„Suntem ca la război, în fiecare zi mai pierdem câte un combatant”. Antrenorul lui FC Bihor descrie situația pe care o trăiește la antrenamente

Situația de la FC Bihor este în continuare incertă, cu toate că echipa s-a înscris în noul sezon al Ligii 2 și a dat start pregătirii de săptămâna trecută. Gruparea orădeană va fi preluată de omul de afaceri clujean Mihai Giurgiu, care va plăti datoriile pe care le însumează acum, în situația în care și alți parteneri din mediul de afaceri i se vor alătura, la fel urmând a face și Consiliul Local și cel Județean. Până atunci, Gheorghe Silaghi, antrenorul principal cu care FC Bihor a încheiat sezonul de Liga 2, conduce antrenamentele, cu toate că se lovește din plin de diverse probleme.

Până să se clarifice situația financiară, FC Bihor pierde zilnic jucători. Situația e descrisă de tehnicianul Gheorghe Silaghi. „Suntem ca la război pentru că în fiecare zi mai pierdem câte un combatant. Din câte am văzut Sorian a plecat la UTA, Mintaș la Olimpia Satu Mare, Achim la Szeged, iar Mihuț și Sfârlea au abandonat și ei. Faptul că nu se știe nimic concret face să ne subțiem numeric pe zi ce trece. Jucătorii nu au contracte, nu am jucat încă niciun meci de pregătire, iar la cantonament nici nu îmi permit să visez. Oricum acum ar fi prea târziu pentru un stagiu centralizat. Cert e că pentru noi ceasul al 12-lea a cam trecut. Timpul pierdut nu-l vom putea recupera, iar atmosfera în cadrul lotului este mohorâtă neștiindu-se nimic concret”, a spus Silaghi pentru bihon.ro, care nu se va mai putea baza nici pe Norbert Lorincz, care a anunțat că nu mai poate veni la antrenamente, deoarece nu mai are bani să facă naveta din Biharia!

32 de jucători la antrenamente

FC Bihor are totuși un lot numeros în pregătire, 32 la număr, însă majoritatea sunt tineri din pepiniera clubului sau jucători de la CSC Sânmartin, grupare care nu s-a înscris în noul sezon al Ligii 3. Pe lângă aceștia sunt și doi jucători brazilieni, mijlocașul la închidere Claudson Pereira și atacantul Kairon Bruno da Silva, ambii de 26 de ani.

Lotul din acest moment al lui FC Bihor: Fila, Kiraly – portari; S. Matei, Tocuț, Samuilă, Chira, Tonko, Lorincz, Arsene, Cl. Matei, C. Pașca, A. Pintea, Sas, Haș, Ember, Novak, Magda, Cr. Andor, Cigan, Junc, Mermeze, M. Andor, C. Pele, Cacovean, Da Silva, Pereira, Maria, Șereș, Cip. Cornea, Negrea, Teșan și Ianceu – jucători de câmp.

Altfel, sâmbătă, 1 august, FC Bihor are programat un prim amical, cu CF Bihorul Beiuș.

Pe aceeași temă