Încă o problemă pentru Metalul. Echipa reșițeană e somată să-și plătească datoriile până la finalul săptămânii, altfel riscă excluderea. Reacția lui Cătălin Rufă

Marius ANGHEL 24 Nov. 2015, 18:05 Seria 2

Gestul jucătorilor echipei Metalul Reșița de a refuza să joace la Satu Mare din cauza restanțelor financiare pe care conducerea le are asupra lor a atras la finalul săptămânii trecute susținerea aproape tuturor cluburilor din Liga 1 și 2. Bannerul „Respect Reșița!” a fost arătat în fața spectatorilor și a camerelor de luat vederi pe toate stadioanele din eșalonul secund.

Despre problemele pe care protestatarii le-au întâmpinat ulterior și încă se lovesc de ele ProSport a scris în toată această perioadă, însă după materialul publicat luni s-a primit încă o reacție de solidaritate din partea unei persoane ce e implicată la clubul din Reșița. Doru Manea, administratorul firmei ce asigură securitatea la meciurile desfășurate pe teren propriu de Metalul, prezintă încă o problemă gravă pe care clubul patronat de Cătălin Rufă și primăria Reșița o are și amenință că poate contribui la excluderea echipei din campionatul Ligii 2. „Am elibera de teroarea financiară în primul rând sportivii”, e remarca lui Manea, care spune că nu va semna raportul de joc la meciul de sâmbătă cu FCM Baia Mare dacă firma sa nu va încasa din restanțe. „Acest lucru trebuia făcut de mult, nu am făcut-o din respect față de sportivi, comunitate și primărie”, recunoaște reclamantul în mailul trimis pe apresa site-ului. Contactat de ProSport, Cătălin Rufă recunoaște datoria față firma de securitate și îi transmite lui Doru Manea să stea liniștit, deoarece își va primi banii în această săptămână.

Sancționată o dată cu neprezentarea, Metalul Reșița riscă oricând excluderea din campionat în situația în care firma de securitate va refuza să semneze în raportul de joc. Riscul de a ajunge la excludere și la retrogradarea în ultima ligă a județului din care face parte echipa l-a determinat, de altfel, pe Cătălin Rufă să nu mai apeleze la jucătorii seniori în ultimele trei meciuri rămase de disputat în acest an, de teamă să nu se trezească din nou în situația ca aceștia să refuze să joace și astfel să piardă la „masa verde”. S-a apelat la juniori încă de etapa trecută, pe aceeași formulă urmând a se merge cel puțin și în meciurile cu FC Brașov, FCM Baia Mare și FC Caransebeș.

Mai jos că redăm mesajul integral al lui Doru Manea, intitulat: „Interpelare. Pentru o mai bună cunoaștere a adevărului de la Metalul Reșița”:

„Numele meu este Doru Manea și sunt administratorul firmei SC. MAD Security, firmă ce asigură măsurile de ordine și securitate la jocurile de fotbal ale echipei CS. Metalul Reșița. În legătură cu articolul apărut în ProSport în data de 24.11.2015, vă aduc la cunoștință că numitul Cătălin Rufă, ce reprezintă în procentaj 51% interesele clubului Metalul Reșița (49% primăria municipiului Reșița), din anul 2013 și până în prezent, datorează firmei noastre un quantum de aproximativ jumătate miliard lei vechi, reprezentând contravaloarea serviciilor măsuri de ordine la jocurile oficiale din cadrul Diviziei B, seria a II-a, când a fost desemnat ca echipă gazdă. În prezent are o neprezentare la jocul de la Satu Mare, noi intenționând ca la jocul din 28.11.2015, ora 11.00, stadion Mircea Chivu, din strada Valea Domanului, să ne prezentăm la joc cu forțele de ordine, dar să refuzăm a semna raportul de joc, până ce nu plătesc cel puțin ultimele 2 jocuri. Se cunoaște că la a doua neprezentare la joc, echipa este eliminată din competiție și astfel am elibera de teroarea financiară în primul rând sportivii, noi urmând a ne apăra drepturile bănești în instanța de judecată. Acest lucru trebuia făcut de mult, nu am făcut-o din respect față de sportivi, comunitate și primărie”, a scris administratorul firmei de securitate pe care Metalul Reșița se bazează atunci când e organizatoare de meci în Liga 2.

Rufă: „Îi asigur pe toți că o să-și primească până la ultimul leu”

Patronul Metalului, Cătălin Rufă confirmă că are să-i achite firmei de securitate bani, însă spune că o va face în această săptămână, astfel că nu se va ajunge în situația de a nu vrea să semneze în raportul de joc. Mai mult, Rufă declară că va stinge toate datoriile către toți jucătorii, inclusiv cei vechi, după ce va primi banii de la Consiliul Local.

„Noi avem o datorie către firma Mad Security de vrei 33.770,24 RON, plus ultimul meci, 1.860, din ce știu eu, bani care vor fi plătiți săptămâna aceasta. Eu am mai discutat cu domnul Manea, îi înțeleg supărarea. O să îi plătim, nu asta este problema, și dumnealui știe că atunci când am spus că îi plătim, i-am plătit. Domnul Manea are dreptate, îi înțeleg frustrarea, știu foarte bine că trebuie să-i plătim meciul trecut, 1.860, cu meciul care urmează, 1.860, bani pe care îi vom plăti în această săptămână, deoarece avem de primit banii de la televiziuni, bani de Consiliul Local, bani de la sponsori. Trebuie să intre bani în club, inclusiv pentru salarii. Urmează ca, o să vedeți că mă țin de cuvânt, în perioada următoare, din banii pe care îi avem de luat, o să sting salariile, o să ajung cu majoritatea fotbaliștilor la zi cu banii și, mai mult decât atât, din banii pe care trebuie să ni dea Consiliul Local conform contractului, aproximativ 10 miliarde până la finalul anului, o să stingem datoriile cu toate societățile cărora avem să le plătim bani. Chiar astăzi am vorbit cu administratorul judiciar și i-am spus că eu îmi doresc ca în momentul în care luăm banii a doua zi să facem ordinele de plată către toate compeniile cărora avem să le dăm bani și către toți foștii jucători. Îi asigur pe toți că o să-și primească până la ultimul leu. O să vedeți. Ca să se dovedească că nu eu am fost nenorocitul la Reșița și că altcineva a fost și eu m-am bătut cu un întreg sistem, creat de persoana respectivă, și vedeți și dumneavoastră ce sistem”, a spus Rufă pentru ProSport.

Metalul Reșița este ultima clasată în Seria a II-a, acum având un singur punct după ce i s-au scăzut alte trei puncte din cauza neprezentării la meciul de la Satu Mare.

În player-ul video puteți urmări în întregime emisiune ProSport LIVE de marți în care s-a dezbătut, alături de jucătorii Metalului Reșița, situația dramatică în care se află clubul din Liga 2 și de ce multe cluburi din Liga 1 au refuzat să afișeze banner-ul de susținere.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 24 Nov. 2015, 18:05 Seria 2
Pe aceeași temă