng se numără inclusiv și două dintre pretendentele la promovare, actualul lider FC Voluntari și Academica Pitești. Pe aceasta din urmă, gruparea buzoiană a învins-o cu scorul de 2-1 după ce, la un moment dat, oaspeții au condus cu 1-0. Dată fiind situația financiară precară a clubului, mulți se întreabă cum reușește antrenorul Viorel Ion să își motiveze jucătorii astfel încât să dea totul pe teren propriu pentru obținerea rezultatului dorit.

,,După meci le-am dus câte o bere în vestiar, iar marți (n.r. azi) vom tăia doi berbecuți. Așa am făcut și săptămâna trecută. Însă, dacă la înfrângere am tăiat doi, cred că acum la victorie vom sacrifica patru. Să știți că nu glumesc, vorbesc foarte serios. Chiar le spuneam înainte de meci celor din conducerea clubului piteștean cum ținem noi această echipă și se uitau în ochii mei dacă sunt ironic sau vorbesc serios. Lăzărescu chiar credea că glumesc. Eu i-am zis: , a declarat tehnicianul Gloriei Buzău, Viorel Ion.


Pălimaru (dreapta) și Dumitrescu (stânga) au marcat cele două goluri ale victoriei cu Academica Argeș

Echipa din Crâng a totalizat până acum 19 puncte, la fel ca CF Brăila, și ocupă locul 6 în clasament, poziție ce asigură prezența la play-off, iar etapa viitoare va juca în deplasare împotriva liderului FC Voluntari.

Rezultate bune acasă, dar foarte slabe în deplasare

După desfășurarea a 13 etape în Liga 2, Gloria Buzău are următoarea linie de clasament:

6. Gloria Buzău 13 6 1 6 15-21 19 1

 

Iată rezultatele obținute în campionat de echipa lui Viorel Ion:

Et. 1: Gloria Buzău – SC Bacău     2-1
Et. 2: ACS Academica Argeș Pitești – Gloria Buzău     3-0
Et. 3: Gloria Buzău – FC Voluntari     1-0
Et. 4: ACS Berceni – Gloria Buzău     4-2
Et. 5: FC Farul Constanța – Gloria Buzău     4-0
Et. 6: Gloria Buzău – FCM Dorohoi     4-0
Et. 7: CF Brăila – Gloria Buzău     0-2
Et. 8: Gloria Buzău – Săgeata Năvodari     0-0
Et. 9: CS Balotești – Gloria Buzău     3-0
Et. 10: Gloria Buzău – CSM Unirea Slobozia     1-0
Et. 11: Rapid CFR Suceava – Gloria Buzău     2-0
Et. 12: SC Bacău – Gloria Buzău     3-1
Et. 13: Gloria Buzău – ACS Academica Argeș Pitești     2-1

După cum se poate observa, dacă în meciurile de pe teren propriu trupa lui „Vioară” joacă admirabil, înregistrând o singură remiză în fața Săgeții, în jocurile de pe teren străin Gloria are evoluții extrem de slabe. În șapte partide desfășurate în deplasare, buzoienii au pierdut șase dintre ele, unele la scoruri foarte mari în fața unor adversari slabi ca Farul, Berceni sau Balotești, o singură victorie fiind obținută, la Brăila.


Jucătorii Gloriei se bucură după succesul cu echipa argeșeană. Buzoienii se motivează altfel pentru meciurile de pe teren propriu

Articol și foto de Adi SOARE

Adrian Soare, Marius ANGHEL 18 Nov. 2014, 11:42 Seria 2
Pe aceeași temă