Utiștii au condus de două ori în amicalul cu Szeged, dar au cedat pe final

Marius ANGHEL 10 Feb. 2016, 15:23 Pregătiri, amicale
Utiștii au condus de două ori în amicalul cu Szeged,** dar au cedat pe final

Desfășurată pe un teren de iarbă din Gyula, ce a rezistat destul de bine la ploaia măruntă ce a căzut și peste graniță, revanșa dintre UTA Bătrâna Doamnă și Szeged s-a încheiat cu succesul maghiarilor, cu 3-2. Ceva mai determinați și tăioși pe faza ofensivă, arădenii au fost mai buni doar 75 de minute, după care au cedat pe tabelă. În manșa tur, cele două echipe au remizat fără gol.

În absența accidentatului Polgar și a lui Moza care a evoluat în disputa echipelor de tineret rezerve ale celor două grupări, Roland Nagy l-a trimis în dreapta defensivei pe Manea, în timp ce Gligor a trecut în centru, lângă căpitanul Botiș. Burlă a fost fundaș stânga, deși tânărul fotbalist va fi apt doar din etapa secundă a campaniei de primăvară, fiind suspendat cu Brașovul.

Partida a început perfect pentru „alb-roșii”, care au preluat conducerea pe tabelă după numai trei minute. Burlă a centrat pentru Hlistei, care a marcat precis cu capul. După alte șapte minute, însă, defensiva UTA-ei avea să cedeze și German a egalat la 1. Rus a avut imediat șansa să-și readucă echipa în avantaj, după care gazdele au pus stăpânire ușor pe joc. A fost o dominare sterilă a ungurilor și scorul pauzei a fost 1-1.

Cu o formulă de joc în care a schimbat opt oameni, formația „textilistă” a început mai bine repriza. Petre a interceptat o minge în jumătatea adversă, l-a deschis pe Man, acesta l-a găsit în suprafața de pedeapsă pe Vlad, al cărui șut nu și-a atins însă ținta. După exact o oră de joc, s-a făcut 1-2. Copil a recuperat un balon la mijloc, a dezvoltat acțiunea pentru Costin și Petre, iar ultimul i-a dat posbilitatea lui Man să șuteze din întoarcere în plasă din numai 12 metri.

Szegedul nu s-a resemnat, din contră, reușind să întoarcă rezultatul. Maghiarii au făcut 2-2 după o fază în care defensiva arădeană era oprită crezând că urma să se indice o poziție de off-side, ceea ce nu s-a întâmplat, apoi au trecut ei în avantaj înscriind pentru 3-2 după o lovitură de colț. La 2-2, Costin a ratat o ocazie imensă, singur cu portarul, a trimis pe lângă bară.

UTA a folosit contra Szegedului următoarele garnituri: Miron – Manea, Botiș, Gligor, Burlă  Strătilă, Tănase, Chindriș, Hlistei  Curtuiuș, Rus (prima repriză), respectiv: Miron – Manea, Filaret, Lazăr, Burlă (Roman 70) – Costin, Copil, Jorza, Vlad – Man, Petre (repriza a doua).

Sâmbătă, pe terenul Șega, UTA joacă un „triunghiular” împotriva celor de la CS Ineu și Progresul Pecica.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 10 Feb. 2016, 15:23 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă